«Αδέσμευτος» και «Απογευματινή» οι κερδισμένοι από το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου»

Οι μόνοι κερδισμένοι από το κλείσιμο του κυριακάτικου «Ελεύθερου Τύπου» είναι τελικά ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Δημήτρη Ρίζου, που πήρε 3.000 φύλλα, και η «Απογευματινή», που ανέβηκε γύρω στα 2.000 φύλλα.

Τα πολλά χαμόγελα που έφερε στη «Real News» η κυκλοφορία της προπερασμένης Κυριακής, όταν κέρδισε γύρω στα 28.000 φύλλα, που θεωρήθηκε ότι προέρχονταν από αναγνώστες της εφημερίδας της Γιάννας, έσβησαν όταν την περασμένη Κυριακή τα έχασε όλα (από 107.090 την Κυριακή 28/6, έπεσε στα 79.140 την Κυριακή 5/7).

Οι εκτιμήσεις, αλλά και οι αναλύσεις των πρακτορείων, σύμφωνα με τις κυκλοφορίες των δύο τελευταίων εβδομάδων, είναι ότι ο «ΕΤ» επειδή δεν είχε καμία πολιτική κατεύθυνση αγοραζόταν ως δεύτερο και τρίτο φύλλο. Δεν είχε αναγνωστική απήχηση και την έπαιρναν λόγω των DVD που πρόσφερε και όχι για κάποιο θέμα που είχε. Το ίδιο συνέβαινε και με το ημερήσιο φύλλο του «ΕΤ». Δεν φαίνεται να αναπληρώνονται τα φύλλα που πούλαγε με «μετακίνησή» τους σε άλλες συγγενικές εφημερίδες, π.χ. την «Καθημερινή».

Μια άλλη απώλεια είναι στα διαφημιστικά έσοδα που είχε ο «ΕΤ» και το θέμα είναι αν αυτή η διαφήμιση θα μετακινηθεί σε άλλες εφημερίδες.

Ζημιές προκαλεί το κλείσιμο του «ΕΤ» και στα υποπρακτορεία, αλλά και στα Ταμεία.


Σχολιάστε εδώ