Λάθος, σκοπιμότητα, αβλεψία, βλακεία, διάλυση, προχειρότητα ή όλα μαζί;
Είναι λυπηρό να μπορούμε εμείς οι δημοσιογράφοι να διορθώνουμε το κράτος, όπως επίσης είναι λυπηρό το κράτος να διορθώνεται από τους δημοσιογράφους.
Έγινε μεγάλος ντόρος για τη φυγή Χριστοφοράκου και Καραβέλα. Κόντεψε η κυβέρνηση να πέσει, κόντεψε να διαλυθεί το σύμπαν. Χύθηκαν τόνοι μελάνι, χρειάστηκαν χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες, αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι συνέβη. Και το κράτος, αντί να βελτιωθεί, αντί να γίνει πιο προσεκτικό, αντί να ψάχνει τη λεπτομέρεια του λάθους, έκανε λάθος στη λεπτομέρεια. Και επειδή ο λαός μας λέει ότι η λεπτομέρεια είναι ισχυρότερη της ουσίας, καλά θα κάνει λοιπόν το κράτος να είναι πιο προσεκτικό σε όλες τις λεπτομέρειες.
Και εξηγούμαστε: Όσοι παρακολουθούν την ιστορία της Ζήμενς θα έχουν διαπιστώσει ότι στα ονόματα που ακούγονται ότι ο εισαγγελέας έχει απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα και έχει ζητήσει το πάγωμα των λογαριασμών τους, υπάρχει το όνομα του τέως στελέχους του ΟΤΕ και μετέπειτα υποδιοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Χρήστου Καζαντζή του Ιωάννου. Έχει γραφεί κατά κόρον στον Τύπο και έχουν ακουστεί διάφορα, χωρίς βέβαια να υιοθετούνται, διότι ο άνθρωπος, ως φαίνεται, έχει κληθεί ή θα κληθεί όχι ως μάρτυρας, αλλά ως κατηγορούμενος. Και φυσικά, αφού ο εισαγγελέας απαγόρευσε την έξοδό του από τη χώρα, ενισχύεται αυτή η άποψη. Διαβάζοντας όμως το έγγραφο που έστειλαν οι Αρχές προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αντί του ορθού Χρήστος Καζαντζής του Ιωάννου, το δημόσιο έγγραφο αναγράφει Χρήστος Καλαντζής του Ιωάννου με στοιχεία ταυτότητας τα της ταυτότητας του Χρήστου Καζαντζή του Ιωάννου (Ρ 703492/1). Δηλαδή έχουμε ένα άλλο πρόσωπο με την ίδια ταυτότητα, κάτι που δεν ισχύει επειδή ο αριθμός ταυτότητας είναι μοναδικός για τον καθένα μας.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα: Σε ποιο έγγραφο έγινε το λάθος στην αντιγραφή του ονόματος; Σε αυτό που ο εισαγγελέας έστειλε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Προχειρότητα, αβλεψία ή σκοπιμότητα; Σε αυτό θα απαντήσουν οι αρμόδιοι. Ο εισαγγελέας απέστειλε κλήση για απολογία στον Χρήστο Καζαντζή του Ιωάννη ή στον Χρήστο Καλαντζή του Ιωάννη; Ποιος τελικά διώκεται; Υπάρχει πρόβλημα ακυρότητας της διαδικασίας. Είναι στη χώρα σαν Χρήστος Καλαντζής του Ιωάννου ή πέταξε σαν Χρήστος Καζαντζής του Ιωάννου όπως δεν αναγράφει το έγγραφο που του απαγορεύει την έξοδο;
Μπορεί να φαίνεται ένα παιχνίδι συμπτώσεων χωρίς σημασία και αξία που αφορά ένα λάθος γράμμα. Αν όμως δεν είναι έτσι και προκύψουν νομικά προβλήματα, τότε ποιος θα απολογηθεί, ποιος θα αναλάβει το κόστος; Ποιος θα ελέγξει τους ελέγχοντες; Ένα είναι βέβαιο και ένα είναι σίγουρο, ότι στο κράτος, είτε έτσι είτε αλλιώς, κάτι δεν πάει καλά. Ας το προσέξουν όλοι εκείνοι που έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του, γιατί αλλιώς αλληλούια. Δεν θέλουμε να βαρύνουμε άλλο την κατάσταση, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν πάει άλλο το κράτος με τέτοιες αβλεψίες και τέτοιες λειτουργίες. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν για να μάθουν. Κάποιοι πρέπει να μάθουν πριν την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε.
Κάποιοι επιτέλους πρέπει να παραιτηθούν πριν είναι αργά και για παραιτήσεις. Διότι η κοινωνία κάποια μέρα θα παραιτηθεί παντελώς από τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και μετά δεν θα χρειάζεται κράτος. Θα ψηφίζουν 100.000 και εμείς οι υπόλοιποι θα πίνουμε τα ουζάκια μας στην υγειά μας και όχι στην υγειά του κορόιδου, όπως πιστεύουν σήμερα οι πολιτικοί, οι πολιτευόμενοι, το κράτος και οι μανδαρίνοι του. Καμιά φορά ένα λάμδα αντί ενός ζήτα μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Μακάρι να ʼναι η αρχή με τούτο για τα δημόσια έγγραφα και ας γίνει το πάθημα μάθημα. Προσέχουμε για να έχουμε.
ΥΓ.: Αλήθεια, γιατί το έγγραφο απευθύνεται μόνο στα αεροδρόμια της χώρας; Δεν υπάρχουν άλλες πύλες ΕΞΟΔΟΥ για ΔΙΑ…ΦΥΓΗ;