Εργαζόμενοι: «Παλεύουμε για αξιοπρέπεια, όχι για θέση στην ΕΡΤ»

Ξεκάθαρη θέση πως δεν υπάρχει συλλογικό αίτημα για «διορισμό» τους στην ΕΡΤ ή το Δημόσιο, από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στον «ΕΤ»: «Oι εργαζόμενοι του ”ΕΤ” αγωνίζονται με αξιοπρέπεια, απαιτούν τα δικαιώματά τους, θέτουν τους πολιτικούς προ των ευθυνών τους και δεν ζητιανεύουν μια κρατικοδίαιτη θεσούλα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Ματίνα Παπαχριστούδη στο μπλογκ των εργαζομένων http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/.
Την ίδια ώρα βαθιά ενόχληση ένιωσαν οι εργαζόμενοι στον
«Ελεύθερο Τύπο» από τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ
Γ. Καρατζαφέρη. Αρχικά είπε ότι «έφτιαξε μαζί με άλλους την εφημερίδα» και στη συνέχεια επανήλθε ζητώντας να την αγοράσει από τον εκκαθαριστή. Σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης κομματικών και επιχειρηματικών συμφερόντων αυτών που έπαιξαν ή θέλουν να παίξουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των 450 υπό απόλυση εργαζομένων. Και ακόμη πως κάθε απόπειρα να εμπλακεί ο «ΕΤ» σε τέτοιες κινήσεις θα τους βρει αντιμέτωπους με όλα τα μέσα για να υπερασπίσουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και το δικαίωμά τους στην εργασία. Ήταν η τρίτη κατά σειρά συλλογική απόφαση, μετά το ψήφισμα, την ημέρα του λουκέτου. Εκεί δήλωναν πως ο
«Ελεύθερος Τύπος» και ο City «δεν ανήκαν στην προσωπική-οικογενειακή περιουσία της οικογένειας Αγγελοπούλου. Μετά από σωρεία αποτυχημένων επιλογών σε επίπεδο διοίκησης, δημοσιογραφικής διεύθυνσης και εμπορικής στρατηγικής, χωρίς να διερευνήσουν άλλα σχέδια εξυγίανσης και οικονομικής στήριξης της εφημερίδας, αποφάσισαν να την κλείσουν χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, στους αναγνώστες και στους ακροατές». Μία μέρα μετά οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ως παράνομη την ενέργεια της λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας και απαίτησαν την επανέκδοση της εφημερίδας με βιώσιμη λύση και εξυγίανση.


Σχολιάστε εδώ