από το Περιστύλιο…

νΠολλά τα παράπονα από βουλευτές που δεν προσκλήθηκαν στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Για παρηγοριά ο πρόεδρος της Βουλής οργάνωσε… απογευματινή εκδρομή και ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου για τους βουλευτές του Α΄ θερινού τμήματος, όπως θα γίνει και με τους βουλευτές των υπόλοιπων τμημάτων.
νΤην ξενάγηση είχε αναλάβει ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. Επειδή όμως πολλοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, χωρίστηκαν σε γκρουπ. Κάποιοι από τους δημοσιογράφους ξέμειναν και ανέλαβε να τους ξεναγήσει προσωπικά ο υπουργός Πολιτισμού, που ήξερε καλά πολλές λεπτομέρειες για τα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, είχε δε εξασκηθεί ξεναγώντας το πρωί της ίδιας μέρας τον Τομ Χανκς… Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν άριστος ξεναγός και το γεγονός το πρόσεξε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Αφού εσύ κάνεις ξενάγηση, άρα έχουν βάση οι φήμες ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χειρουργεί!», του είπε.
«Ούτε εγώ είμαι ξεναγός ούτε εκείνος χειρουργός!», τον καθησύχασε γελώντας ο υπουργός…
νΉταν ένα ωραίο απόγευμα στο Μουσείο της Ακρόπολης και οι βουλευτές ιδιαίτερα χαλαροί. Κάποιους, ωστόσο, περισσότερο από τα αγάλματα και τη ζωφόρο του Παρθενώνα φάνηκε να τους ενδιέφεραν οι φωτογραφίες με τον υπουργό και οι χαιρετούρες με ψηφοφόρους τους που συναντούσαν τυχαία στις αίθουσες του Μουσείου…
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα ποτήρι κρασί στη βεράντα του εστιατορίου που βρίσκεται στο Μουσείο με θέα την Ακρόπολη.
Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν, η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα (με απογευματινό φόρεμα) και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη (με λευκό κουστούμι και μακρύ κασκόλ) και οι δύο με ψηλοτάκουνα.
Τις βουλευτίνες κοντράριζε ωστόσο ο δωδεκανήσιος βουλευτής Αναστάσιος Καραμάριος που η θερινή ενδυμασία του (εκρού κουστούμι) έκλεψε τις εντυπώσεις!
νΈκαναν… έξωση στον φρούραρχο και το γραφείο, που είχε αρχικά φτιάξει για εστιατόριο επισήμων προσκεκλημένων ο Απόστολος Κακλαμάνης, μετατράπηκε σε καφενείο των καπνιστών, δίπλα και για την ακρίβεια στην προέκταση του παραδοσιακού καφενείου της Βουλής. Μπήκαν τραπέζια και καρέκλες και μεταφέρθηκαν τα τασάκια. Σε εγγλέζικο country φέρνει το ύφος της αίθουσας και βγάζει σε μικρό κλειστό μπαλκονάκι που μοιάζει περισσότερο με σκηνικό. Με έκπληξη ωστόσο πληροφορούνταν οι θεριακλήδες ότι εκεί ο καφές δεν σερβίρεται, αλλά λειτουργεί με σύστημα σελφ σέρβις… Προφανώς για να μη… φουμάρουν οι εργαζόμενοι του καφενείου τον καπνό.
νΜην περιμένετε εκλογές σύντομα, δηλώνει στις συνεντεύξεις του ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης. Δεν το παίρνει όμως και πάνω του, γιατί σαν παλιά καραβάνα γνωρίζει ότι στην πολιτική τίποτα δεν αποκλείεται, όπως και ο ίδιος ομολογεί στους διαδρόμους της Βουλής…
νΝα αλλάξει η διάταξη που έφερε ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος για δημοσίευση των δημοσκοπήσεων μέχρι και την προηγουμένη των εκλογών, ζήτησε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Κύριε Παυλόπουλε, σας ζητώ να αλλάξετε τη διάταξη που μέχρι την τελευταία μέρα ασχολείται όλο το πολιτικό σύστημα με του κάθε ανόητου ή κάθε βαλτού ή κάθε σωστού επαγγελματία τη δημοσκόπηση. Είχαμε κάνει μια ρύθμιση και λέγαμε ότι 15 μέρες πριν από τις εκλογές απαγορεύονται οι δημοσκοπήσεις. Αυτές οι εταιρείες ακουμπούν τον μεγάλο τους βραχίονα στις διαφημίσεις». Η πρόταση βρήκε σύμφωνους και άλλους Νεοδημοκράτες βουλευτές όπως τον Γ. Τραγάκη και τον Γ. Τρυφωνίδη.
Ακούει ο Θεόδωρος;
νΜετά τους Ολυμπιακούς, και οι Μεσογειακοί αγώνες που θα γίνουν στον Βόλο το 2013 θα είναι λίγο-πολύ η… χαρά του εργολάβου, έλεγε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος στη συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου: «Αυτή είναι η πραγματικότητα, κύριοι. Αυτή είναι η αλήθεια, γιατί είμαστε η επισπεύδουσα αρχή. Έτσι καταντάει το Κοινοβούλιο. Να επισπεύδουμε το έργο, γιατί πρέπει να προλάβουμε τις ημερομηνίες, με συνέπεια να αναγκαστούμε να πάμε σε αναθέσεις, να πάει ο εργολήπτης, π.χ. ο Καζάκος, ο Ροντούλης, ο Βελόπουλος, ο Φωτιάδης, οι διαπλεκόμενοι, αν θέλετε (είπε χρησιμοποιώντας τα ονόματα των παραβρισκόμενων στην αίθουσα βουλευτών), για να πάρουν τα έργα, κύριε Καρτάλη! Αυτό θα γίνει!»
«Στον υφυπουργό να τα λέτε! Όχι σε εμάς!», αντέδρασε πρώτος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
νΟ Ηλίας Φωτιάδης όμως αντέδρασε… από ψυχής, υπερασπιζόμενος εαυτόν και την παράταξή του: «Κύριε πρόεδρε, το προσωπικό μου κύρος και η ηθική μου ακεραιότητα δεν επιτρέπουν έστω και έναν αστεϊσμό εις την αίθουσα αυτή, διότι εγώ δεν είμαι ούτε εργολάβος ούτε άνθρωπος που ασχολήθηκα με τέτοια έργα. Εγώ στη ζωή μου είμαι ένας απλός γεωπόνος, ένας ιεροψάλτης της Δεξιάς, αν θέλετε… Εν πάση περιπτώσει θα ήθελα, παρακαλώ, να αναφερθεί στο όνομά μου ότι ήταν εκ περισσού ή ένα λάθος…».
– «Το είπα» διευκρίνισε ο Κ. Βελόπουλος.
– «Εάν το είπε χαριτολογώντας, παρακαλώ, με καλύπτει ο κύριος συνάδελφος»!
Όπως καταλαβαίνετε, πολύ γέλιο στην αίθουσα…


Σχολιάστε εδώ