στα Ενδότερα των ομάδων

=Μεγάλοι μπελάδες αποδεικνύονται για τον Παναθηναϊκό οι παίκτες που μπήκαν στη μαύρη λίστα του Χενκ Τεν Κάτε. Οι περισσότεροι έχουν μεγάλα συμβόλαια και εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να πάρουν μεταγραφή στις ομάδες με τις οποίες συζητούν οι «πράσινοι».

=Όλοι έχουν διαφορετικές επιθυμίες. Ο Μάντζιος, για παράδειγμα, εάν δεν βρει καλή πρόταση από αξιόλογη ομάδα της Ιταλίας, προτιμάει να μείνει Ελλάδα και να πάει στην ΑΕΚ, επειδή θεωρεί ότι μπορεί να βελτιωθεί αν δουλέψει με τον Μπάγεβιτς, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους επιθετικούς.

=Προς την «Ένωση» βλέπει και ο Σίλβα Κλέιτον. Για διαφορετικούς λόγους, όμως, προτιμά τον «δικέφαλο» ο Βραζιλιάνος.

=Στο περιβάλλον του παίκτη εκτιμούν ότι θα διαπραγματευθούν από θέση ισχύος και θα εξασφαλίσουν πολύ χαμηλή ρήτρα για μεταγραφή στο εξωτερικό. Τους δίνει, άλλωστε, καλό αβαντάζ το γεγονός ότι από τον Παναθηναϊκό θα πάρει χρήματα για να φύγει…

=Στην Ελλάδα προτιμά να μείνει και ο Ίβανσιτς. Από τη στιγμή που στη Γερμανία δείχνουν να αδιαφορούν για την απόκτησή του, ο Αυστριακός σκέφτεται πολύ τη… θάλασσα του Πειραιά.

=Το προηγούμενο καλοκαίρι, άλλωστε, δέχθηκε έντονη πίεση να υπογράψει στον Ολυμπιακό, αλλά τότε είχε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός λόγω της ρήτρας με τη Σάλτσμπουργκ.

=Αν, όμως, μείνει τώρα ελεύθερος, ασφαλώς και θα ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό. Στο λιμάνι υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν τον Ίβανσιτς καλύτερη επιλογή από τον Μαρκ Γκονζάλες και, βεβαίως, πολύ πιο προσιτή λύση από οικονομικής πλευράς εάν ο παίκτης μείνει ελεύθερος.

=Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και η ΑΕΚ. Εκεί τους πονοκεφάλους τους προκαλούν ο Χουανφράν και ο Ζεράλδο. Ειδικά ο Ισπανός, ο οποίος έχει μεγάλο συμβόλαιο ενώ ο Μπάγεβιτς προορίζει για βασικό τον Καράμπελα.

=Γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να πληρώνει μια ομάδα με τα προβλήματα της ΑΕΚ κοντά στα 800.000 ευρώ για έναν αναπληρωματικό. Ο Χουανφράν, όμως, έχει στυλώσει τα πόδια και δεν δείχνει διάθεση να πάρει μεταγραφή ούτε, βέβαια, να δεχθεί μείωση αποδοχών.

=Την ίδια πρόταση απέρριψε και ο Άλβες. Τον Πορτογάλο θα τον ήθελε ο Μπάγεβιτς, ειδικά εάν έβρισκαν στην ΑΕΚ καλή πρόταση για τον Μαϊστόροβιτς και με δεδομένη την πολύμηνη απουσία του Αλεξόπουλου λόγω τραυματισμού.

=Ο Εντίνιο είναι άλλου είδους πρόβλημα για την «Ένωση» και τον προπονητή της. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα του με τον Μπάγεβιτς, αλλά επειδή θέλει να καρπωθεί τα περισσότερα λεφτά αντί να ψάχνει για ομάδα, ο Πορτογάλος κάνει παιχνίδι τακτικής μήπως και τον αφήσουν να φύγει με ελάχιστα χρήματα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Πλιάτσικα.

=Η μεταγραφή του τελευταίου στη Σάλκε προκαλεί πολλά εσωτερικά προβλήματα στην ΑΕΚ. Οι μέτοχοι που απέχουν από τη λήψη αποφάσεων θα αρχίσουν τις διαρροές για τα λάθη του Θανόπουλου, αλλά ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα υποδείξει τον Μπάγεβιτς ως τον άνθρωπο που πήρε την απόφαση για το διαζύγιο με τον νεαρό παίκτη.

