Συσπείρωση και ομοψυχία στην Αυτόνομη Παρέμβαση

Συσπείρωση «από την κορυφή έως τη βάση» παρατηρείται στη συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση, σε αντίθεση με το σκηνικό σύγχυσης, αντιπαλότητας και πολιτικού χάους, που εμφανίζεται στην κορυφή των ηγεσιών ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μόλις προχθές συνεδρίασε η γραμματεία της παράταξης με όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη παρόντα: Αλ. Καλύβη, Γ. Γαβρίλη, Δέσπ. Σπανού, Ηλ. Βρεττάκο, Ζήση Καπράνο, Γ. Χαρίση, Στ. Τραχανατζή και Λία Φράγκου.
Ο προγραμματισμός δράσης της Αυτόνομης Παρέμβασης, οργανωτικά ζητήματα και κυρίως η προετοιμασία της παράταξης εν όψει της σύγκλησης της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ για τη διατύπωση προτάσεων-λύσεων στα επίκαιρα προβλήματα των εργαζομένων κυριάρχησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης.
Βεβαίως εκτός συζήτησης δεν έμειναν και οι εξελίξεις στον ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και διάχυτη ήταν η ανησυχία γύρω από τις εξελίξεις, ενώ πολύ «προσεκτικές» υπήρξαν οι τοποθετήσεις όλων, καθώς στόχος ήταν η μη εμπλοκή της παράταξης στις κομματικές διαμάχες σε επίπεδο ηγεσιών.
Σημειώνεται πως στα πρακτικά που η ΚΟΕ δημοσίευσε από την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου, κάποιοι συνδικαλιστές (και όχι μόνο) επεσήμαναν αιχμές κατά της ηγεσίας της παράταξης για συμπόρευση «ερήμην των άλλων τάσεων με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα. Οι εκπρόσωποι της παράταξης απορρίπτουν τις ερμηνείες αυτές και υπογραμμίζουν ότι η πολιτική αυτονομία και οργανωτική αυτοτέλεια της παράταξης ήταν και είναι δεδομένη.
Η πορεία, πάντως, μέχρι τη συνδιάσκεψη του φθινοπώρου, αν δεν μεσολαβήσουν άλλες δυσάρεστες για τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς εκπλήξεις, θα είναι αποκαλυπτική για τις προθέσεις και τις στρατηγικές επιλογές όλων.


Σχολιάστε εδώ