Πώς να μη βουλιάξουν;

Ρε τι είναι αυτά που γίνονται σε τούτη την κυβέρνηση. Είναι από τʼ άγραφα…

– Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, κάποιος κύριος Κατσιγιάννης, δεν φτάνει που τον έβγαλαν από την αφάνεια και τον έκαναν επώνυμο, είχε την απαίτηση να γίνει και ευρωβουλευτής, να τον χρυσώσουν δηλαδή με έναν μισθό γύρω στις 5.000.000 παλιές δραχμές (κάντε τον υπολογισμό σε ευρώ), μαζί με τα ταξιδάκια και λοιπά… Και απειλεί να παραιτηθεί! Και αντί να του πει ο Σουφλιάς, άντε στο καλό, παιδί μου, τον παρακαλάει μέρες και τελικά δέχθηκε ως άλλος Αλαβάνος να μείνει…

Παντού Ρεπούσηδες…

Αμʼ τʼ άλλο; Τρέχουν πίσω από «Ρεπούσηδες», λες και έχουν μέλι… Και ξεχνάνε πόσο ακριβά τους πλήρωσε το κόμμα τους. Μια με τη Μαριέττα, με τον εναγκαλισμό του βιβλίου της Ιστορίας της Ρεπούση, και τώρα με τη φίλη της την καθηγήτρια κ. Χριστίνα Κουλούρη.

Η πρώτη απόπειρα του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Φίλιππου Τσαλίδη να τη βολέψει ως εθνικό αντιπρόσωπο στη Διαχείριση του 7ου Προγραμματικού Πλαισίου της ΕΕ στις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες προκάλεσε αντιδράσεις και μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» δεν πέρασε.

Η δεύτερη απόπειρα πέτυχε. Βλέπεις οι φιλίες και οι υποχρεώσεις δεν ξεχνιούνται… Υπάρχει, όταν θέλουν, συνέπεια… Βρήκε άλλον δρόμο ο κ. Τσαλίδης. Διόρισε την κυρία Κουλούρη, καθηγήτρια πλέον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Εθνική Επιτροπή για την Εξειδίκευση των Δράσεων του ΕΣΠΑ για θέματα Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας στον τομέα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Η επιτροπή στην οποία προΐσταται η κ. Κουλούρη προκάλεσε πρόσφατα αντιδράσεις, καθώς δημοσιοποίησε τις κατηγορίες προσκλήσεων του ΕΣΠΑ χωρίς να έχει γνωστοποιήσει προηγουμένως τη μελέτη που τεκμηριώνει τις επιλογές!

Πώς να εξηγήσει κανείς την παράφορη προτίμηση του ΓΓΕΤ κ. Τσαλίδη προς την κ. Κουλούρη; Η εξήγηση, λένε, είναι απλή: Η κ. Κουλούρη ήταν επιβλέπουσα της διδακτορικής διατριβής της κ. Πολυξένης Θαναηλάκη, η οποία θέλει σφόδρα μια ακαδημαϊκή θέση. Ο σύζυγός της είναι συνάδελφος του κ. Τσαλίδη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από την εποχή που εκεί μπαινόβγαιναν οικονομικοί επιθεωρητές.

Αυτά… κύριε Καραμανλή. Έτσι, για να ξέρετε γιατί βουλιάζετε…


Σχολιάστε εδώ