Ελαφρά βελτίωση της ΝΔ!

Μεταξύ στελεχών της ΝΔ όμως υπάρχει έκδηλη η ελπίδα ότι το θέμα της Ζήμενς μπορεί ν’ αλλάξει το κλίμα, λόγω εμπλοκής και παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό, ενώ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρπει καταλυτική εσωστρέφεια, μετά τις παραδοχές αλλά και τους ισχυρισμούς Τσουκάτου για ενίσχυση των κομματικών ταμείων από τον γερμανικό κολοσσό.

Με πρωτοκλασάτα στελέχη νέας γενιάς να απαιτούν ριζική αποκοπή «από το επώνυμο παρελθόν», όπως χαρακτηριστικά έλεγε μεγαλοστέλεχος, στο σημείο εκείνο που υπάρχουν ενδεχόμενα εμπλοκής στο σκάνδαλο.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι εάν τα πράγματα επιδεινωθούν, θα εκδηλωθούν ανάλογες τριβές, τις οποίες με κάθε τρόπο θέλει και προσπαθεί να αποφύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μη δώσει ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να επανακτήσει πρωτοβουλίες. Επομένως να μη χάσει και ο ίδιος την ευκαιρία που για πρώτη φορά «του βγήκε». Με την έννοια ότι έχει βρεθεί μπροστά με τον Καραμανλή σε θέση παθητικής εν πολλοίς άμυνας. Στο επόμενο διάστημα θα εκδηλωθεί, πάντως, σιωπηρή αλλά σαφής αποστασιοποίηση από «παλαιάς κοπής στελέχη» και κυρίως από εκείνα τα οποία βαρύνονται με υπόνοιες ότι αμέσως ή εμμέσως έχουν εμπλακεί στις διάφορες πτυχές των σκανδάλων, προκειμένου το κόμμα να αποδεσμευτεί από ευθύνες του παρελθόντος.

Ως προς αυτές, κάποιοι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου θεωρούν ότι θα έπρεπε και ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Κώστας Σημίτης να δώσει το δικό του στίγμα, λόγω της εμπλοκής του «στρατηγού του» Θεόδωρου Τσουκάτου.

Κι αυτό, ενώ υπάρχουν άμεσες ενδείξεις ότι και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν οι ίδιες ανησυχίες, καθώς κυκλοφορούν επίμονες αναφορές (που προς το παρόν είναι απλές φήμες) για «λαδώματα διαφόρων μορφών», που εξικνούνται από δωρεές συσκευών μέχρι καθαρές μίζες εκατομμυρίων, οι οποίες (και σε γαλάζιους και σε πράσινους) παροχετεύοντο μέσω διαφόρων off-shore εταιρειών, κυπριακής κυρίως ταυτότητος.


Σχολιάστε εδώ