Ξεχείλισε το ποτήρι

Κύριε Διευθυντά,
Στις 13 Ιουνίου 2008 είχε εκφρασθεί η επιθυμία του πρώην Προέδρου της FYROM για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο ερχομός του θα γινόταν με αεροσκάφος που θα έφερε το όνομα «Μακεδονία». Ο Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, γι’ αυτόν τον λόγο δεν δέχθηκε να γίνει αυτή η επίσκεψη.
Η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος όμως, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δέχθηκε να παραβρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM στη Σύνοδο των Μελών Κρατών του ΟΑΣΕ, που έγινε στην Κέρκυρα. Τον υπουργό Εξωτερικών της FYROM μετέφερε στην ελληνική επικράτεια αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Από τη μια πλευρά λοιπόν έχουμε μια στάση εθνικά υπερήφανη, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, και από την άλλη μια ηττοπαθή και προσβλητική στάση, της υπουργού Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης.
Δεν κατάλαβε η κυρία Μπακογιάννη πως υπονόμευσε τη διαπραγματευτική μας θέση, μέσω του βέτο, που έθεσε μόλις πέρυσι ο πρωθυπουργός της χώρας μας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο όνομα της γείτονος χώρας;
Δεν κατάλαβε πως σε μια μελλοντική Συνάντηση Κορυφής Ηγετών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξασθενούν τα επιχειρήματα του βέτο και θα έχουμε μια μεγαλοπρεπή διπλωματική ήττα;
Από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά λάθη, αυτό όμως είναι εκείνο που στη συνείδηση του ελληνικού λαού ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί τα εθνικά θέματα δεν είναι για δημόσιες σχέσεις πολιτικών προσώπων!

Παναγιώτης Αποστόλου
Μέλος Ε. Γ. ΛΑΟΣ


Σχολιάστε εδώ