Απλήρωτοι επί 9 μήνες οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης

Ένας κόσμος ακάλυπτος (δεκάδες χιλιάδες πανελλαδικά) και ένας κόσμος απλήρωτος (700 εργαζόμενοι) από 7 έως 9 μήνες. Τα Κέντρα Πρόληψης του υπουργείου Υγείας δεν έχουν χρηματοδοτηθεί από το 2006! Και αργοσβήνουν, με όλες τις, τραγικές πολλές φορές, συνέπειες για αρκετούς συνανθρώπους μας, καθώς το προσωπικό των κέντρων αυτών παρέχει ψυχολογική βοήθεια για κάθε είδους απεξαρτήσεις.
Ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε να καταβάλει 13 εκατ. ευρώ – με πρώτη δόση 6 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής όμως ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιευθεί. Μόνο κάποιοι περιφερειακοί δήμοι, ανάλογα με τις δυνατότητές τους τις οικονομικές και την ευαισθησία των επικεφαλής, παρέχουν τους στοιχειώδεις πόρους ώστε να μη διακόπτονται εντελώς οι υπηρεσίες που παρέχουν τα κέντρα αυτά.
Και οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους. Σύσσωμη η ηγεσία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, με την πάντα δραστήρια πρόεδρό του Στάβυ Σαλουφάκου, προσφέρει εκτός από συμπαράσταση και νομική υποστήριξη στους αγώνες των εργαζομένων. Η ώρα της Πολιτείας να δούμε πότε θα φτάσει… αν φτάσει εγκαίρως…


Σχολιάστε εδώ