άλλες τυπολογίες

•Μακριά από συμφωνία για απόσυρση των ταινιών από τις προσφορές των κυριακάτικων εφημερίδων. Αν και το κόστος για ΔΟΛ και Πήγασο είναι πολύ υψηλό, αν και έπεσε η ιδέα για κοινό εμπορικό τμήμα, δεν υπάρχουν προοπτικές συμφωνίας, καθώς μεταξύ των εκδοτών επικρατεί έντονη καχυποψία για τις κινήσεις του καθενός.

•Τον Οκτώβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει η εφημερίδα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Μάλλον δεν θα ονομάζεται «Ζούγκλα» και στο σχήμα θα συμμετέχει και ο Θανάσης Λάλας, με την προσθήκη των περιοδικών του, ενώ η εφημερίδα θα στελεχωθεί και με πρώην στελέχη του «Θέματος».

•Στο Κολέγιο Αθηνών, στην αποφοίτηση του παιδιού της, έκανε την πρώτη της εμφάνιση η Γιάννα Αγγελοπούλου μετά το κλείσιμο των δύο Μέσων και την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων.

•Χαμός γίνεται στην Κάντζα με την υλοποίηση των σχεδιασμών της διοίκησης να εξωθήσει σε εθελουσία έξοδο δημοσιογράφους που δεν τους θέλουν στην επόμενη μέρα του καναλιού. Η συμφωνία με τον Νίκο Μάνεση να παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου δεν εξέπληξε πολλούς στον Alpha, καθώς γνωρίζουν τις τακτικές και τις μεθόδους των διοικούντων. Η Ρίτσα Μπιζόγλη, που είχε αποσπάσει θετικά σχόλια για όλο το προηγούμενο διάστημα, δέχτηκε πρόταση να παρουσιάζει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή, 8.00 με 10.00, με συμπαρουσιαστή, αλλά αφού προηγουμένως κάνει δοκιμαστικό. Το κλίμα πάντως στην Κάντζα είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Οι επιπλέον περικοπές θεωρούνται δεδομένες με την προώθηση νέων ιδεών made in RTL, όπως για παράδειγμα να βγαίνουν δελτία ειδήσεων χωρίς τεχνικούς, μόνο με τον δημοσιογράφο που θα εκφωνεί τις ειδήσεις μπροστά σε μια ρομποτική κάμερα!

•Τα MAD Video Music Awards 2009 συνεχίζονται μέσω δημοπρασίας. Στο www.ricardo.gr μπορείτε να χτυπήσετε τα μοναδικά ρούχα και αντικείμενα της συναρπαστικής δημοπρασίας MAD Video Music Awards Auction και να βοηθήσετε τον οργανισμό Special Olympics Ελλάς. Το website www.videomusicawards.gr περιείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χρονιάς, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους χιλιάδες επισκέπτες να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σάιτ συνολικά 117.000 άτομα το επισκέφτηκαν 186.000 φορές και είδαν 800.000 σελίδες στο πλαίσιο της 6ης απονομής των MAD Video Music Awards 2009.

• Ίσως είναι η πιο φθηνή μεταβίβαση τηλεοπτικού σταθμού. Το ΕΣΡ ενέκρινε τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του Τηλεφώς από τον Θ. Δελλή στον Κ. Παπανικόλα αντί… 25.000 ευρώ! Στο ραδιόφωνο οι πιο χαμηλές μεταβιβάσεις μετοχών είναι αυτές του Flash και του Εν Λευκώ προς 100.000 ευρώ.
• Ακόμη αναζητούνται οι λόγοι για τους οποίους ο Δίεση αποφάσισε να σταματήσει την εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος ήταν σημείο αναφοράς για το πρωινό πρόγραμμα του σταθμού. Στην ηλεκτρονική έκδοση των «Τυπολογιών» υπάρχουν αναρτημένα δύο επώνυμα σχόλια ακροατριών που εκφράζουν τη λύπη τους για την επιλογή του Δίεση, και μάλιστα τη συσχετίζουν με την παρουσία της Μάρας Ζαχαρέα στο πρόγραμμα του σταθμού.
• Από τον διαδικτυακό τόπο του Ολυμπιακού θα μεταδίδονται οι αγώνες της ομάδας στο Champions League ή στο UEFA, μετά την προβολή τους στην ελεύθερη τηλεόραση, ύστερα από συμφωνία της ΠΑΕ με την TEAM. Προς το παρόν η πρόσβαση θα είναι δωρεάν.
• Με εργαζομένους από τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς συναντήθηκε το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Συμφωνήθηκε ότι η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι θεωρούν κατ’ αρχήν θετική την πρόταση η οποία επιτρέπει την αδειοδότηση σε εταιρείες ειδικού σκοπού και όχι σε ΑΕ και πιστεύουν ότι κατ’ αρχάς πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη διατύπωση για τον κοινωνικό (κοινωφελή) χαρακτήρα των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ώστε να θωρακιστούν απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής προσφυγή. Οι άδειες είναι περιουσία του κράτους και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ιδιώτες. Οι οικονομικές υποχρεώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων βαρύνουν τους δήμους. Στις νέες ρυθμίσεις πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί που σήμερα παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα, όπως π.χ. ο Ξένιος 99,5, και να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

