Στον αέρα βρίσκεται το Πρωτάθλημα μπάσκετ

Οι μοναδικές ομάδες που έκλεισαν τη σεζόν δίχως χρέη σε παίκτες και προπονητές ήταν: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης, Μαρούσι, Πανελλήνιος και Κολοσσός. Η ομάδα της Ρόδου απέδειξε ότι με σωστή διαχείριση μπορεί να σταθεί μια ΚΑΕ σε ανταγωνιστικό επίπεδο δίχως να φορτώσει με… φέσια τα στελέχη της. Από την άλλη πλευρά, όμως, ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, το Αιγάλεω πληρώνουν αμαρτίες και προηγούμενων ετών. Οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πως το μέλλον τους, και κατ’ επέκταση του αθλήματος, είναι δυσοίωνο.

Ειδικά το καθαρό έως σήμερα Μαρούσι καλείται να ξεπεράσει ένα βουνό προβλημάτων που δημιουργούνται από την πρόθεση του Άρη Βωβού να αποχωρήσει. Ο επιχειρηματίας, βέβαια, δεν έχει βρει κάποιον που να ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΚΑΕ και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα ξημερώσει για την ομάδα των βορείων προαστίων.

Ο Ηλίας Λιανός δεσμεύτηκε να εξοφλήσει κάθε υποχρέωση του Πανιωνίου απέναντι σε αθλητές και προπονητές. Αλλά η ίδια η αποχώρησή του συνιστά πρόβλημα. Αν τελικά εμπλακεί ο Ισίδωρος Κούβελος, τότε μπορεί να επιβιώσουν οι «κυανέρυθροι». Σε διαφορετική περίπτωση, όμως, θα διατρέξουν και αυτοί άμεσο κίνδυνο.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, εάν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το υπουργείου Ανάπτυξης αποφασίσουν να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία, το Πρωτάθλημα της Α1 θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον Πανελλήνιο, τον Άρη, τον Κολοσσό και υπό προϋποθέσεις με το Μαρούσι και τον Πανιώνιο. Γίνεται, όμως, Πρωτάθλημα με 8 ομάδες; Για να εξυγιανθεί ο χώρος θα πρέπει να μπει κάποια στιγμή το μαχαίρι στο κόκαλο. Αρκεί, βέβαια, να μη λειτουργήσουν οι παράγοντες των ομάδων όπως εκείνοι που έκαναν τα τελευταία χρόνια κουμάντο στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή, ομάδες που παρά την υπαγωγή τους στο καθεστώς ειδικών εκκαθαρίσεων το 2003, μέσα σε μια πενταετία δημιούργησαν νέα χρέη και, μάλιστα, υπέρογκα.

Τα χρέη των ομάδων

Ομάδα	Οφειλή
Ολύμπια 71	2μισθοί
Αιγάλεω	6 μισθοί
ΠΑΟΚ	6 μισθοί
ΑΕΚ	6 μισθοί
Πανιώνιος	3 μισθοί
Καβάλα	3 μισθοί
Τρίκαλα	2 μισθοί
ΑΕΛ	2 μισθοί

Σχολιάστε εδώ