ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να προσφέρουν τα υπάρχοντά τους επειδή πονάνε την πόλη και θέλουν να τη βοηθήσουν και οι προσφορές αυτές να χάνονται εξαιτίας γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων και της αβλεψίας ορισμένων. Εδώ και τώρα ο δήμαρχος θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Πρέπει κάποτε όλοι να καταλάβουν ότι τα ψέματα τελειώνουν και ότι δεν θα υπάρχει ανοχή σε λάθη ή παραλείψεις. Αλήθεια, η νομική υπηρεσία του δήμου έχει να πει τίποτα επ’ αυτού;

// Απίστευτη είναι η κατάσταση που επικρατεί με τους τσιγγάνους στο Νέο Φάληρο. Κάποτε κατασκήνωναν κάτω από τη γέφυρα, απέναντι από το γήπεδο Καραϊσκάκη και δεν μπορούσε να… περάσει άνθρωπος από εκεί από το σκουπιδαριό και τις οσμές των περιττωμάτων.

Γνωστός ηθοποιός που λειτουργεί το «Θέατρο κάτω από τη γέφυρα» αναγκάστηκε να… επιδοτήσει με 5 ευρώ από την τσέπη του κάθε τσιγγάνο, με τη δέσμευση να μαζέψει τα σκουπίδια του και να εγκαταλείψει τον χώρο.

Έτσι οι τσιγγάνοι έφυγαν από εκεί και… μετώκησαν στο πάρκο που βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Άλλοι πάλι μπήκαν στον χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και… κατασκήνωσαν στα παρκάκια μπροστά από τη μαρίνα Φαλήρου. Δεν θα περιγράψουμε το τι γίνεται, γιατί λίγο-πολύ όλοι το γνωρίζουμε. Εκείνο που θα πούμε είναι πως για να έχουν νερό σπάνε τους σωλήνες αυτόματου ποτίσματος και τα νερά έχουν… πνίξει το Φάληρο. Το Γʼ Διαμέρισμα έσπευσε και έκλεισε τις βάνες και το νερό έπαυσε να χύνεται άσκοπα και άδικα.

Όμως στα πάρκα που βρίσκονται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και δεν είναι δυνατόν να παρέμβει ο δήμος, τα νερά έχουν πλημμυρίσει το σύμπαν.

Δεν θα πούμε ποιος θα τα πληρώσει, γιατί αυτό είναι το λιγότερο. Απλώς θα επισημάνουμε ότι κάποτε θα πούμε το νερό νεράκι αν αυτές οι ανόητες σπατάλες συνεχιστούν. Όποιος λοιπόν νομίζει ότι είναι αρμόδιος ας παρέμβει άμεσα!

// Ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ Στέλιος Μπρατσόλης εξελέγη, με το εντυπωσιακό ποσοστό 75%, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά. Επί συνόλου 83 ψήφων, εκ των οποίων έγκυρες ήταν οι 81, πήρε τις 59. Αυτό δείχνει ότι το πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πιστεύει ότι ο Στ. Μπρατσόλης θα το δυναμώσει και θα το αναδείξει. Υπό την έννοια αυτήν, η ευθύνη του νέου προέδρου σίγουρα είναι μεγάλη, αλλά με δεδομένο τις γνώσεις που έχει και την αγάπη του για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι βέβαιο ότι θα τα πάει… περίφημα. Το ευχόμαστε, γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης μας έχει ανάγκη από στήριξη και φροντίδα.

// Ήξεις αφήξεις ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου στο αίτημα του δημάρχου Πειραιά για υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί απέναντι στον προκάτοχό του και προέβλεπαν τη ρύθμιση των οφειλών του δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η απάντηση του υπουργού, ακριβώς επειδή δεν είναι ξεκάθαρη, έχει προκαλέσει ανησυχία στον έβδομο όροφο και ήδη ο Π. Φασούλας με τους συνεργάτες του προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Πάντως, αν δεν γίνει η ρύθμιση που ζητά ο δήμος, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ στον Πειραιά. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι στον έβδομο όροφο που υποστηρίζουν πως η στάση του υπουργείου Οικονομίας αποσκοπεί στο να πάει με «σφιχτό» προϋπολογισμό ο Φασούλας στις εκλογές και ως εκ τούτου να έχει σοβαρές απώλειες. Ό,τι και να συμβαίνει πάντως, η απάντηση Παπαθανασίου έφερε… σύννεφα στο δημαρχείο και η αγωνία πλέον όλων για το αύριο είναι έκδηλη. Παράγοντες του δήμου, επίσης, τόνιζαν ότι δεν είναι δυνατόν δύο υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης να χειρίζονται τόσο διαφορετικά το ίδιο θέμα. Σκέφτονται μάλιστα να προτείνουν στον δήμαρχο να απευθυνθεί… ψηλότερα για να υπερασπιστεί το αίτημά του…

