XΡΗΜΑτιστήριο

Ελπίζουμε το άνοιγμα του κύκλου των απολογιών για την υπόθεση της αγοραπωλησίας του υπερκοστολογημένου ομολόγου από τα ασφαλιστικά ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΣΕΥΠ να αποτελέσει εφαλτήριο για να έλθει στην επικαιρότητα το σύνολο των οργανισμών, φορέων και τραπεζών που ενεπλάκησαν σε τέτοιου είδους συναλλαγές, προκαλώντας ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

> Θα μαθαίναμε τι είχε συμβεί, αν δεν το ανακοίνωναν, ως ώφειλαν, οι εταιρείες ΑΤΤΙΚΑΤ και Προοδευτική; Αλήθεια, τι σκοπεύει να πράξει το Δημόσιο σχετικά με την καταδικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, βάσει της οποίας οφείλει εντόκως στην Κοινοπραξία Καζίνο Αθηνών ποσόν ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ; Σε ποιο δικηγορικό γραφείο είχε ανατεθεί η υπόθεση;

>Στο βαθύ κόκκινο η Σοφοκλέους κατά την πρώτη συνεδρίαση της προηγούμενης χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς οι πτωτικές τάσεις στους αμερικανικούς δείκτες και τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, λόγω της αναθεώρησης των προβλέψεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για την οικονομία, της έντονης μεταβλητότητας από την ταυτόχρονη λήξη των παραγώγων και της ευαίσθητης εγχώριας επενδυτικής ψυχολογίας, οδήγησαν σε σπασμωδικές κινήσεις, μαζικές ρευστοποιήσεις και χαμηλό τζίρο, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 2.143,37 μονάδες, με πτώση της τάξης του 4,05% και συναλλαγές πέριξ των 160 εκατομμυρίων ευρώ. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 4,37%, ο της μεσαίας με πτώση σε ποσοστό 5,57% και ο FTSES-80 αρνητικά κατά 5,12%. Την επομένη, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία, τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του ΟΟΣΑ για ένα πολύ δύσκολο 2009, τη βουτιά των εμπορευμάτων και την επιφυλακτικότητα που έχει σκιάσει την ελληνική χρηματαγορά, οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 2.167,25 μονάδες με κέρδη της τάξης του 1,11% και τζίρο γύρω στα 174 εκατομμύρια ευρώ. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση, κατά την οποία τα μεικτά πρόσημα των αμερικανικών δεικτών, λόγω της ανακοίνωσης των μακροοικονομικών στοιχείων για την οικονομία, οι διαφοροποιήσεις των ευρωπαϊκών, ελέω των δηλώσεων της ΕΚΤ ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μείωσης των επιτοκίων της Ευρωζώνης, και η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για μείωση του ΑΕΠ και έκρηξη των ελλειμμάτων στην Ελλάδα, δημιούργησαν κλίμα νευρικότητας, οδήγησαν σε στενό εύρος διακύμανσης, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 2.199,11 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,47%, με συνολικό τζίρο μόλις 134,95 εκατ. ευρώ. Από τις δεικτοβαρείς μετοχές σημαντικά κέρδη για Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Τιτάν, ΕΛΠΕ, αξιοσημείωτα για Τ.Τ., Ελλάκτωρ, Εθνική, μικρότερα για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ATEBank, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν ΟΤΕ, Marfin Popular Bank, MIG, Alpha Bank και Intralot. Την επομένη, παρά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, την αναπάντεχη άνοδο των παραγγελιών διαρκών αγαθών και την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, οι αλλοδαποί σορτάκηδες των ελληνικών τραπεζικών μετοχών κατάφεραν να ρίξουν την εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει σε αρνητικό έδαφος και η συναλλακτική δραστηριότητα να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

> Μήπως η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που μας παρουσιάζει η γαλάζια διακυβέρνηση; Από τη μια η Κομισιόν και ο ΟΟΣΑ προβλέπουν έλλειμμα 5,75% και 6,1% του ΑΕΠ αντίστοιχα και από την άλλη ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους εκτιμά ότι το Δημόσιο μπορεί να δανειστεί από τώρα για το 2010.

