Δυστοκία για την αναπλήρωση του γεν. γραμματέα της ΓΣΕΕ

Δυστοκία, συνεχείς διαβουλεύσεις, συνεδριάσεις και ανατροπές χαρακτηρίζουν την πορεία των συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ προς την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, που θα αντικαταστήσει τον Κ. Πουπάκη.
Ο επικρατέστερος υποψήφιος Φώτης Αγαδάκος μέχρι τελευταία στιγμή έδειχνε να επιλέγει την (κυβερνητική) θέση του προέδρου του Ολυμπιακού Χωριού, γεγονός που καθιστά αδύνατη και «ασυμβίβαστη» την ιδέα υποψηφιότητας για το αξίωμα του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας.
Σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ, την περασμένη Τρίτη, ενδιαφέρον για το «δεύτερο» αξίωμα στη ΓΣΕΕ έδειξαν ο Φιλ. Ταυρής, υπό τον όρο ότι δεν θα είναι «γραμματέας υπό καθοδήγηση», ο Γ. Τσαλικάκης από τον ΟΣΕ, ο οποίος φαίνεται να στηρίζεται από τον Κ. Πουπάκη, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα ισχυρή την υποψηφιότητά του (παρά τις ενστάσεις ορισμένων μελών της ΔΑΚΕ/ΟΣΕ που είναι ο εργασιακός του χώρος), ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι και ο Αντ. Μπιρμπιλής από τον ΟΤΕ, παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, θα θέσει πιθανόν υποψηφιότητα.
Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ επιχειρεί πάντως, με κάθε τρόπο, να μην υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος (δηλαδή ο κ. Τσαλικάκης) προκειμένου να αποφευχθεί η εντύπωση ότι «δίνει το δακτυλίδι» σε συγκεκριμένο συνδικαλιστικό στέλεχος. Αν η επιδίωξη αυτή επιτευχθεί, θα φανεί Δευτέρα ή Τρίτη, οπότε θα γίνει και η τελική συνεδρίαση της ΔΑΚΕ για την εκλογή ή την επιλογή του νέου γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ και αμέσως μετά θα συνεδριάσει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας (πιθανότατα στις 7 Ιουλίου).
Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης επικεφαλής της ΔΑΚΕ σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα απʼ όλη τη χώρα, με έγγραφό τους:
• Καλούν τον κ. Πουπάκη να παραμείνει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ μέχρι το επόμενο συνέδριο της Συνομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί ασυμβίβαστο.
• Εφόσον εμμείνει στην απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του γενικού γραμματέα, τότε τον καλούν να διασφαλίσει μια ομαλή διαδοχή στη γραμματεία της ΓΣΕΕ, με όλες τις προβλεπόμενες από το καταστατικό της ΔΑΚΕ διαδικασίες.


Σχολιάστε εδώ