150 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου

Και ήταν ορθή η σκέψη το γεγονός να εορτασθεί με την υπογράμμιση της σημασίας των δικαιωμάτων του παιδιού στη σύγχρονη πραγματικότητα και της ανταπόκρισης του δήμου σε αυτά. Και, ακόμη, με τη βράβευση μιας πολύτεκνης μάνας με ξεχωριστή κοινωνική προσφορά, της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Η αίθουσα «Δημ. Μητρόπουλος» στο Μέγαρο Μουσικής ήταν κατάμεστη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αθηναίων, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Ακολούθησε η βράβευση της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη από τον δήμαρχο Αθηναίων και την πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Ήρα Βαλσαμάκη-Ράλλη. Συγκινημένη η κ. Βαρδινογιάννη απάντησε με ιδιαίτερη σεμνότητα, που εντυπωσίασε το ακροατήριό της.

Πλούσιο το έργο του Δημοτικού Βρεφοκομείου, παρουσιάστηκε με έναν συνδυασμό λόγου και προβολής διαφανειών από την πρόεδρο του. Μεγάλο το δίκτυο των παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων. Ενενήντα επτά σταθμοί διάσπαρτοι στα επτά διαμερίσματα. Εκατοντάδες οι εργαζόμενοι, χιλιάδες τα παιδιά που φιλοξενούνται. Χιλιάδες και οι οικογένειες που εξυπηρετούνται. Μεγάλη η προσφορά του δήμου. Εντυπωσιακό το στοιχείο ότι μόνο το 5% του συνολικού προϋπολογισμού του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών καλύπτεται από τα τροφεία. Το υπόλοιπο 95% αποτελεί χορηγία του δήμου, της Πολιτείας προς το ίδρυμα.

Πολύτιμα τα στοιχεία που έδωσαν για τα παιδιά στον σύγχρονο κόσμο ο πρόεδρος της UNICEF στην Ελλάδα, Λάμπρος Κανελλόπουλος, και η κ. Χρυσοχοΐδου-Αργυροπούλου, πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες.

Ήμασταν εκεί και παρακολουθήσαμε την ημερίδα. Όταν τελείωσε και φύγαμε, μια σκέψη κυριάρχησε στον νου μας. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, υπάρχουν και στιγμές ανάτασης. Στιγμές που χαίρεσαι, νιώθεις ικανοποιημένος γιατί βλέπεις ότι παράγεται ένα σημαντικό έργο στον τόπο. Ένα έργο που είναι καθημερινό, που ακουμπά χιλιάδες οικογένειες. Και ακόμη υπάρχουν άνθρωποι, ξεχωριστές προσωπικότητες, που δεν ξεχνούν τον συνάνθρωπό τους που δοκιμάζεται. Σκύβουν και βοηθούν και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Στον Δήμο Αθηναίων, στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, αξίζουν εύσημα για το έργο που γίνεται και τη λαμπρή εκδήλωση. Τους ευχόμαστε οι παιδικοί σταθμοί να αυξάνονται και το έργο τους, ανεκτίμητο για το παιδί και την οικογένεια, να πολλαπλασιάζεται.

ΑΤΡΟΠΟΣ


Σχολιάστε εδώ