Οι κυρίαρχοι θα ‘θελαν να βουλιάξει το πλοίο του ΣΥΡΙΖΑ

// Όταν το πλοίο βουλιάζει, πρώτα το εγκαταλείπουν τα ποντίκια…
– Το βέβαιο είναι ότι το πλοίο του ΣΥΡΙΖΑ δεν βουλιάζει, παρόλο που οι κυρίαρχοι αυτής της χώρας πολύ θα το επιθυμούσαν. Αν βουλιάζει κάτι, δεν είναι η Αριστερά, αλλά ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός. Η Αριστερά ενωτικά θα αντεπιτεθεί για νέους δρόμους εθνικής και κοινωνικής χειραφέτησης.

// Ακούστηκε κι αυτό: Ιδιώνυμο η κουκούλα. Τι σας θυμίζει;
– Το ‘να χέρι νίβει τ άλλο και τα δυο την κρίση… και το αποκρουστικό, αυταρχικό πρόσωπο του καπιταλισμού.

// Ποιος τρομοκρατεί τον τρομοκράτη;
– Η εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και της ανεργίας, το κράτος δικαίου και η διεύρυνση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.

// Η κοινωνική απελπισία πού βρίσκει διέξοδο;
– Η διέξοδος σίγουρα δεν βρίσκεται στη συντηρητική, αυταρχική οπισθοδρόμηση ή στην τρομοκρατική τυφλή βία. Η διέξοδος βρίσκεται στους μεγάλους ενωτικούς ειρηνικούς αγώνες για μια ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή.

// Οι ηγέτες αποτελούν σφραγίδα για τα κόμματα;
– Έχουμε στο τιμόνι μας δύο ικανότατους συντρόφους, τον Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΝ, και τον Αλέκο Αλαβάνο, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, ως πρώτοι ανάμεσα σε ίσους, μπορούν με τη συνεργασία τους να σφραγίσουν την ανασυγκρότηση και την επιτυχή αντεπίθεση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή της κοινωνίας.


Σχολιάστε εδώ