Κυριακή με τον πρωινό καφέ

• Στα βήματα του Ρουσόπουλου και ο υφιστάμενός του στο Μέγαρο Μαξίμου, Γιάννης Ανδριανός, που παραμένει. Πτυχίο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πάτρας πήρε ο Θόδωρος, πτυχίο και ο Ανδριανός. Μόνο που δεν έμεινε εκεί… Προχώρησε, πήρε και ντοκτορά! Και πάλι όμως δεν αρκέστηκε σʼ αυτό. Έχει βάλει στόχο να γίνει καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μόνο που φαίνεται ότι εδώ υπάρχουν μεγάλα εμπόδια. Πολλές, πάρα πολλές αντιδράσεις… Δύσκολα, όπως μαθαίνω, θα κατακτήσει την πανεπιστημιακή έδρα… Απορεί πάντως κανείς είναι πώς με τέτοιες θύελλες, τρεξίματα και ευθύνες του μένει καιρός για διάβασμα, εξετάσεις και συγγραφή διατριβών. Και τρέχει ταυτόχρονα και για την εκλογή του ο Γιάννης στην Αργολίδα, ένας από τους λόγους που τα πήρε στο κρανίο ο άλλος Γιάννης, ο Μανώλης… Εκτός αν η δουλειά στο Μαξίμου, δίπλα στον πρωθυπουργό, είναι πάρεργο… Πάλι καλά που δεν επεδίωξε να γίνει καθηγητής και ο Καραμανλής…

• Σε σημείο έκρηξης είναι σχεδόν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ. Τα έχουν πάρει με τους περισσότερους γενικούς γραμματείς υπουργείων, που όχι μόνο δεν βγαίνουν στο τηλέφωνο, αλλά και μιλούν απαξιωτικά για τους βουλευτές. Πιο εύκολα βρίσκουν τον υπουργό, παρά τον γενικό γραμματέα. Ορισμένοι μάλιστα εκμεταλλεύονται φιλίες με υψηλά ιστάμενους, με αποκορύφωμα μια κυρία που είναι μόνιμη παρότι έχει αλλάξει στον τομέα της ο υπουργός δύο φορές και ενώ έχει ΜΗΔΕΝ έργο στο κρίσιμο πόστο της, έχει ασυλία λόγω της κουμπαριάς της με τον πρωθυπουργό!
Πολλά παράπονα υπάρχουν και για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, τον πρέσβη κ. Πλατή. Ο βουλευτής Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος έχει τόσο εξοργιστεί, που λέει ευθαρσώς ότι θα τον καταγγείλει από το βήμα της Βουλής!
Δεν έχει δηλαδή πρόβλημα ο Καραμανλής μόνο με υπουργούς και υφυπουργούς. Αγκάθι μεγάλο είναι οι γενικοί γραμματείς…


Σχολιάστε εδώ