Τέλος Αυγούστου το… σοκ!

Σε σημείο που αργά, αλλά σταθερά να παγιώνεται στο εσωτερικό της παράταξης η αντίληψη ότι «δεν πρόκειται να κάνει τίποτα» και ως εκ τούτου «θα σερνόμαστε έτσι μέχρι τις εκλογές». Στις αρχές της εβδομάδας, με αφορμή τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, «φούντωσαν» εκ νέου οι φήμες για κυβερνητικές αλλαγές, αλλά όσοι έσπευσαν να επενδύσουν στις συγκεκριμένες φήμες απογοητεύθηκαν για μια ακόμη φορά.

Την ίδια στιγμή στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού απέκλειαν το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κινήσεις που αποσκοπούν στον πολιτικό εντυπωσιασμό. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Καραμανλής δεν προτίθεται να προβεί σε κυβερνητικές αλλαγές νωρίτερα από το τέλος Αυγούστου, όσο και αν στην πολιτική κανείς δεν μπορεί να μιλά με πλήρη βεβαιότητα.

Υπογραμμίζουν ότι βασική του προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής σε κρίσιμους τομείς όπως π. χ. στη δημόσια ασφάλεια, την απασχόληση, αλλά και στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε διάφορα υπουργεία, αντίστοιχες με την πρόσφατη στο υπουργείο Απασχόλησης, θα πραγματοποιεί συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς και στη συνέχεια θα δίνει το στίγμα της κυβερνητικής προσπάθειας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι αν βελτιωθούν τα πράγματα στους συγκεκριμένους τομείς, θα αλλάξει σημαντικά και η εικόνα της κυβέρνησης και αν στην πορεία δεν συμβούν απρόοπτα γεγονότα, θα καλύψει την απόσταση που τη… χωρίζει από το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό οι πληροφορίες λένε ότι στις προθέσεις του κ. Καραμανλή είναι τη δεδομένη στιγμή να προχωρήσει σε διορθωτικές, μόνο, κινήσεις, με την αντικατάσταση δύο –τριών υπουργών και την τοποθέτηση νέου κυβερνητικού εκπροσώπου. Στον κ. Αντώναρο θα… προσφερθεί μια θέση σε κάποιον κρατικό οργανισμό δεύτερης γραμμής. Ακούγεται ξανά ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ή ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, θα είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του.

Αν επιλεγεί ο πρώτος, θα προκληθεί «υπουργική καραμπόλα», η οποία θα παρασύρει πιθανότατα και τον Αν. Παπαληγούρα, από την απόδοση του οποίου στο Ναυτιλίας δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι στο Μαξίμου.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τελικά οι συγκεκριμένες πληροφορίες για… μίνι ανασχηματισμό, θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς όλοι σχεδόν ζητούν «δραματικές αποφάσεις» με σαρωτικές αλλαγές τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη Νέα Δημοκρατία. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει «κάτσει», χρειάζεται να τονωθεί και ότι ο Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να πάει σε εθνικές εκλογές με το συγκεκριμένο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ορισμένοι υπουργοί δεν παράγουν έργο κι άλλοι έχουν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό, σε σημείο που να ακυρώνεται κάθε πρωτοβουλία τους, όσο σημαντική και αν είναι αυτή. Εξίσου φθαρμένος είναι και ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, την αντικατάσταση του οποίου θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ τα στελέχη, εκτιμούν μάλιστα πως ταυτόχρονα πρέπει να αλλάξει όλη η ηγετική πυραμίδα της Ρηγίλλης.

Πάντως η εκλογή γραμματέα γίνεται από την Κεντρική Επιτροπή και τη συγκεκριμένη στιγμή η συνεδρίαση ενός κομματικού οργάνου θεωρείται… πολιτικά ασύμφορη, αφού θα βγάλει στον αφρό γκρίνιες, διαμαρτυρίες και θα πυροδοτήσει κλίμα εσωστρέφειας. Και το τελευταίο που θα επιθυμούσαν στο Μαξίμου είναι ακριβώς αυτό.


Σχολιάστε εδώ