Κλίμα αστάθειας προκαλεί ο αποκλεισμός από τις λίστες

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ στη θέση του ότι οι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις σκανδάλων βουλευτές πρέπει να περιληφθούν κανονικά στις λίστες του κόμματος για τις εθνικές εκλογές, παραμένει ο Β. Μεϊμαράκης, ενώ επισημαίνει ότι η παράταση αυτής της εκκρεμότητας καθίσταται επιζήμια για τη Ν. Δημοκρατία. Όσον αφορά στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζει «σενάριο ήττας» το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβριο, διότι μέχρι τότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να δουλεύει με ορίζοντα τετραετίας, εκτός κι αν το ΠΑΣΟΚ προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2010 με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Άμυνας στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του αναφέρει ότι η σχετική φημολογία περί αποκλεισμού των βουλευτών –που ενισχύεται από παράγοντες του Μαξίμου– προκαλεί νευρικότητα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κλίμα αστάθειας το οποίο μπορεί να αποδειχθεί εκρηκτικό σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή. Τι άλλο υποστηρίζει ο κ.Μεϊμαράκης; Ότι όσο μένει ανοιχτό το θέμα του αποκλεισμού από τις λίστες προκαλείται και «εμφύλιος πόλεμος», καθώς βγαίνουν κάποιοι βουλευτές που τάσσονται υπέρ η κατά και σημειώνονται τριβές και εντάσεις που πλήττουν τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εν κατακλείδι ο υπουργός Άμυνας υπογραμμίζει ότι οι «εμπλεκόμενοι» βουλευτές πρέπει να ενταχθούν στις λίστες και να κριθούν από τους πολίτες και με αυτόν τον τρόπο θα βάλει τα συγκεκριμένα στελέχη να δουλέψουν για τη νίκη του κόμματος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση αν δεν αδιαφορήσουν μπορεί και να υπονομεύσουν τη προσπάθεια.

Παράλληλα άλλα στελέχη του κόμματος (Τσιτουρίδης κ.ά.) που προσχωρούν στη θεωρία του κ. Μεϊμαράκη, σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν επί δύο και πλέον χρόνια να ζητάς τη στήριξη (και την ψήφο) των βουλευτών και σε δεδομένη στιγμή να τους βγάζεις εκτός εκλογικών συνδυασμών και να τους θέτεις εκτός κόμματος. Ακόμη επισημαίνουν το παράδοξο στη περίπτωση του Αρ. Παυλίδη, ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τους βουλευτές με τη ψήφο τους να αποτρέψουν την παραπομπή του και στη συνέχεια ο πρώην υπουργός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τις λίστες.


Σχολιάστε εδώ