Πάνε πίσω αυξήσεις ΕΚΑΣ και συντάξεις ΟΓΑ

Δυσφορία προκάλεσε στην ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η μη έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων από το υπουργείο Οικονομίας για τη χορήγηση των αυξήσεων στις βασικές συντάξεις των αγροτών αλλά και του ποσού του ΕΚΑΣ που χορηγείται στις κατώτερες συντάξεις.
Για Αύγουστο μιλάνε τώρα αρμόδιοι στο υπουργείο Απασχόλησης, όταν ρωτήσαμε πότε υπολογίζουν ότι θα καταβληθούν οι αυξήσεις αυτές στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αγρότες και συνταξιούχοι ανέμεναν με αγωνία το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης, αφού, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς το θέμα των αυξήσεων θα ρυθμιζόταν με το πρώτο νομοσχέδιο που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή. Αντιθέτως:
Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά υπέγραψε απόφαση με την οποία εκσυγχρονίζονται πολλές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο πλαίσιο προγράμματος για ψηφιοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η απόφαση περιλαμβάνει τις εξής ρυθμίσεις:
• Καθιερώνεται υποχρεωτική προβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) μέσω διαδικτύου ή με ψηφιακό – μαγνητικό μέσο και για τους:
1. Εργολάβους που εκτελούν δημόσια έργα, εφόσον απασχολούν πάνω από 3 εργαζόμενους.
2. Εργοδότες – φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζόμενων που απασχολούν (μέχρι σήμερα υπόχρεοι ήταν όσοι απασχολούσαν πάνω από 5 πρόσωπα).
3. Εργοδότες, που εκτελούν δημόσια έργα με αυτεπιστασία, εφόσον απασχολούν πάνω από 3 εργαζόμενους.
4. Εργοδότες που εκτελούν ιδιωτικά τεχνικά έργα με ανάθεση ή εργολαβία.


Σχολιάστε εδώ