Μπάχαλο θέλουν να μας κάνουν ντόπια και ξένα κέντρα

Ουσιαστικά τείνει δυνάμει να διαμορφωθεί ένα κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης, το οποίο αβαντάρουν και οι «νταβατζήδες» και εξωθεσμικά κέντρα και κέντρα εκτός Ελλάδας, διʼ ίδιον όφελος και προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι αυτή η διαφαινόμενη «μπαχαλοποίηση» του πολιτικού συστήματος βολεύει τα προαναφερθέντα κέντρα, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχείρηση να καταστεί το πολιτικό προσωπικό όμηρος μιας ακατάσχετης ονοματολογίας, μη ελεγχόμενης, αλλά καλά συντονισμένης και στρεφόμενης επί δικαίους και αδίκους.

«ΤΟ ΠΑΡΟΝ» σπεύδει να ξεκαθαρίσει, προς άρση παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, ότι:

– Είμαστε φανατικά και κατηγορηματικά υπέρ του διά παντός εξοβελισμού απʼ το πολιτικό σκηνικό οιουδήποτε πολιτικού αποδειχθεί ότι εμπλέκεται καθʼ οιονδήποτε τρόπο στο σκάνδαλο της Siemens.

– Ωστόσο η εμπλοκή θα πρέπει να αποδειχτεί με στοιχεία, ντοκουμέντα, αποδείξεις, για να μην ευτελιστεί σε μια διαδικασία ανάλογη με τις «αποκαλύψεις» του Κοσκωτά το 1989, που αξιοποιήθηκαν προκειμένου να εκκαθαριστούν πολιτικοί λογαριασμοί και να επιτευχθεί ο πολιτικός θάνατος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Διαφάνεια λοιπόν. Άμεση πολιτική καταδίκη των πολιτικών, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν, που θα αποδειχθεί ότι βάλανε τα χέρια τους στο… μέλι της Siemens. Εξοβελισμός τους απʼ την πολιτική σκηνή.

Αλλά διαφάνεια με βάση αποδείξεις. Όχι στο ανεξέλεγκτο κυνήγι μαγισσών, σε εκκαθαρίσεις άνευ ντοκουμέντων, σε αξιοποίηση του σκανδάλου της Siemens για ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών. Αυτό δηλαδή που επιχειρούν τα εξωθεσμικά και εξωελλαδικά κέντρα, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει μια σοβαρή οικονομική κρίση, ενώ μια σειρά θέματα εθνικά όχι απλώς είναι ανοιχτά, αλλά περί τα τέλη του χρόνου θα βρεθούν προ σοβαρών εξελίξεων, όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Σʼ αυτά ακριβώς τα πλαίσια, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πρωτίστως δε η κυβέρνηση, οφείλουν να απαιτήσουν και να παλέψουν για:

Τη γρήγορη έκδοση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, προκειμένου να έρθει και να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει και αφορούν τον χρηματισμό ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων και οιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου, ώστε στη συνέχεια να επέλθουν άμεσα οι κυρώσεις, πολιτικές και νομικές.

Είναι μια καθαρή θέση, που δεν επιδέχεται καμιά παρερμηνεία.

Και σʼ αυτήν οφείλουν να προσχωρήσουν οι πολιτικές δυνάμεις. Πρώτα πρώτα βέβαια η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ίσως μάλιστα θα έπρεπε ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου να αναλάβουν από κοινού μια γενναία πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει τα εξής:

• Δέσμευση για άμεση απομάκρυνση όποιου πολιτικού τους στελέχους αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο της Siemens.

• Λήψη μέτρων για την κάθαρση στον δημόσιο βίο, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων με τρόπο που δεν θα επιτρέπει λαθροχειρίες και δεν θα αφήνει σκιές, για το «πολιτικό χρήμα», για τη σοβαρή αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Διαφορετικά θα δημιουργηθεί ένα κλίμα με χαμένους το πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του και κερδισμένους αυτούς που επιδιώκουν την πολιτική αποσταθεροποίηση.

Είναι δε χαρακτηριστικές και οι προσπάθειες του Χριστοφοράκου, μέσω των συνηγόρων του:

– Να στείλει μηνύματα εκβιαστικά στις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα.

– Να διαπραγματευτεί, να παζαρέψει την ευνοϊκότερη μεταχείρισή του, μέσω και της έντεχνης διοχέτευσης ονομάτων, υπό τη μορφή «προειδοποιήσεων».

– Να προσαρμόζει τη στρατηγική του ανάλογα με το πώς αντιδρά στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα στις «προειδοποιήσεις» και στη διασπορά ονομάτων.

Σʼ αυτά λοιπόν οφείλουν να τοποθετηθούν αμέσως οι πολιτικές δυνάμεις. Και κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα.

Όσο θα χρησιμοποιούν το σκάνδαλο της Siemens για μικροκομματικούς καβγάδες, τόσο θα βουλιάζουν στην αναξιοπιστία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…


Σχολιάστε εδώ