Πάλι… μπάχαλο θα γίνουν για το χατίρι του

Αμέτι μουχαμέτι το ‘χουν βάλει να κάνουν ακαδημαϊκό τον γνωστό καθηγητή Χάρη Ρούσσο, που για όσους δεν θυμούνται ήταν ο γιατρός που νοσήλευσε τον Σάββα Ξηρό μετά την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του, και μίλησε και τα είπε όλα…

Οι ισχυροί φίλοι και προστάτες του δεν θέλουν να του χαλάσουν το χατίρι, από τη στιγμή που θέλει με το στανιό να γίνει και ακαδημαϊκός.

Δεν πτοήθηκαν λοιπόν, μετά το γερό χαστούκι που έφαγαν, όταν στην πρώτη επιχείρηση κατάληψης της έδρας της Ακαδημίας απορρίφθηκε μετ’… επαίνων η υποψηφιότητα του κ. Ρούσσου, που κατόρθωσε, εκμεταλλευόμενος μια μακρινή συγγένεια με τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά, να αναρριχηθεί και μετά αξιοποιώντας φιλίες να φθάσει ακόμη ψηλότερα…

Τώρα λοιπόν το… εγχείρημα επανέρχεται, διά του γενικού γραμματέα της Ακαδημίας κ. Ν. Ματσανιώτη. Επαναπροωθεί την εκλογή του κ. Ρούσσου, προφανώς για να πάρει το αίμα του πίσω, μετά τη μάχη που έχασε στην πρώτη απόπειρα κατάληψης… όπου έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως και αυτή η επιχείρηση δεν έχει προοπτικές… Πρόσφατα μάλιστα η Νομική Υπηρεσία της Ακαδημίας απέρριψε νέα πρότασή του για τον κ. Ρούσσο ως μη προβλεπόμενη από τον οργανισμό της Ακαδημίας να επαναφέρεται εντός εξαμήνου! Το κλίμα δε για τον κ. Ματσανιώτη, η συμπεριφορά του έχει προκαλέσει, δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για την πρωτοβουλία του υπέρ του Ρούσσου. Έχει απολέσει πολλούς φίλους του από την Τάξη αλλά και την Ολομέλεια της Ακαδημίας.

Η μακρά παραμονή του κ. Ματσανιώτη στη γ.γ. της Ακαδημίας (πέτυχε να εκλεγεί πριν από ενάμιση χρόνο για τρίτη φορά, παραιτουμένου του συνυποψηφίου του κ. Β. Πετράκου) σε συνδυασμό με τη σοβαρότατη ασθένεια που αντιμετωπίζει έχει αποτέλεσμα μια αυξανόμενη αυταρχική συμπεριφορά προς το ανώτατο προσωπικό της Ακαδημίας, που έχει επιπτώσεις στη γενική λειτουργία της. Μετά μάλιστα και τις αλλεπάλληλες για λόγους υγείας άδειες, η Α΄ Τάξη, η Σύγκλητος και η Ολομέλεια συνέρχονται αραιότερα. Τελευταία παραιτήθηκε και από το ΔΣ του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας (ΙΙΒΕΑΑ). Συνάδελφοί του απορούν γιατί δεν παραιτείται από τη θέση της γραμματείας, ενώ άλλοι που γνωρίζουν τις σκέψεις του θεωρούν ότι δεν θα παραιτηθεί παρά μόνο όταν… πετύχει την εκλογή του κ. Ρούσσου. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα και οι απαραίτητες ψήφοι κάθε άλλο παρά δεδομένες…

Πέραν όμως των προσπαθειών για εισβολή στην Ακαδημία ο κ. Ρούσσος κινείται και για την εξασφάλιση της συνέχειάς του ως καθηγητή, μια και πλησιάζει η συνταξιοδότησή του. Επιδιώκει μαζί με 2-3 άλλους επωνύμους, ηχηρά ονόματα της Ιατρικής, με τροπολογία-σκάνδαλο, να επιτρέπεται σε… προσωπικότητες να παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία, με όλες τις αρμοδιότητες (και διοικητικές – αυτό ουσιαστικά θέλουν, για να… κυβερνούν)!

Βουλευτές και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι έξαλλοι και ήδη έχουν διαμηνύσει και στον υπουργό Υγείας και στον υπουργό Παιδείας να ξεχάσουν κάθε τέτοια τροπολογία, διότι δεν πρόκειται να την ψηφίσουν.

Να θυμίσουμε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν γίνει μπάχαλο, πάλι χάριν του κ. Ρούσσου, όταν με εντολή άνωθεν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) πέρασε από τη Βουλή η σκανδαλώδης διάταξη για τη σύσταση του οικογενειακού του ιδρύματος «Ο Θώραξ»!


Σχολιάστε εδώ