// Ούτε 150 άτομα δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά οι γνωστοί ΠΑΣΟΚο-δεξιοί παράγοντες του Πειραιά με τις πολιτικές «βλέψεις». Το αμφιθέατρο δεν γέμισε κι αν δεν ήξερε κάποιος τι γινόταν, δεν θα καταλάβαινε τίποτα. Γι’ αυτό μετά την εκδήλωση οι διοργανωτές «τα έβαλαν» με τα επιτελεία τους επειδή δεν τους απέτρεψαν από αυτήν τη λάθος κίνηση που κατέληξε σε Βατερλώ για όλους. Για να διασκεδάσει μάλιστα τις εντυπώσεις, ένας από αυτούς, με ιστορία και… προϊστορία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η οποία θα κριθεί οσονούπω και στα δικαστήρια, που μάλλον το… φυσάει το παραδάκι, έβγαλε και κυκλοφόρησε πόρτα πόρτα πανάκριβο έντυπο στο οποίο ανέφερε πόσο… κατάλληλος είναι για να… σώσει την πόλη! Ήμαρτον, παιδιά. Τέτοια μετριοφροσύνη ούτε στη Μάνη δεν τη συναντάμε…

// Τα παιδιά με τα… σπαθιά και με τα καφέ ρούχα δεν… μαζεύονται με τίποτα. Πονοκέφαλος έχουν γίνει για τη δημοτική αρχή. Όπως και τα άλλα, με τις… καραμούζες! Που πληρώνονται αδρά αλλά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Κι αυτό «καίει» κάποιους στο δημαρχείο, που αισθάνονται ότι είναι τα χέρια τους… δεμένα. Αν σφίξουν όμως τα πράγματα, θα… λυθούν. Με τον τρόπο που μάθαμε στον στρατό: Τους ζυγούς λύσατε!

// Με τον εκπρόσωπο του ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» και αδελφό της αείμνηστης ηθοποιού και πολιτικού, Σπύρο Μερκούρη, συναντήθηκε ο δήμαρχος, ο οποίος ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας που έχει προγραμματιστεί για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

// Με στόχο οι πολίτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ξεκίνησε με το σύνθημα «Διακοπές με εισιτήριο την… ενημέρωση» η δυναμική και οργανωμένη ενημερωτική καμπάνια που κάθε καλοκαίρι πραγματοποιεί η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με καταναλωτικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών-καταναλωτών. Από τις 7 το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου, οπότε και αναμενόταν το πρώτο μεγάλο κύμα των αδειούχων του Ιουλίου, πολυπληθές κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά θα βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά (στις προβλήτες Αργοσαρωνικού και Κυκλάδων έναντι του ηλεκτρικού σταθμού), μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους επιβάτες της ακτοπλοΐας, για όσα δικαιούνται, πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο των διακοπών τους.

// Τα 7 από τα 20 πλοία της ακτοπλοΐας, των οποίων τα κυλικεία ελέγχθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο από συνεργεία της Νομαρχίας Πειραιά, είχαν προβλήματα. Συγκεκριμένα 13 κυλικεία, 3 εστιατόρια και 1 μπαρ σε 6 πλοία λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Στο πλοίο της ΝΕΛ «Μυτιλήνη» βρέθηκαν 63 κιλά ακατάλληλου παγωτού. Επίσης στο «Νήσος Χίος» της ίδιας εταιρείας δεν έδιναν νερό σε μπουκάλι του μισού λίτρου για να προωθούν το μπουκάλι των 750 ml που είναι ακριβότερο. Τέλος, στο «Blue Star Ithaki» και το «Νήσος Μύκονος» έγιναν υποδείξεις για βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής λειτουργίας των κυλικείων και των χώρων εστίασης. Να σημειώσουμε ότι και στα δύο πλοία τα μπαρ και το σελφ σέρβις τα εκμεταλλεύονται εταιρείες του χώρου μαζικής εστίασης, που δεν έχουν σχέση με τις ιδιοκτήτριες ακτοπλοϊκές εταιρείες, οπότε η ευθύνη ανήκει σε εκείνους και όχι στις ναυτιλιακές.


Σχολιάστε εδώ