Πέντε διευθυντές σε 3 χρόνια και στελέχη που πηγαινοέρχονταν

Όμως στις αρχές Ιανουαρίου 2007 η Γιάννα Αγγελοπούλου, επιστρέφοντας από τις χειμερινές διακοπές της, ζήτησε την παραίτησή του. Τη διεύθυνση των δύο φύλλων, καθημερινού και κυριακάτικου, ανέλαβε ο Λάμπρος Σμαΐλης, που είχε έρθει στην εφημερίδα λίγο διάστημα πριν. Κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης θητείας του ακολουθήθηκε το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση με μπόνους 45 και πλέον δημοσιογράφων. Ο Λάμπρος Σμαΐλης, έχοντας χρεωθεί το πολύ άσχημο εργασιακό κλίμα και την κακή οργάνωση της εφημερίδας, παραιτήθηκε λίγο πριν από την ανανέωση του φύλλου από τη Innovation και στην επιστολή του έκανε λόγο για την «ύπαρξη άτυπου διευθυντηρίου» εκτός εφημερίδας. Στις 15 Μαΐου αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπουτσάνης, χωρίς όμως να σταματήσουν οι αποχωρήσεις στελεχών, καθώς φεύγουν ο Πασχάλης Μανδραβέλης και ο Γιώργος Μαντέλας και στη θέση τους έρχονται οι Παντελής Ζαγοριανίτης και Γιώργος Δασκαλόπουλος, με επικεφαλής τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Αποχώρησε και ο Τάκης Καμπύλης (προς την «Καθημερινή»), νούμερο δύο το πρώτο διάστημα ανανέωσης της εφημερίδας. Ο Μιχάλης Ζαχαράτος αναλαμβάνει θέση διευθύνοντος συμβούλου μετά την αποχώρηση της αντιπροέδρου της εταιρείας Βένιας Παπαθανασοπούλου.

Δεν θα μείνει για καιρό στη θέση του διευθυντή ο Γιάννης Παπουτσάνης και επικεφαλής του φύλλου αναλαμβάνει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος ήταν ο ένας εκ των δύο συμβούλων της Γιάννας Αγγελοπούλου από την αρχή του εγχειρήματος (ο άλλος ήταν ο Λευτέρης Κουσούλης). Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης κρατά χαμηλούς τόνους, αλλά αποτελεί την αρχή του τέλους, καθώς και δημόσια γίνεται λόγος για «λάθος» επιλογές σε οικονομικό επίπεδο και ανάγκη περικοπών. Παραιτείται αιφνιδιαστικά έπειτα από μια σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο, θεωρώντας πως δεν καλύπτεται στις επιλογές του ως διευθυντής από την ιδιοκτησία και τη θέση του διευθυντή αναλαμβάνει ο υποδιευθυντής και στενός συνεργάτης, από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γιάννας Αγγελοπούλου Σεραφείμ Κοτρώτσος. Στην εφημερίδα επανήλθε ο Γιώργος Μαντέλας, αλλά φεύγει ο Π. Ζαγοριανίτης.

Η τελευταία αλλαγή προσώπων πριν από το τέλος ήταν η αντικατάσταση του Χαράλαμπου Σταθάκη από τον Θεόδωρο Παπαπετρόπουλο, δεξί χέρι του Θ. Αγγελόπουλου, ο οποίος ανέλαβε τη θέση εντεταλμένου συμβούλου επί των οικονομικών.


Σχολιάστε εδώ