Κυριακή με τον… πρωινό καφέ

• Δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις έκανε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος στη σύνοδο των πρυτάνεων στα Ιωάννινα. Η πρώτη αφορούσε τον εκσυγχρονισμό της διανομής συγγραμμάτων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας με την εκπόνηση μελέτης και πιλοτικής εφαρμογής ενός συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης προκειμένου οι φοιτητές να τα παίρνουν ευκολότερα και αποτελεσματικότερα. Η δεύτερη προβλέπει να ιδρυθεί Πανεπιστημιακό Τμήμα Εγκληματολογικών Επιστημών και
Αντεγκληματικής Πολιτικής ώστε να προληφθούν εγκληματικές συμπεριφορές και να δοθεί λύση στο πρόβλημα της εγκληματικότητας. Ας ελπίσουμε ότι οι προτάσεις του Σπηλιωτόπουλου θα εξεταστούν και θα υλοποιηθούν, καθώς δίνουν λύσεις σε καίρια προβλήματα που λιμνάζουν χρόνια.

• Κάτω από το Κάστρο της Κορώνης ο δήμαρχος απένειμε τον τίτλο του επίτιμου δημότη στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, μπροστά σε μια συγκέντρωση που ξάφνιασε και η κοσμοσυρροή έδειχνε την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουν οι πολίτες προς τον τιμώμενο. Την εκδήλωση είχε οργανώσει το Μανιατάκειο Ίδρυμα που έχουν συστήσει ο Δημήτρης Μανιατάκης και η αξιόλογη γυναίκα του.


Σχολιάστε εδώ