στα ενδότερα των ομάδων

=Η φανταστική υποδοχή που επιφύλαξαν οι φίλοι του Άρη στον Αμπρέου αποτελεί ακόμα αντικείμενο συζήτησης στη Θεσσαλονίκη. Φροντίζει, άλλωστε, ο Ουρουγουανός να αναπαράγει το θέμα με δηλώσεις σε ΜΜΕ της Λατινικής Αμερικής και έτσι προκαλεί πονοκέφαλο στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που δείχνουν υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε ανάλογη κίνηση για να στείλουν τους οπαδούς της δικής τους ομάδας στο αεροδρόμιο.
=Ανάλογες συζητήσεις γίνονται από τη Δευτέρα και στην Αθήνα. Με αφορμή κυρίως την παρουσία μόλις 30-40 φίλων του Ολυμπιακού στην άφιξη του Όλοφ Μέλμπεργκ.
=Ο Σουηδός, βέβαια, χαμογελούσε σε όλους. Αλλά είναι σαφές ότι στον Ολυμπιακό περίμεναν περισσότερα άτομα στο αεροδρόμιο για έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο πήραν μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού.
=Με τον Σισέ, βέβαια, οι «πράσινοι» κέρδισαν τις εντυπώσεις. Γι’ αυτό και το βράδυ της Τετάρτης εξαφανίστηκαν από τα ραδιόφωνα οι φίλοι του Ολυμπιακού και άφησαν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να στήσουν το δικό τους πάρτι.
=Από το απόγευμα της
ίδιας μέρας φτάνουν μηνύματα προς το περιβάλλον του Σωκράτη Κόκκαλη για ηχηρή απάντηση. Κάτι που σκέφτεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
=Έτσι όπως ανέβηκε ο πήχης, ωστόσο, η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με τον Κρουζ. Κυρίως επειδή ο Αργεντινός γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό.
=Αλλά τα χρήματα που ζητάει ο συγκεκριμένος παίκτης είναι πολλά! Με το σκεπτικό ότι δεν έχει περιθώριο μεταπώλησης και ουσιαστικά σε όποια ομάδα υπογράψει φέτος θα κλείσει και την καριέρα του.
=Κι ενώ σε ΠΑΟΚ και
Ολυμπιακό ψάχνουν την απάντηση του… αεροδρομίου σε Άρη και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, στην ΑΕΚ έχουν άλλα προβλήματα, εσωτερικά. Στην τελευταία επικοινωνία του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Νίκου Θανόπουλου, ο προπονητής της «Ένωσης» ενδιαφέρθηκε περισσότερο για το ποια στελέχη της ΠΑΕ δεν θα παρακολουθήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας παρά με τις μεταγραφές.
=Επειδή καταπιάστηκα με τον Κρουζ, να αναφερθώ και στον έτερο Αργεντινό που μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα, τον Σεμπαστιάν Λέτο. Το παλικάρι έχει το μικρόβιο του διχασμού στο αίμα του.
=Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, ο Λέτο κατάφερε να διχάσει τη διοίκηση, τα αποδυτήρια, αλλά και τους οπαδούς της πειραϊκής ομάδας. Με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό δίχασε τα ΜΜΕ.
=Ο καλύτερος του χωριού, πάντως, ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, ο Ισπανός προσπάθησε να φρενάρει την οριστική μεταγραφή του αργεντινού μεσοεπιθετικού στους «ερυθρόλευκους».
=Σε εισήγηση που έκανε σε στέλεχος της ΠΑΕ με ανάλυση για το έμψυχο δυναμικό που άφηνε στην ομάδα, ο Βαλβέρδε εμφανιζόταν κατηγορηματικός: Μην αγοράσετε τον Λέτο. Αποκλείεται να μάθει να παίζει για το σύνολο, διότι τον ενδιαφέρει μόνον ο εαυτός του.
=Και μπορεί από τον Ολυμπιακό να γίνεται τις τελευταίες μέρες προσπάθεια να υποβαθμιστεί η μεταγραφή του Λέτο στον Παναθηναϊκό, αλλά το θέμα με την εισήγηση του Βαλβέρδε είχε βγει εδώ και δύο εβδομάδες. Πολύ πριν αποσυρθούν οι «ερυθρόλευκοι» από την υπόθεση του Αργεντινού.
=Ο Γιόνας Καζλάουσκας συμπεριέλαβε στις προεπιλογές της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ τους Παπαλουκά, Διαμαντίδη και Βασιλόπουλο. Για τους δύο τελευταίους, πάντως, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να παίξουν στη διοργάνωση, καθώς εκφράζονται αντιρρήσεις, έστω και ανεπίσημες, από τις ομάδες τους επειδή αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.