> Οι εκ των υστέρων προφήτες επανήλθαν! Για μια ακόμη φορά οι διοικήσεις του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έδειξαν ότι έπονται των εξελίξεων, ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά, ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τις εισηγμένες, ότι δεν είναι ικανές να προστατέψουν τα συμφέροντα των μικρομετόχων. Γι’ αυτό και η μεταφορά των μετοχών της Μαξίμ Περτσινίδης στην κατηγορία της «επιτήρησης» ακολούθησε την ανακοίνωση περί αναστολής των εργασιών του εργοστασίου της εταιρείας.

> Τι κι αν η κυβέρνηση είχε εκλεγεί με τη σημαία της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, τι κι αν η χώρα μας κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο ευρωδικαστήριο για το θέμα; Και σε αυτήν την περίπτωση οι εξαιρέσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα του συμβιβασμού. Έτσι, «εκτός νόμου» θα μείνουν, μεταξύ άλλων, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που αφορούν τις τράπεζες, οι αστικές συγκοινωνίες, τα αγοραία οχήματα (ταξί), οι υπηρεσίες των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών.

> Σε αντίθεση με τις εγχώριες, οι επιχειρήσεις που κατοικοεδρεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν περικόψει τα μαζικά προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών, καθώς η οικονομική ύφεση, η πιστωτική κρίση και η ραγδαία πτώση στα εταιρικά κέρδη, τις έχουν υποχρεώσει να διαφυλάττουν τα ρευστά τους διαθέσιμα.

>Και μετά σου λέει ότι οι τράπεζες ελέγχουν το πιστωτικό άνοιγμα των επιχειρήσεων που δανειοδοτούν! Αγροτική, Γενική, EFG Eurobank, Εθνική, Εμπορική, Αττικής, Κύπρου και Πειραιώς ήταν μεταξύ των πιστωτών της εταιρείας Altec και του βασικού της μετόχου, του κ. Αθανασούλη.

> Με στόχο την ακύρωση ή την καθυστέρηση του έργου της δημιουργίας δικτύου οπτικών ινών, που απαξιώνει το υπάρχον, ισχυροποιεί τον ανταγωνισμό και επιβάλλει λειτουργικό διαχωρισμό! Μπορεί η μεταβίβαση ενός ακόμη πακέτου μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom να μην άλλαξε κάτι στον τρόπο διοίκησης του οργανισμού, ωστόσο οι απαιτήσεις της γερμανικής εταιρείας γίνονται ολοένα και πιο περίεργες, πυροδοτώντας κόντρα με τους εργαζομένους. Και όλα αυτά εν μέσω πολεμικού κλίματος, με την πρόσφατη γενική συνέλευση του οργανισμού να «πραγματοποιείται» στην είσοδο του μεγάρου, επί της οδού Κηφισίας.

> Αποτελούσε κοινό μυστικό! Επιτέλους μπήκε ένα τέλος στην τεχνητή μεταφορά κερδών από την Ελλάδα σε χώρες με χαμηλότερη φορολογία, καθώς οι εγχώριες επιχειρήσεις που συνδέονται με αλλοδαπές εταιρείες υποχρεούνται πλέον να τεκμηριώνουν τις τιμές για τις μεταξύ τους διασυνοριακές συναλλαγές.

> «Τρέχουν και δεν φτάνουν» οι τράπεζες προκειμένου να μαζέψουν χρήματα, να επιστρέψουν στο Δημόσιο τα κεφάλαια που έλαβαν και να απαλλαχθούν από τους περιορισμούς στις αμοιβές των στελεχών τους, τον έλεγχο της χρηματοδότησης προς τα νοικοκυριά και την παρακολούθηση της μερισματικής πολιτικής προς τους μετόχους τους.

> Με δύο διοικητικές αποφάσεις, που αποσκοπούσαν στη στήριξη των αλλοδαπών συμμετοχών και στην κεφαλαιακή ενίσχυση του ομίλου, κατάφερε να «χαλάσει» το εγχώριο χρηματιστηριακό κλίμα, να επαναφέρει την «καχυποψία» στους επενδυτές και να δημιουργήσει αντιπαλότητες με τους άλλους τραπεζίτες. Η αναφορά μας στην Εθνική, που προχώρησε αφενός στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για να θωρακιστεί από τη μεταβλητότητα της τουρκικής λίρας, και αφετέρου στην επαναγορά υβριδικών κεφαλαίων, δημιουργώντας σύγχυση στα άλλα πιστωτικά ιδρύματα που ήθελαν να αναζητήσουν ρευστότητα από αυτήν τη δεξαμενή.

