Κάτω στον Πειραιά

Δεν είναι τυχαίο πως τις επόμενες μέρες ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, που είναι γνωστός και δυναμικός παράγοντας του ΠΑΣΟΚ στην πόλη, σε συνεργασία με τον υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Δημήτρη Κατσικάρη και τον Αντρέα Ανδρικόπουλο, διοργανώνουν εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει και ο Κ. Κατσαφάδος! Είναι φανερό πως μεταξύ των διοργανωτών είναι και ο έτερος των «Διόσκουρων», ο Παπαδημητρίου, ο οποίος λόγω… του παρελθόντος του που τον κυνηγά, δεν μπορεί ακόμα να… παίξει στο προσκήνιο. Ας έχουν λοιπόν κάποιοι τον… νου τους για να μην τους έρθει ξαφνικά τίποτα… κατακέφαλα!

// Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους Πειραιώτες η επιμονή του ΟΣΕ να ιδρύσει εμπορικό κέντρο τύπου Mall στον χώρο του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ στην πλατεία Ιπποδαμείας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά είχε υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία στον χώρο αυτόν της «Ιπποδάμειας Αγοράς», η οποία θα λειτουργούσε με συγκεκριμένους κανόνες και καθορισμένες υποδομές και θα αντικαθιστούσε το τριτοκοσμικό παζάρι.

Το αίτημα του εμπορικού συλλόγου στηρίζει και ο νομάρχης Γιάννης Μίχας, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη να χρηματοδοτήσει τις μελέτες και τον σχεδιασμό της νέας αγοράς με 650.000 ευρώ! Αναφερόμενος στην επιλογή του ΟΣΕ, ο Γ. Μίχας τόνισε: «Πρόκειται για μια επιλογή η οποία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθώς η εκφρασμένη άποψή μας για τη λειτουργία τέτοιων εμπορικών κέντρων είναι ότι θα πρέπει να βρίσκονται εκτός του οικιστικού ιστού. Κι αυτό γιατί η ανεξέλεγκτη δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων στην περιοχή μας δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, με θύματα τις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που ζουν σήμερα από το λιανεμπόριο. Το μόνο επομένως που δεν χρειάζεται η περιοχή μας είναι νέα Mall».

// Νομίζει ότι με τις φιτιλιές και τις… μαλαγανιές θα τους… φάει όλους και θα μείνει μόνος του να κουμαντάρει τον δήμαρχο, ο παχυλά αμειβόμενος «ετεροδημοκράτης» του δημαρχιακού μεγάρου. Δεν ξέρει όμως πως στον λάκκο που σκάβει για τους άλλους θα είναι ο πρώτος που θα πέσει… Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

// Αν υπήρχε Όσκαρ… αδιαφορίας θα το έπαιρνε σίγουρα το ΥΠΕΧΩΔΕ για τη… συμπεριφορά του προς τη λεωφόρο Σχιστού, της οποίας έχει την ευθύνη συντήρησης και καθαριότητας. Ιδιαίτερα προβληματική είναι η κατάσταση στα πάρκινγκ που έχουν δημιουργηθεί για τη στάση και την προσωρινή στάθμευση των οχημάτων, τα οποία έχουν μεταβληθεί σε μικρές… χαβούζες ή… χωματερές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια από αυτά τα πάρκινγκ, όταν το όχημα μπει, δεν μπορεί να… βγει, καθώς η έξοδος έχει… αποκλεισθεί από «λόφους» χωμάτων και άχρηστων υλικών και είναι υποχρεωμένο να βγει με την όπισθεν!

Για να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΕΣΥΔΑΠ, μετά την εισήγηση του προέδρου του Γρ. Γουρδομιχάλη, αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για να καθαρίσει τους συγκεκριμένους χώρους εντός 10 ημερών, διαφορετικά το έργο θα το αναλάβει ο σύνδεσμος συνεπικουρούμενος από τοπικούς φορείς και ευαισθητοποιημένους ιδιώτες.

// Αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι αυτή η χρονική περίοδος για τους υποψήφιους για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Δήμος Κορυδαλλού πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να συμβάλει ώστε να επιλέξουν σωστά τις σχολές της επιλογής τους. Από την 1η έως τις 15 Ιουλίου έμπειροι εκπαιδευτικοί, με τη βοήθεια και ειδικού προγράμματος, θα είναι στη διάθεση των αποφοίτων των λυκείων της πόλης προκειμένου να τους βοηθήσουν έγκαιρα και σωστά στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Ταυτόχρονα, οι νέοι και νέες θα μπορούν να πάρουν πληροφορίες για τις σχολές που επιθυμούν, τις προοπτικές των επαγγελμάτων, καθώς και γενικότερες συμβουλές επαγγελματικού προσαντολισμού.


Σχολιάστε εδώ