=Για τον Παπαλουκά τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Από τη δική του διάθεση θα εξαρτηθεί η συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ.
=Εάν παίξει, τελικά, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, τότε ο λιθουανός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας θα αφήσει σίγουρα εκτός αποστολής τον Διαμαντίδη και στη θέση του θα εμπιστευθεί εκτός απροόπτου τον Δημήτρη Τσαλδάρη. Ο Καζλάουσκας εκτιμά ιδιαίτερα τον παίκτη του Άρη.
=Καλύτερο του Κατσουράνη θεωρεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον Γρηγόρη Μάκο. Έχει, μάλιστα, εκφράσει την αισιοδοξία ότι αν ο πρώην αρχηγός του Πανιωνίου προσαρμοστεί άμεσα στον ρόλο που του ετοιμάζει, τότε μπορεί να ξεπεράσει τον Πατρινό και στα γκολ!
=Μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί με τον Ριέρα. Ο Ισπανός κινδυνεύει να μείνει στο ράφι, αν και ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του οι περισσότερες από τις μεγάλες ομάδες της χώρας, αλλά σε όλες κάτι στράβωνε και ο παίκτης παραμένει μετέωρος.
=Στην Κομοτηνή, πάντως, τον περιμένουν με ανοικτή αγκαλιά. Τον έχουν ενημερώσει ότι αν δεν τα βρει με κάποια μεγαλύτερη ομάδα, τότε μπορεί να παίξει στον Πανθρακικό.
=Σε εφιάλτη του Γιαννάκη Οκκά έχει εξελιχθεί ο Τάκης Λεμονής. Με τον αθηναίο προπονητή ολοκληρώθηκε η καριέρα του Κύπριου στον Ολυμπιακό, με τον ίδιο θα φύγει και από την Ομόνοια.
=Όπως, όμως, λένε κάποιοι που ξέρουν, το πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ Οκκα και Λεμονή δεν χάλασε και ιδιαίτερα τον Κύπριο. Κυρίως επειδή δέχεται καθημερινές πιέσεις από τη σύζυγό του να επιστρέψει στην Ελλάδα και αν είναι δυνατόν στη Θεσσαλονίκη.
=Γι’ αυτό σήμανε συναγερμός στον Ηρακλή όταν έμαθαν για τις εξελίξεις στους «πράσινους» της Λευκωσίας. Ο Οκκάς ενδιαφέρει τον Ρέμο, τον Πουρσανίδη, αλλά και τον Προτάσοφ.
=Μεγάλο μπελά έχει προκαλέσει στον Κομπότη, ο Λεονάρντο. Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού προσπαθεί να ανεβάσει την τιμή του παίκτη και γι’ αυτό του πρότεινε ακόμα και επέκταση συμβολαίου με αύξηση αποδοχών.
=Αλλά ο Βραζιλιάνος εξακολουθεί να ακολουθεί κατά γράμμα τις συμβουλές του ατζέντη του. Τη μία μέρα εκφράζει την επιθυμία του να δουλέψει με τον Μπάγεβιτς και την επομένη τα «μαζεύει».
=Αλλά έτσι έχει ήδη προκαλέσει τη ζημιά στον Κομπότη. Διότι με τις τοποθετήσεις του παίκτη έχουν ουσιαστικά απομακρυνθεί οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι.
=Ένα ερώτημα, που απασχολεί έντονα τους οπαδούς της ΑΕΚ, αφορά τη συμμετοχή του Άκη Ζήκου στη μεταγραφή του Κατσουράνη στον Παναθηναϊκό. Μεταξύ των οργανωμένων κυκλοφορεί η βεβαιότητα ότι ο Πατρινός πήγε στο πρώτο ραντεβού με τον Νικόλα Πατέρα συνοδευόμενος από τον άλλοτε συμπαίκτη του και στενό συνεργάτη του Ντέμη Νικολαΐδη.
=Ακόμα και ο Μπάγεβιτς έχει ενημερωθεί από κάποιους. Ο προπονητής της ΑΕΚ, μάλιστα, εκφράζει την ικανοποίησή του επειδή θεωρεί ότι δικαιώθηκε στους ισχυρισμούς του ότι οι δύο πρώην παίκτες της ομάδας εξακολουθούν και ασχολούνται με υποθέσεις της.


Σχολιάστε εδώ