> Η εκ του νόμου «απαγόρευση» της διανομής μερίσματος έχει γίνει «πιπίλα» στα στόματα των περισσότερων τραπεζιτών! Ο κ. Κωστόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Alpha Bank, με άλλοθι το συμφέρον των μετόχων του, έκανε ένα βήμα παραπάνω, σημειώνοντας ότι η τράπεζα δεν θα προχωρήσει στην καταβολή μερίσματος ούτε υπό μορφή μετοχών.

> Όπως πάντα, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση βρήκε την εύκολη λύση! Δραστική μείωση του προσωπικού και αυξήσεις φωτιά στα εισιτήρια συμπεριλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που στοχεύει στην εξυγίανση των οικονομικών του ΟΣΕ, καθώς από το 2010 η ΕΕ αποτρέπει την έκδοση δανείων με κρατικές εγγυήσεις για τις ΔΕΚΟ. Κατά τα άλλα, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονική στιγμή της δημοσίευσης των ζημιών της νέας σιδηροδρομικής εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

> Δεν βαριόμαστε να τα λέμε και να τα γράφουμε! Σε αντίθεση με κάποιους άλλους κρατικοδίαιτους τραπεζίτες, που δηλώνουν άγνοια των προθέσεων του ελληνικού Δημοσίου ακόμα και για τα placement που έχουν να κάνουν με τη μερική αποκρατικοποίησή τους, ο κ. Φιλιππίδης κατάφερε από τη μια να πείσει το οικονομικό επιτελείο για την αναγκαιότητα της συμμετοχής των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και από την άλλη να βάλει στο μετοχολόγιό του τον ΟΑΕΔ.

> Ωραιοποίηση εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη βούλα των εποπτικών και ελεγκτικών αρχών; Για να δούμε αν η Τράπεζα της Ελλάδος «σφίξει επιτέλους τα λουριά» στα πιστωτικά ιδρύματα, λαμβάνοντας μέτρα τόσο για τις μαζικές ρυθμίσεις δανείων όσο για τη μετάθεση των πληρωμών που έχουν συμφωνήσει με τους πελάτες τους και για τις επισφαλείς απαιτήσεις από τις αναχρηματοδοτήσεις με περίοδο χάριτος.

> To ποσοστό της εγγύησης (25%) υπολογίζεται επί της αξίας που αναγράφεται στο συμβόλαιο! Αλήθεια, γιατί από την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, στη χορήγηση στεγαστικών δανείων σε ιδιώτες, εξαιρούνται αυτά τα οποία αφορούν αγορά ακινήτων μέσω της διαδικασίας του leasing;

> Τι θα πράξουν ΔΙΕΚΑΤ, Μεσοχωρίτης, κ.λπ.; Αν για την επανάκριση των εργοληπτικών πτυχίων 7ης κατηγορίας τα πράγματα έχουν λίγο πολύ ξεκαθαρίσει, δεν συμβαίνει το ίδιο με την αμέσως κατώτερη, στην οποία η κατάσταση παραμένει ρευστή, καθώς πολλές είναι οι εταιρείες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουν.

> Η σπουδή της κυβέρνησης να σπεύσει άρον άρον να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές το σύνολο σχεδόν των χρημάτων που χρειαζόταν για τη φετινή χρονιά, κόστισε πολύ ακριβά στα κρατικά ταμεία και στους φορολογουμένους, καθώς μόνο από τη διαφορά των περιθωρίων κινδύνου spreads το κόστος εκτιμάται σε 432 εκατ. ευρώ για το 2009 και σε 2,3 δισ. συνολικά με τη λήξη των εκδόσεων.