=Εδώ που τα λέμε, πάντως, τα 300.000 ευρώ που πήρε η ΑΕΚ για τον Πλιάτσικα δεν είναι μικρό ποσό, εάν αναλογιστούμε ότι ο μικρός απέτυχε επί μία τετραετία να βγάλει στο γήπεδο τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν ένα από τα κορυφαία ταλέντα της φουρνιάς του. Την ίδια εποχή που ο Παπασταθόπουλος, ο Τόζερ και εσχάτως ο Ταχτσίδης αξιοποίησαν τις δικές τους ευκαιρίες.

=Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φερνάντο Σάντος, που τον εμπιστεύθηκε σε εκείνο το επεισοδιακό ματς με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα της σεζόν 2005 – 2006, τελικά του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει μόνο σε τρία ματς Πρωταθλήματος και τέσσερα του Κυπέλλου. Και μιλάμε για μια σεζόν που ο παίκτης έπαιξε την πρώτη αγωνιστική και έπειτα μπήκε μόνο σε δύο αγώνες, ενώ η ΑΕΚ έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου και συνεπώς έδωσε αρκετά ματς.

=Ο Πλιάτσικας, όμως, απέτυχε να κερδίσει σε βάθος χρόνου την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου. Το ίδιο συνέβη και αργότερα με τον Σέρα Φερέρ, ο οποίος έδωσε ευκαιρίες σε όλους τους πιτσιρικάδες όταν έμεινε 9 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό.

=Ο Πλιάτσικας έπαιξε μόνο σε 14 αγώνες. Οι 12 για το Πρωτάθλημα, ο ένας για το Κύπελλο, στο ματς που η «Ένωση» αποκλείστηκε από το Χαϊδάρι, και ένας για την Ευρώπη. Ο Παπασταθόπουλος, ο Τόζερ, ακόμα και ο Κυριακίδης είχαν περισσότερες συμμετοχές.

=Εντάξει, από μια ομάδα όπως η Σάλκε θα μπορούσαν να πάρουν οι «κιτρινόμαυροι» ασφαλώς περισσότερα χρήματα. Αλλά όταν τους έκανε την πρόταση ο μάνατζερ του Πλιάτσικα, δεν γνώριζαν τις επαφές με τη Σάλκε.

=Όσο για την κλήση του παίκτη στην Εθνική ομάδα, ο Ρεχάγκελ απλώς τον κάλεσε για να βοηθήσει τη… μεταγραφή του στη Γερμανία. Φυσικά και δεν μπορούμε να αποδώσουμε κίνητρο στον Γερμανό, αλλά η συγκεκριμένη κλήση βοήθησε τα μέγιστα τον ατζέντη του Πλιάτσικα να ανοίξει την πόρτα της Σάλκε.

=Στον Άρη έχουν άλλα προβλήματα. Όμως βρήκαν τρόπο να τα λύσουν με την πρόσληψη ενός… διατροφολόγου, ο οποίος θα αναλάβει να συνετίσει τους υπέρβαρους.

=Έρχονται, δηλαδή, δύσκολες ώρες για τον Κόκε. Τον πλέον επιρρεπή στις ελληνικές γεύσεις και τον παίκτη με τα χειρότερα στοιχεία στα διάφορα τεστ που υποβάλλονται οι «κίτρινοι».

=Σε μεγάλη γκέλα υπέπεσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και του Άρη με τον ορισμό της πρεμιέρας στην προετοιμασία την ίδια ακριβώς μέρα και ώρα. Η απόφαση λήφθηκε για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς γνώριζαν στις δύο ομάδες ότι οι οπαδοί θα ήθελαν να κερδίσουν τον πόλεμο των εντυπώσεων με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση.

= Έτσι, όμως, έφεραν τους φίλους των ομάδων απέναντι σε πολλά από τα… στενά της πόλης. Το πανηγύρι με τις πρώτα επεισόδια άρχισε από τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη και κάποιοι φοβούνται μήπως και πάρει φέτος μεγάλη έκταση.

= Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όλους τους εμπλεκόμενους για να μην υπάρξουν εκρήξεις και δυσάρεστες καταστάσεις. Διότι μην ξεχνάμε ότι από την προηγούμενη σεζόν κάποιοι θέλουν να πάρουν ρεβάνς και σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα εξελίσσονται ιδιαίτερα άσχημα, επειδή κυρίως τα περιστατικά μένουν στη σκιά της καθημερινότητας και χρεώνονται σε… προσωπικές διαφορές.


Σχολιάστε εδώ