Πολλές και οι παράπλευρες απώλειες

Απώλειες, και μάλιστα σημαντικές, θα έχει και το Πρακτορείο Διανομής των Εφημερίδων «Άργος».
Ο συνολικός ετήσιος τζίρος που έκανε ο «ΕΤ» (καθημερινός και κυριακάτικος) ανέρχεται σε 27.000.000 ευρώ.
Το ποσοστό που θα χάσει το πρακτορείο από το λουκέτο θα είναι γύρω στο 7% της αμοιβής του από την κυκλοφορία των δύο εφημερίδων.
Αυτό ενδεχομένως θα φέρει απολύσεις ή περικοπές (υπάρχει σκέψη να περιοριστούν οι υπερωρίες για να μην απολυθεί κανείς). Απώλειες από εισπράξεις θα έχουν και οι εφημεριδοπώλες και οι περιπτεράδες.
Ζημίες όμως θα έχει και η Τυποεκδοτική (ΚΚΕ) όπου τυπωνόταν ο «ΕΤ», αλλά και ο Όμιλος του Πέτρου Κωστόπουλου, που είχε αναλάβει την έκδοση δύο περιοδικών, του «Esquire» και του «ET Weekly», που έμπαιναν ως ένθετα στον «ΕΤ». Όπως επίσης και η εκτυπωτική IRIS (Πήγασος – ΔΟΛ) και η «Ναυτεμπορική» όπου ο «ΕΤ» τύπωνε περιοδικά!
Ποιος θα πάρει τα φύλλα
Με το κλείσιμο του «ΕΤ» άνοιξε η όρεξη των εφημερίδων που κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο για την… αρπαγή των φύλλων του ημερήσιου και του κυριακάτικου «ΕΤ». Ο μέσος όρος ήταν 27.319 και 80.757 αντίστοιχα.
Στο μάτι έχουν βάλει τα φύλλα αυτά η «Καθημερινή», η «Απογευματινή», ο «Αδέσμευτος» του Ρίζου, η «Βραδυνή», ο «Ελεύθερος», αλλά και η «Real News» του Χατζηνικολάου, που δεν αποκλείεται να βάλει νερό στο κρασί του και να στρίψει ολίγον κεντροδεξιά, όπως λέγεται.
Μάχη λοιπόν και σ’ αυτό το επίπεδο… Όπως γίνεται με τις… ύαινες όταν βρουν… ψοφίμι. Άλλη μια προσφορά της Γιάννας… Που τώρα όλοι εκείνοι που καλοπληρώνονταν βγαίνουν και τη βρίζουν… Ενώ όσο η αγελάδα υπήρχε και καλότρωγαν κανένας τους ποτέ δεν μίλησε.
Μόνο οι «Τυπολογίες» κάθε Κυριακή τα έλεγαν…


Σχολιάστε εδώ