Στην αντεπίθεση το ΚΚΕ για τη διαφάνεια στα οικονομικά του

Οι δηλώσεις Τσουκάτου, τονίζουν από τον Περισσό, ξεσκεπάζουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τη δήθεν διαφάνεια που αυτή τηρεί στα οικονομικά του κόμματος και αποδεικνύουν ότι οι κορώνες της περί διαφάνειας, που της έχει κάνει σημαία, είναι φαρισαϊσμός και αποσκοπούν απλώς και μόνο στη χειραγώγηση ψήφων.

Τα στελέχη του ΚΚΕ υπενθυμίζουν με νόημα ότι το κόμμα τους και κατά την προεκλογική περίοδο δεν έκανε κύριο θέμα της κριτικής του προς το ΠΑΣΟΚ τα σκάνδαλα, παρά την «αήθη και προβοκατόρικη επίθεση» που δέχθηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από τον ΟΤΕ, για την οποία ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ήταν εταιρεία του ΚΚΕ. Εμείς, λένε, κρίναμε και κρίνουμε το ΠΑΣΟΚ κυρίως με βάση την πολιτική του, η οποία υπηρετεί, όπως και της ΝΔ, τα μονοπώλια.

Στο ΚΚΕ θεωρούν ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Τσουκάτου, αλλά και η παραδοχή του –βασικού αντίπαλου του Περισσού– Θ. Πάγκαλου ότι η μεταφορά χρημάτων της Ζήμενς στο κομματικό ταμείο δεν είναι κάτι το επιλήψιμο, αποδυναμώνουν την αξιοπιστία των βασικών του κατηγόρων σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος και τη δήθεν αδιαφάνεια.

Μάλιστα η ίδια η Α. Παπαρήγα αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την προβοκάτσια ότι η εταιρεία «Γερμανός» ανήκει στον Γερμανό, άρα το ΚΚΕ είναι μπλεγμένο σε ένα σκάνδαλο, υιοθετώντας, χωρίς να φέρει αποδείξεις, όσα περιέφεραν στα κανάλια ο Γ. Καρατζαφέρης και ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Μανώλης. Εμείς, είπε, ακούμε εδώ και δύο χρόνια ότι ο Θ. Τσουκάτος έχει δεχθεί και έχει πάρει ένα εκατομμύριο μάρκα και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο λέει ότι «ναι, μπορεί να τα πήρε, αλλά δεν μου είπε από πού είναι» ή «δεν βρέθηκαν στα βιβλία». Εκφράζοντας το μέγεθος της αγανάκτησης του ΚΚΕ απέναντι στην επίθεση που δέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά για τα οικονομικά του κόμματος, η Α. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: «Θα το πω καθαρά. Μετανιώνουμε κιόλας για τη διακριτικότητα με την οποία σταθήκαμε απέναντι σε αυτό το θέμα λέγοντας “να δούμε τι θα πει η Δικαιοσύνη”».

Στο ΚΚΕ, παρά το ότι εκτιμούν ότι εξασθενεί η αξιοπιστία των κατηγόρων του σχετικά με τα οικονομικά του, περιμένουν νέο γύρο επίθεσης εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ, τονίζουν, είναι διατεθειμένο να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να πάρει την αυτοδυναμία στις εκλογές και όχι μόνο θα πετάξει «λάσπη» αλλά κάνει και τη μεγαλύτερη προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν τις περιοδείες, δείχνοντας έτσι ότι το κόμμα μόλις έκλεισαν οι κάλπες των ευρωεκλογών έκανε πράξη την υπόσχεσή του να βρίσκεται κοντά στους ψηφοφόρους του και μετά τις εκλογές. Στις περιοδείες τονίζουν ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να παρασυρθούν από την ολοένα και εντεινόμενη εκλογολογία και ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα τρομοκρατικά διλήμματα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αλλά να αναδείξουν στις βουλευτικές εκλογές ένα ισχυρό ΚΚΕ το οποίο από καλύτερες θέσεις θα μπορεί όχι μόνο να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, αλλά να διεκδικεί και τη λήψη φιλολαϊκών μέτρων.


Σχολιάστε εδώ