μικρά αθλητικά

Η αντιπροσωπεία των 12 δημοσιογραφικών σωματείων κατά την πρόσφατη κινητοποίηση των ΜΜΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Πάνο Σόμπολο συνάντησε πρώτα τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση μετά το πρόσφατο λουκέτο στον «Ελ. Τύπο» της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Σε μια στιγμή ένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας, ο Γιώργος Βλαβιανός, που είναι και αθλητικός συντάκτης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο ανέφερε ότι μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο αθλητικός Τύπος και δεν αποκλείονται νέα λουκέτα… Ο κ. Σιούφας χτύπησε το χέρι του στο τραπεζάκι που ήταν μπροστά του, αλλά ο συνάδελφος συνέχισε: Στη Γαλλία υπάρχει μόνο μια ημερήσια αθλητική εφημερίδα η «Λʼ Εκίπ», ενώ στην Ελλάδα 15. Πώς βγάζει ο καθένας εφημερίδα εντελώς ανεξέλεγκτα; Φυσικά, απάντηση δεν περίμενε…

Απλός υπάλληλος του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι στην Αθήνα, αλλά επί μήνες καθημερινά βρίσκεται στη Λειβαδιά. Ο Άκης Βαγιάκος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία το 2007, έχει κατορθώσει να διατηρεί πολυτελή γραφεία στη Λειβαδιά και τη Θήβα, που λειτουργούν για λογαριασμό του εν λόγω πολιτευτή σαν να έχουνε τώρα εκλογές! Χωρίς να ‘χει πάρει από κάπου «πράσινο φως». Το ερώτημα είναι ΠΩΣ δικαιολογείται η απουσία του από την υπηρεσία του, γιατί φαντάζει μάλλον υπερβολικό να του χτυπάει κάποιος την κάρτα στο ΥΠΕΧΩΔΕ κάθε πρωί και μεσημέρι, ε; Ο κ. Βασίλης Κόλλιας ως διευθυντής διοικητικού του ΥΠΕΧΩΔΕ οφείλει να το διερευνήσει, ενώ σημαντική θα είναι και η συμβολή της Καλιόπης Αναστασίου, προϊσταμένης διεύθυνσης του ΥΠΕΧΩΔΕ που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Και εν τέλει ο φορολογούμενος δεν θα πληρώνει υπαλλήλους για να κάνουν τον πολιτευτή, αλλά τη δουλειά τους.

Καλή περίπτωση, αλλά μεταβατικού χαρακτήρα η επιλογή του Βασίλη Τεροβίτσα για τη θέση του αρχιδιαιτητή. Ο Αγρινιώτης, πρώην διεθνής διαιτητής, αναλαμβάνει καθήκοντα, ξέροντας, όμως, ότι έχει ημερομηνία λήξεως, ίσως και μέσα στο 2009. Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, εν αναμονή, είναι ο Κύρος Βασάρας, που προσωρινά αναλαμβάνει τον τομέα των υποδομών και της εκπαίδευσης. Θα είναι λάθος μέγα όμως της διοίκησης της ΕΠΟ και προσωπικά του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου να απαξιώσει την τριπλέτα της ΚΕΔ για να ανοίξει το δρόμο στον Κύρο. Άλλωστε, έχει χρόνο μπροστά του ο Βασάρας και πρέπει να αποκτήσει και διοικητική πείρα για να ανεβεί στην κορυφαία θέση της ελληνικής διαιτησίας. Και δεν τους φταίει και σε τίποτα ο συμπαθέστατος Τεροβίτσας.


Σχολιάστε εδώ