Δέσμευση τίτλου ζητούν οι εργαζόμενοι της «Εξπρές»

Το γεγονός αυτό λαμβάνει άλλη διάσταση διότι ο Δημήτρης Καλοφωλιάς είναι πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και πάντοτε, από την εποχή του «Sportime», υπάρχει ο φόβος της εναλλαγής των τίτλων και της εκδίωξης των δημοσιογράφων χωρίς αποζημιώσεις. Ο γιος του, που είναι επίσης εκδότης, Γιώργος Καλοφωλιάς, αρνήθηκε πεισματικά πως πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο και αναρωτήθηκε γιατί γίνεται ο συσχετισμός μεταξύ της εταιρείας της «Εξπρές» και της νεοϊδρυθείσας εταιρείας.

Σκοπός της τελευταίας, όπως παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, είναι «η έκδοση εφημερίδας ή έκδοση άλλων συναφών κατά περίπτωση εντύπων, η ένθεση εντύπων και δώρων, η διεξαγωγή κληρώσεων δώρων και η μεταβίβαση αυτών»! Για την επίτευξη των σκοπών της εταιρείας μπορεί με απόφαση της συνέλευσης, που λαμβάνεται με πλειοψηφία κατά τα 3/4 του κεφαλαίου, «να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό, οποιαδήποτε εταιρεία Τύπου και κοινοπραξία ή και ομίλους εταιρειών ή και συμπράξεις επιχειρήσεων». Και ακόμη «να συνεργάζεται με οποιαδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και με οποιονδήποτε τρόπο». Στην εταιρεία συμμετέχουν ο εκδότης Γιώργος Καλοφωλιάς, καταβάλλοντας 21.000 ευρώ, η εκδότρια Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά, με το ίδιο ποσό, η Ντασουριέ Μετσόκου, οικοκυρά, με 60.000 ευρώ και ο Χρήστος Σκανδάλος, φοιτητής, με 18.000 ευρώ. Το συνολικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 120.000 ευρώ και διαχειριστές είναι η Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά και η Ντασουριέ Μετσόκου.

Ήδη προηγούμενο δικαστήριο έχει επιτρέψει στον εκδότη Δημήτρη Καλοφωλιά να δίνει τον μισό μισθό στους εργαζόμενους, επικαλούμενος αδυναμία, με το επιχείρημα πως η κυβέρνηση ετοιμάζει κρατικές ενισχύσεις υπό τη μορφή δανείων.


Σχολιάστε εδώ