> Στο σύνολο και όχι σε κάθε τράπεζα χωριστά! Τι κι αν τα στρες τεστ των ελληνικών τραπεζών εμφανίζουν αντοχές, τι κι αν τα ευρήματα από τις ακραίες παραδοχές των υποθετικών σεναρίων της οικονομίας είναι καθησυχαστικά, η αγωνία αρκετών μικρών πιστωτικών ιδρυμάτων παραμένει, κυρίως λόγω της αύξησης του ποσοστού των δανείων σε καθυστέρηση και της ανοδικής τάσης που παρουσιάζουν οι επισφάλειες.

> Υπό από αυτές τις οικονομικές συνθήκες, πόσες εισαγωγές Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας μπορεί τελικά να αντέξει η εγχώρια χρηματαγορά; Υπάρχουν ήδη δύο τραπεζικές, της Πειραιώς και της Eurobank, ενώ αναμένονται τουλάχιστον τρεις ακόμη ΑΕΕΑΠ, της MIG, της Εθνικής και του ΟΤΕ.

> Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε! Με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει για τον τρόπο με τον οποίο κατανέμεται η κρατική διαφήμιση στη χώρα, επανερχόμαστε και ξαναρωτάμε: Τα υπουργεία, οι φορείς, οι εταιρείες και οι τράπεζες των οποίων τα ΔΣ διορίζονται από την κυβέρνηση, αποδίδουν το θεσμοθετημένο τέλος υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, βάσει του συνόλου των δαπανών που απορρέουν από τις διαφημιστικές τους καμπάνιες;

> Άλλα λέει ο αρμόδιος υπουργός και άλλα οι εκπρόσωποι των φορέων τουρισμού της χώρας! Μειωμένες αφίξεις, πεσμένα έσοδα, ακριβά εισιτήρια, ανύπαρκτες υποδομές για συνέδρια, ανοργανωσιά στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός.

> Παρελθόν, παρόν και μέλλον φαίνεται να έχουν οι δημόσιες προτάσεις των αλλοδαπών πολυεθνικών ομίλων προς τις θυγατρικές τους εγχώριες επιχειρήσεις! Χαρακτηριστικά παραδείγματα η εξαγορά της Interamerican από την Eureko, της Παυλίδης από την Kraft, της Panafon από τη Vodafone, της Παπαστράτος από τη Philip Morris, της Κωτσόβολος από την Dixons, της Ρόκας από την ισπανική Iberdrola, της ασφαλιστικής Φοίνιξ από τη γαλλική Groupama, της Νεοχημικής από την Carlyle, της Ελαΐς από τη Unilever και της ΑΒ Βασιλόπουλος από την Delhaize.

> Με αφορμή την κοινή απόφαση της ΤτΕ και της ΕΚ, σχετικά με τις διαδικασίες, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις των υποψηφίων για την επαγγελματική επάρκεια υπαλλήλων – στελεχών πιστωτικών ιδρυμάτων αναφορικά με την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, αναρωτιόμαστε πόσοι εξ αυτών θα λάβουν την πιστοποίηση κατόπιν εξετάσεων και πόσοι χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο την «ανύπαρκτη» προϋπηρεσία τους.

> Να γιατί αρκετοί από τους προμηθευτές αποφεύγουν τις συναναστροφές τους με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα! Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έκανε αποδεκτές και το υπουργείο Ανάπτυξης είπε το «ΟΚ» στις αιτιάσεις της ΔΕΗ για επιμερισμό του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και της χρήσης του δικτύου, με αποτέλεσμα οι ιδιώτες που έχουν αναπτύξει δραστηριότητα στο retail να καλούνται πλέον να καταβάλουν αναδρομικά τις παραπάνω χρεώσεις. Και κάτι ακόμα: Για να δούμε, αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν, μεταξύ άλλων, και τον διαγωνισμό-εξπρές που έχει να κάνει με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στη βιομηχανία νικελίου Λάρκο;

