Ορατότης μηδέν για τη διοίκηση στην ΕΣΗΕΑ

Πλήρες αδιέξοδο διαπιστώνεται στην προσπάθεια για συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ.
Όπως επισημαίνει η παράταξη Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία που αναδείχθηκε πρώτη στις τελευταίες εκλογές, ο επικεφαλής της Πάνος Σόμπολος κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τις υπόλοιπες παρατάξεις που μετέχουν στο ΔΣ, για να βρεθεί κάποια λύση, με συνεργασία. Κανείς όμως δεν δέχτηκε να συνεργαστεί.
Για να αρθεί το αδιέξοδο, ο Π. Σόμπολος πρότεινε οι παρατάξεις που έχουν ταυτόσημη ιδεολογία να συγκροτήσουν προεδρείο χωρίς τη συμμετοχή της παράταξής του, αλλά ούτε αυτό έγινε δεκτό.
Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η παράταξη του Π. Σόμπολου με ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάθε προσπάθειά μας για λύση του αδιεξόδου στη συγκρότηση προεδρείου συναντά την άρνηση. Ούτε μʼ εμάς είναι οι υπόλοιπες παρατάξεις ούτε με κανέναν.
Δηλαδή χάος, το οποίο βιώνει επί καθημερινής βάσεως ο κλάδος και οι υπαίτιοι της άρνησης έχουν βεβαίως την αποκλειστική ευθύνη. Απευθύνουμε έκκληση προς την πλευρά της πλειοψηφίας των έξι να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να συναισθανθεί τις ευθύνες της απέναντι στο Σώμα και να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση προεδρείου. Να κάνουν οι έξι πράξη τις ιδέες τους, τις πρακτικές και τις τακτικές τους.
Οι συνάδελφοι περιμένουν. Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί ερωτηματικά και αφήνει έκθετους αυτούς που την απεργάζονται και τη μεθοδεύουν για να μένει ο κλάδος χωρίς διοίκηση, ώστε να παίζουν τα κομματικά τους παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων και να ωφελούνται κυβέρνηση και εργοδότες.


Σχολιάστε εδώ