Και δεύτερο ένταλμα σύλληψης του Χριστοφοράκου, για το C4I

Σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει πως σε βάρος του Μιχ. Χριστοφοράκου έχει εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για τη σκανδαλώδη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το περιβόητο C4I.

Κατά τις πληροφορίες μας, έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία του Μονάχου και αυτό το δεύτερο ένταλμα σύλληψης, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Πάντως σχετικά με την όλη δικαστική μεταχείριση και τύχη του πρώην ισχυρού άνδρα της ελληνικής Siemens και, παρά τη φιλολογία που έχει ξεσπάσει μετά τη σύλληψή του απʼ τις γερμανικές αρχές (φτάσανε στο σημείο ελληνικά ΜΜΕ να υιοθετούν τους ισχυρισμούς του!), έγκυρες δικαστικές πηγές τόνιζαν στο «ΠΑΡΟΝ» ότι επί της ουσίας δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας για τη μη έκδοσή του στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαιναν ότι θέμα παραγραφής των αδικημάτων του Χριστοφοράκου δεν υπάρχει και αυτή πρέπει να είναι και η θέση της Εισαγγελίας του Μονάχου. Διαφορετικά, τόνιζαν, δεν θα προχωρούσε στη σύλληψή του. Διευκρίνιζαν επίσης ότι η παραγραφή έχει έτσι κι αλλιώς διακοπεί απʼ τη στιγμή που κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος.

Πέραν όμως των νομικών επιχειρημάτων, υπάρχει και η επί της ουσίας εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία:

– Η Γερμανία δεν θέλει να ξανανοίξει το θέμα της Siemens, που το έχει κλείσει δικαστικά, για ευνόητους λόγους. Οπότε έχει κάθε λόγο να παραδώσει στην ελληνική πλευρά τον Χριστοφοράκο…

Υπέρ της συνέχισης της κράτησής του μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες συνηγορεί και το γεγονός ότι απʼ τη στιγμή που δεν έχει μόνιμο τόπο κατοικίας είναι ύποπτος φυγής.

Ούτως ή άλλως τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται την έχει προφανέστατα αντιληφθεί και ο ίδιος ο Χριστοφοράκος. Και έχει ξεκινήσει, διά των συνηγόρων του καθώς και με όποιο άλλο μέσο μπορεί να χρησιμοποιήσει, αγώνα για την αποτροπή της παράδοσής του στην Ελλάδα.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται, πέραν των νομικών ισχυρισμών του, και οι φωνές περί… κινδύνου που διατρέχει η ζωή του (!) αν παραδοθεί στην Ελλάδα, καθώς και έμμεσες απειλές ή «προειδοποιήσεις» περί ονομάτων απʼ τον ελληνικό πολιτικό κόσμο που μπορεί να «δώσει»…

Σε κάθε περίπτωση θα προβάλλει ενστάσεις και αντιρρήσεις προκειμένου να προσβάλει το ένταλμα σύλληψης και να αποφύγει –τελικά– την παράδοσή του στην Ελλάδα. Αυτές οι ενστάσεις θα παραπεμφθούν στο Εφετείο, που αναμένεται να αποφασίσει σε 60 περίπου ημέρες.

Ανοιχτή γραμμή του Καραβέλα με τη σύζυγο…

Σε ό,τι αφορά τον έτερο καταζητούμενο φυγόδικο, τον Χρ. Καραβέλα, έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν πως καθημερινά επικοινωνεί με τη σύζυγό του και συνεπώς είναι σε διαρκή συνεννόηση μαζί της!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σύζυγος του Καραβέλα, η οποία είναι προφυλακισμένη και μαζί με τη μεγάλη κόρη της κρατείται στη Β΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι υπόδικες γυναίκες, επικοινωνεί δύο φορές τη μέρα με τον φυγόδικο, μέσω καρτοκινητού. Επιπλέον, μάνα και κόρη δέχονται το επισκεπτήριο απʼ τις άλλες δύο κόρες, των οποίων η προφυλάκιση εκκρεμεί.

Εξάλλου, στην Α΄ πτέρυγα των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού βρίσκονται οι άλλοι προφυλακισμένοι για το σκάνδαλο της Siemens, Σκαρπέλης, Γεωργίου και Μαυρίδης.

Κατά τις πληροφορίες μας, οι Σκαρπέλης και Μαυρίδης δεν μιλάνε καθόλου για τη Siemens.

Αντίθετα, ο Γεωργίου ισχυρίζεται ότι η όλη εμπλοκή του περιορίζεται σε μια υπογραφή και –ως εκ τούτου– άδικα κατηγορείται. Επειδή δε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ζητά να του φέρνει ο «μπακάλης» της φυλακής έξτρα φρούτα…

Επίσης, ο άλλος προφυλακισμένος, Σταυριανέας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών, έχει ψυχολογικά καταρρεύσει…

Τα χαρτιά του Τσουκάτου…

Η Τετάρτη είναι η κρίσιμη μέρα για τον πρώην «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτο, αφού τότε θα απολογηθεί για βαρύτατες κατηγορίες, που δικαιολογούν ακόμα και την προφυλάκισή του.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα δώσει τη μάχη του για να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του, ότι δηλαδή το 1 εκατομμύριο μάρκα δεν σχετιζόταν με την προμήθεια «8002» του ΟΤΕ, αλλά πήγαν στα ταμεία της (τότε) Χαρ. Τρικούπη, οπότε δεν είναι προϊόν δωροδοκίας, αλλά εκλογικής χορηγίας.

Το περίεργο είναι ότι τον έχει εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ που βολεύεται απʼ το εις βάρος του Τσουκάτου κατηγορητήριο. Ωστόσο ο «στρατηγός» έχει ισχυρά χαρτιά, τα οποία αναμένεται να αξιοποιήσει. Το σοβαρότερο είναι η κατʼ αντιπαράστασιν εξέτασή του με τους Σπ. Αυγερινό (τότε υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ) και τη Δήμ. Παπαχρήστου (στέλεχος του ταμείου του κόμματος), απʼ την οποία θεωρεί βέβαιο ότι θα αποδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών του…

Καμία σχέση

Η κυρία Μαρί Κουκουζέλη, δικηγόρος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εφημερίδα μας και μας δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστοφοράκο, ούτε επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί του, και δεν έχει καμία επαφή. Ήταν πράγματι στο γραφείο του από το 1999 ως νομικός σύμβουλος, αλλά το 2006 την απέλυσε. Μας είπε επίσης ότι δεν ήταν σύζυγος του αδελφού του…


Σχολιάστε εδώ