> Τα λαμόγια της αγοράς, τα αρπακτικά της εξουσίας, οι γυμνοσάλιαγκες του τεχνοκρατικού management, τα διορισμένα τρωκτικά, οι επαγγελματίες μιζαδόροι, οι ρεζίληδες υπερκομματικοί δεν πρόκειται να τη γλιτώσουν! Σε μια περίοδο που μειώνονται ολοένα και περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων, που ελαστικοποιούνται οι συνθήκες εργασίας, που οι απολύσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, που η ανεργία καλπάζει, που οι αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις διώχνουν τον έναν μετά τον άλλο, κάποιες κρατικά εποπτευόμενες υπηρεσίες, οργανισμοί, τράπεζες, αλλάζουν τα καταστατικά των θυγατρικών τους εταιρειών προκειμένου να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ, στήνουν τα δικά τους παραμάγαζα, τις προσωπικές ρουσφετερί, τα ιδιόκτητα χαρέμια, εξυπηρετώντας έτσι τον κομματικό μηχανισμό και δημιουργώντας νέες γενιές συμβασιούχων μερικής απασχόλησης, με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των πολιτικών φιλοδοξιών κάποιων επικεφαλής τους.

> Με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητάς της! Μπορεί να μην εξετάζει το ενδεχόμενο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, προχωρά όμως στην τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ και στην ολοκλήρωση του προγράμματος έκδοσης καλυμμένων ομολογιών, ύψους 3 δισ. Περί της Marfin Egnatia Bank ο λόγος.

> Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους! Η μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών της χώρας δεν προέκυψε λόγω της αντιμετώπισης των χρόνιων διαρθρωτικών αδυναμιών της, αλλά ελέω των αρνητικών επιδράσεων της διεθνούς ύφεσης και στην ελληνική οικονομία.

> Θετική κρίνεται για μια ακόμη φορά η παρέμβαση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη, κόλαφος για την κυβέρνηση τα στοιχεία που δείχνουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εκκίνηση του νέου κοινοτικού πακέτου (ΕΣΠΑ), το οποίο δύο χρόνια μετά την έναρξή του έχει απορροφήσει μόλις το 1,4% των κονδυλίων που του αναλογούν.

> Ιστορικό χαμηλό σημείωσε μεσοβδόμαδα το επιτόκιο με βάση το ευρώ, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ξεπαγώσει τις πιστωτικές αγορές της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε ότι θα δώσει σε 1.121 πιστωτικά ιδρύματα δάνεια ύψους 442 δισ. ευρώ διάρκειας 12 μηνών με επιτόκιο μόλις 1%.

>Η πλέον ενδεδειγμένη για τους insiders! Η διάθεση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου σε εταιρεία ειδικού σκοπού, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της EFG Eurobank Ergasias AΕ, είναι απαραίτητη προκειμένου η τελευταία να προβεί στην έκδοση υβριδικών τίτλων, που θα προσμετρώνται στα βασικά ίδια κεφάλαια, βελτιώνοντας την πιστοληπτική της ικανότητα και διευκολύνοντας την άντληση κεφαλαίων σε χαμηλό κόστος.

> Xαμηλότερα του πληθωρισμού παρακαλώ… Σε αρνητικά επίπεδα έχουν υποχωρήσει και πάλι τα επιτόκια των καταθέσεων ταμιευτηρίου, τα οποία για ποσά έως και 15.000 ευρώ βρίσκονται καθηλωμένα στο 0,10% με 0,20%, ενώ η γενικότερη τάση παραμένει πτωτική.

> Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι μας και οριστικοποιήθηκε τελικά η συμφωνία για την είσοδο του Στέλιου Χατζηϊωάννου στο μετοχικό κεφάλαιο της SeaStar, ενώ στο σχήμα αναμένεται να δώσουν το παρών και δύο ακόμα ονόματα, με το πρώτο να προέρχεται από την ακτοπλοΐα και το άλλο από την ποντοπόρο ναυτιλία.

> Εικονική αποχώρηση ή οικονομικές επιδόσεις κατώτερες των συμφωνηθέντων; Σαν πολύ περίεργη δεν είναι η επικείμενη επιστροφή του Λ. Λαυρεντιάδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Νεοχημικής, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το Carlyle Group για μερική αναστροφή του προ ενός έτους deal μεταξύ των δύο πλευρών; Υπενθυμίζουμε ότι οι ζημίες της ελληνικής εταιρείας για το 2008 ανήλθαν σε 56,6 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεών της άγγιξε τα 940 εκατ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