Ό,τι μας έκαναν τους κάνουν!

Από τις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει προκύπτει –όπως δημόσια και η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου– ότι μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος που ψήφισαν το ΚΚΕ για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές ή σε κάποιες άλλες επηρεάστηκαν από την προπαγάνδα για δήθεν αδιαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος που ξεκίνησε ο Θ. Πάγκαλος και συνέχισε ο Γ. Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ. Έτσι, ο Περισσός, απαντώντας έμπρακτα στην επίθεση που δέχεται για τα οικονομικά του, έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση ελέγχου Ορκωτών Λογιστών «για τον ισολογισμό εσόδων και δαπανών χρήσεως του 2007 του ΚΚΕ», καθώς και την έκθεση της «επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων της Βουλής», από τα οποία προκύπτει ότι η διαχείριση των οικονομικών του κόμματος δεν περιείχε τίποτα το μεμπτόν. Βέβαια, το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας το όχι και τόσο μακρινό πολιτικό παρελθόν, όταν φίλοι του κόμματος οδηγούνταν ακόμα και στο εκτελεστικό απόσπασμα με την κατηγορία ότι ενίσχυαν οικονομικά το κόμμα, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες των μελών και φίλων του ΚΚΕ που ενισχύουν οικονομικά το κόμμα.

Με την κίνηση αυτή το ΚΚΕ θέλει να απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε προεκλογικά για τα οικονομικά του και να πείσει ότι δεν «είμαστε όλοι ίδιοι», ειδικά σε μια συγκυρία που φανερώνει ότι η γερμανική πολυεθνική Ζήμενς χρηματοδοτούσε αδρά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως αντάλλαγμα για τις δουλειές που έπαιρνε από το ελληνικό Δημόσιο.

Στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι προεκλογικά υπήρξε στόχος από τους αντιπάλους του να μην είναι το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, εξ ου και οι κατά καιρούς δημοσκοπήσεις που το έφερναν ακόμα και στην πέμπτη θέση! Με βάση αυτόν τον στόχο, εκτιμούν, ξετυλίχθηκε η επίθεση κατά των οικονομικών του κόμματος, που εκ των πραγμάτων προκάλεσε ζημιά στην εικόνα του. «Δεν είναι μόνον η ψήφος, είναι και το ερώτημα που μένει σε έναν κόσμο που δεν έχει κοινωνική πείρα», είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Στον Περισσό παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζουν με νόημα ότι η παρούσα διένεξη στο εσωτερικό τους είναι μια επανάληψη των γεγονότων της περιόδου του 1989 – 1991 που οδήγησαν το ΚΚΕ στην αποχώρηση από τον ενιαίο τότε ΣΥΝ. Τότε το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει επειδή κάποιοι προωθούσαν την οργανωτική ενοποίηση του ΣΥΝ και τη διάχυση σε αυτόν όλων των κομμάτων, άρα και του ΚΚΕ, πράγμα που προκάλεσε την οργή της ηγεσίας του κόμματος, η οποία και επέλεξε την αποχώρηση από τον ΣΥΝ. «Ό,τι μας κάνανε τους κάνουν τώρα», είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες ο Α. Αλαβάνος προωθεί την οργανωτική ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΣΥΝ με την έκδοση κάρτας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο αυτό ταυτίστηκε απόλυτα με την κριτική του Φ. Κουβέλη στο εγχείρημα, λέγοντας ότι «μέλος είσαι σε ένα κόμμα, δεν μπορεί να είσαι μέλος σε δύο κόμματα». Είναι η ίδια ακριβώς φράση που χρησιμοποίησε ο Φ. Κουβέλης για να αποκρούσει τις επιδιώξεις του Α. Αλαβάνου για την αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