Το 90,3% ζητάει μέτρα τώρα για τη λαθρομετανάστευση

Και μάλιστα αυτή η διόγκωση του προβλήματος δημιουργεί άλλου είδους αρνητικές παρενέργειες. Σε κάθε περίπτωση είναι γενική πλέον η αίσθηση ότι απαιτούνται αμέσως σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα, αλλιώτικα θα πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Απ’ την έρευνα της RASS προκύπτει (ΠΙΝΑΚΕΣ 1 και 2) ότι:

= Ένα συντριπτικό ποσοστό 90,3% θεωρεί επιτακτική την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει απ’ την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα. Και μόνο το 9,2% εκτιμά ότι τέτοια ανάγκη δεν υφίσταται.

= Αυτό το συντριπτικό ποσοστό διαπερνά οριζόντια όλο το πολιτικό φάσμα, αφού με κάποιες διαφοροποιήσεις σε όλα τα κόμματα είναι περίπου το ίδιο, με μεγαλύτερα ποσοστά σε ΝΔ και

ΠΑΣΟΚ. Αλλά και σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που διαφοροποιούνται, τα αντίστοιχα ποσοστά (υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων) είναι 82,4% και 88,3% αντίστοιχα.

Είναι δε χαρακτηριστικό (ΠΙΝΑΚΑΣ 3) ότι έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται και ακραίες αντιλήψεις στην ελληνική κοινωνία, εξαιτίας ακριβώς της διόγκωσης του προβλήματος και της απουσίας πολιτικών αποτελεσματικής αντιμετώπισής του.

Έτσι το 59,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι για την αύξηση της εγκληματικότητας ευθύνονται οι μετανάστες, έναντι του 40% που διαφωνεί με αυτήν την άποψη.

Κι αυτό ενώ το 62,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι μετανάστες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Την αντίθετη άποψη έχει το 29,4%.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής απορρίφθηκε πρόταση να αναλάβουν τον έλεγχο των παραμεθόριων περιοχών στην περιοχή του Αιγαίου πολεμικά του Πολεμικού Ναυτικού αντί του Λιμενικού, ώστε ο έλεγχος να καταστεί πιο αποτελεσματικός.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αύριο και μεθαύριο ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος απ’ τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ κ. Μπαρό, θα περιοδεύσουν σε ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου και θα δώσουν συνέντευξη σε πλοίο της Frontex στη Σάμο, θέλοντας έτσι να δείξουν την από κοινού αποφασιστική στάση στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, αλλά και να στείλουν ένα ευδιάκριτο μήνυμα στην Τουρκία, να εφαρμόσει στην πράξη τα όσα αποφάσισε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο…


Σχολιάστε εδώ