• Συμφωνία ευρύτερης συνεργασίας του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής με την ΕΡΤ υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου. Η συμφωνία έχει ως άξονα την ενίσχυση των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της Βουλής. Οι δύο φορείς θα μπορούν να συνεργάζονται στο κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό επίπεδο με ανταλλαγή προγραμμάτων και εκτέλεση συμπαραγωγών, αλλά και με την ψηφιοποίηση των αρχείων του Καναλιού της Βουλής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, με τη συνεργασία αυτή πραγματοποιείται και η είσοδος της Τηλεόρασης της Βουλής στην ψηφιακή εποχή με τη μετάδοση του προγράμματός της μέσω του ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως έως και σήμερα ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Βουλής, αν και έχει τη συχνότητα 106,7 στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, δεν εκπέμπει πρόγραμμα.
• Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Τετράδια», διπλό αυτήν τη φορά, μια και καλύπτει άνοιξη – καλοκαίρι 2009. Τα «Τετράδια» εκδίδονται από τις Εκδόσεις Στοχαστής. Διευθυντής και υπεύθυνος είναι ο Λουκάς Αξελός. Για τα «γεγονότα του Δεκέμβρη πέρα από τη μυθοπλασία» γράφουν οι Σταύρος Λυγερός: «Δεκεμβριανά. Μια εξέγερση χωρίς καλούς τρόπους», Φιλήμονας Πατσάκης: «Η φωτιά που θρυμμάτισε τη σιωπή», Δημήτρης Α. Κατσορίδας: «Να μιλήσουμε ξανά για την Εργατική Δημοκρατία», Δημήτρης Δεληολάνης: «Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας. Η ιταλική εμπειρία», Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: «Έθνος, Κοινωνία, Κράτος και Αριστερά».

• Για πρώτη φορά οι βουλευτές θα ανακρίνουν τους εκδότες. Ύστερα από πολλά χρόνια η ΕΙΗΕΑ, αλλά και η ΕΙΤΗΣΕΕ και η ΕΙΙΡΑ, θα κληθούν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με αφορμή το λουκέτο σε «Ελεύθερο Τύπο» και City, να τοποθετηθούν για την κρίση στα ΜΜΕ.
• Σκληρή η μάχη μεταξύ της «Πράσινης» του Π. Γιαννακόπουλου και της «Derbynews», της εφημερίδας των δημοσιογράφων υπό τον Γ. Γκόντζο. Η πρώτη έχει σχεδόν διπλάσια κυκλοφορία, που ενισχύεται από πλήθος προσφορών από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και τιμή 1,30 ευρώ. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η «Derbynews», με όπλο τους αντιπολιτευτικούς τόνους στη διοίκηση και την τιμή του 1 ευρώ. Η εταιρεία που εκδίδει την τελευταία ονομάζεται «Γ. Κ. και Συνεργάτες», έχει μετοχικό κεφάλαιο 70.000 ευρώ και ο Κώστας Γκόντζος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου, αντιπρόεδρος ο Κώστας Τσαγκαράκης και μέλος ο Δημήτρης Ζούλας.
• Το εναλλακτικό free press «Vice» φέρνει στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο η ομάδα της «LifO». To «Vice» κυκλοφορεί σε 24 χώρες, τυπώνοντας πάνω από 1.000.000 αντίτυπα. Εκτός από τα περιοδικά, το brand Vice εμφανίζεται σε guerilla stores με ρούχα, ενώ έχει ιδρύσει τη Vice Records και το VBS.tv.

• Κλήση σε ακρόαση από τη Βουλή και για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, Αλ. Παπαδόπουλος, Φ. Πετσάλνικος και Δ. Ρέππας ζητούν με έγγραφό τους από τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, να εμφανιστεί στην επιτροπή των ΔΕΚΟ ο Χρ. Παναγόπουλος. Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε φερέφωνο του κυβερνώντος κόμματος, όπως προκύπτει από τα δελτία ειδήσεων και τις άλλες ενημερωτικές εκπομπές».

• Εγγύηση διετίας για το ημερήσιο «Βήμα». Σε μια σειρά επαφών με παράγοντες της αγοράς προχωρούν οι άνθρωποι του ΔΟΛ για να αντιμετωπίσουν την κρίση, με στόχο να συνεχιστεί η απρόσκοπτη έκδοση του ημερήσιου «Βήματος». Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν πως ο στόχος θα επιτευχθεί, παρά τις πληροφορίες που θέλουν το φύλλο να κλείνει μετά τις εκλογές και να μετατρέπεται σε ηλεκτρονικό.

• «Η κ. Θωμά κατείχε δύο συμβάσεις αορίστου χρόνου, μία στην ΕΡΤ και άλλη μία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. «Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία, της ζητήθηκε να αποφασίσει σε ποιον από τους δύο φορείς θα διατηρήσει τη σχέση αορίστου χρόνου», συνεχίζει η ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως «η απάντησή της ήταν ότι θα κινήσει νομικές διαδικασίες και θα διατηρήσει και τις δύο θέσεις». Έπειτα από αυτά η ΕΡΤ προέβη στην καταγγελία της σύμβασής της, ως ώφειλε, εκ του νόμου.

• Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος (όπως αυτοαποκαλείται) Θεόδωρος Βαρίκος, για συκοφαντική δυσφήμηση του δικηγόρου Σταύρου Β. Γιαννόπουλου. Ήταν η κατάληξη επεισοδίου που έγινε στην πρωτόδικη δίκη της 17Ν.
• Εδώ και λίγες ημέρες στη διεύθυνση www. newstrap.gr υπάρχει μια προσπάθεια σοβαρής ενημέρωσης. Συμμετέχουν νέα και… παλαιότερα παιδιά… Μεταξύ των… παλιών και ο γνωστός καλός συνάδελφος Σωτήρης Στανωτάς. Ευχές για καλές… ψαριές-επισκεψημότητες.
• Η ICAP Group δίνει σε επιλεγμένους δημοσιογράφους πρόσβαση στη βάση δεδομένων της. Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ICAP, σας προσκαλεί στα γραφεία της ICAP την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 12.00 (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 64, στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής) σε μια συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για τις υπηρεσίες του ομίλου και τα προνόμια του Media Network.


Σχολιάστε εδώ