Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

oΑγχωμένη, εκνευρισμένη, προβληματισμένη και ανήσυχη… Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς περιγράφουν την… κατάσταση της Ντόρας όσοι έτυχε να συνομιλήσουν μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Αιτία… δύο άνδρες! Ο Μιχ. Χριστοφοράκος και ο Αντ. Σαμαράς. Όσο εξελίσσεται, που λέτε, το σκάνδαλο με τη Ζήμενς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να την πετύχει καμιά αδέσποτη. Αν μάλιστα εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος, τα πράγματα θα μπλέξουν ακόμη περισσότερο, ειδικά στην περίπτωση που προκύψει ότι η ευρύτερη οικογένεια είχε γίνει αποδέκτης κι άλλων δώρων από τη γερμανική εταιρεία. Την ίδια ώρα, η υπουργός Εξωτερικών βλέπει το «αντίπαλο δέος» της, τον Αντ. Σαμαρά, να βρίσκεται στο απυρόβλητο και να βελτιώνει τη θέση του στο εσωκομματικό (αλλά όχι μόνο…) χρηματιστήριο. Με πληροφορούν ότι δύο στοιχεία έχουν προκαλέσει τον εκνευρισμό της: Το ένα είναι η σταδιακή και σταθερή προσχώρηση στο «στρατόπεδο» του υπουργού Πολιτισμού στελεχών απ’ όλες τις βαθμίδες του κόμματος και το δεύτερο η θετική προβολή που εκείνος έχει (λόγω και του Μουσείου) από τα Μέσα Ενημέρωσης. «Η διαδοχή θα είναι ντέρμπι»… παραδέχεται τώρα η κ. Μπακογιάννη!

oΣτη Ρηγίλλης πάλι ζουν τη… «δική τους κόλαση»! Όχι μόνο πρέπει να παρακολουθούν νυχθημερόν τις εξελίξεις στον χώρο της εγχώριας… εξευρωπαϊσμένης Αριστεράς, αλλά να εύχονται κιόλας για τη μακροημέρευση του ΣΥΝ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ρινάλντι, του Κοροβέση και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων. Στο στρατηγείο της Κεντροδεξιάς ομολογούν ότι, αν συνεχίσουν οι τριβές και τα εκφυλιστικά φαινόμενα στον συγκεκριμένο χώρο, τότε πολύ δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσει στις προσεχείς εκλογές το όριο για την είσοδό του στη Βουλή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην περίπτωση που η επόμενη Βουλή είναι τετρακομματική, χαμηλώνει το όριο για την αυτοδυναμία. Δηλαδή αρκεί ένα ποσοστό της τάξης του 41 με 41,5% ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι η… επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Ο «μεγάλος εφιάλτης» της Ρηγίλλης…

oΤΕΛΟΣ δεν έχουν οι… φιλοδοξίες των λεγόμενων «βαρόνων» της Ν. Δημοκρατίας! Ενώ μέχρι πρότινος ο Γ. Βαρβιτσιώτης δήλωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι ολοκλήρωσε την πολιτική καριέρα του και αποσύρεται, φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, τις προηγούμενες ημέρες ζήτησε από τον Καραμανλή να τον στηρίξει για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (δεν ζητάει και πολλά…), στις εκλογές που θα γίνουν τον Δεκέμβρη. Τελικά οι βαρόνοι χωρίς… βαρονίες δεν μπορούν να ζήσουν.

oΤο… «μπραντεφέρ» Μαξίμου – υπουργείου Εσωτερικών, με «μήλο της Έριδος» την ΕΡΤ, έληξε με νίκη του πρώτου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν συνεργάτες του Βαγγέλη Αντώναρου, ο οποίος, όπως πληροφορούμαι, κατάφερε να «μπλοκάρει» τα σχέδια του Προκόπη Παυλόπουλου για αντικατάσταση του Χρήστου Παναγόπουλου. Στο Μαξίμου συνειδητοποίησαν ότι αν «επέτρεπαν» στον υπουργό Εσωτερικών να τοποθετήσει δικό του άνθρωπο στη θέση του Προέδρου, θα έχαναν αυτόματα τον έλεγχο της κατάστασης στην Κρατική Ραδιοτηλεόραση. Επειδή όμως ο κ. Παυλόπουλος είναι εκ φύσεως επίμονος άνθρωπος, ελπίζω ότι το «σίριαλ» θα έχει και νέα επεισόδια.

oΣΦΟΔΡΑ δυσαρεστημένος με τον Κ. Καραμανλή δηλώνει, όπως πληροφορούμαι, ο συνθέτης των… μεγάλων επιτυχιών Στ. Σπανουδάκης. Ο λόγος; Ότι ζήτησε το Ηρώδειο για να παρουσιάσει το μουσικό έργο που συνθέτει αυτόν τον καιρό απομονωμένος στη Νάξο (στην παραθαλάσσια περιοχή Αμπράμ) και αντί να του πουν ευχαριστώ, του ζήτησαν να πληρώσει κιόλας. Όπως κάνουν όλοι οι καλλιτέχνες που παίρνουν τον χώρο για συναυλίες ή παραστάσεις. Προφανώς ο κ. Σπανουδάκης θεωρούσε ότι έπρεπε να τύχει ειδικής μεταχείρισης, λόγω της… προσφοράς του στη Ν. Δημοκρατία. Ίσως γι’ αυτό ο πρωθυπουργός είναι… κομμένος από τη Νάξο…


Σχολιάστε εδώ