Το μήνυμα της Λήμνου…

Παραλίγο να φάνε και ξύλο. Κανένα κόμμα δεν αντέδρασε. Ούτε βγήκαν εκείνοι οι λαλίστατοι πρώην υπουργοί Οικονομικών να αποδοκιμάσουν τους… οργισμένους μαγαζάτορες. Που η αντίδρασή τους ήταν ομολογία πως κλέβουν το κράτος, μας ληστεύουν, δεν δηλώνουν αυτά που παίρνουν από εμάς.

Και βέβαια Λήμνος υπάρχει σε κάθε μεριά της χώρας… Στις Κυκλάδες το ίδιο είχε συμβεί πριν από χρόνια, όπως και στο Ιόνιο.

Όμως αν είναι να τρώνε ξύλο γιατί να μη σηκώσουν οι υπάλληλοι τα μολύβια και στην ΥΠΕΕ και στις εφορίες; Και τότε ποιος θα πληρώσει το έλλειμμα; Εμείς όλοι με νέες αυξήσεις. Για δεύτερη φορά. Η πρώτη με την ασυδοσία στις τιμές. Πληρώνουμε πανάκριβα στα μανάβικα, τα εστιατόρια, τα ζαχαροπλαστεία και τα ξενοδοχεία. Να γιατί η Ελλάδα έχει γίνει η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης. Να η απάντηση στις κλάψες των καναλιών ότι ο καφές έχει πάει 5 ευρώ.

Ας αποφασίσουμε λοιπόν τι θέλουμε. Να υπάρχουν έλεγχοι, να υπάρχει ΥΠΕΕ, να πιάνονται οι φοροφυγάδες, μικροί και (πρωτίστως πάντα) οι μεγάλοι;

Διαφορετικά ας μην γκρινιάζουμε όταν μπαίνουν φόροι. Θα πουν κάποιοι που έχουν εύκολη την κριτική –δεν κοστίζει βλέπεις τίποτε, αντίθετα εισπράττουν χειροκροτήματα– ότι φταίνε οι μηχανισμοί που δεν λειτουργούν. Θα πήγαιναν άραγε αυτοί να κάνουν έλεγχο στη Λήμνο;


Σχολιάστε εδώ