ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΩσ πληροφορουμαι, δύο εκ των πλέον στενών συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβουν, σε… πρώτη ευκαιρία, πόστο στο εξωτερικό. Εις εξ αυτών μάλιστα έχει καταστήσει στο γραφείο της Ντόρας σαφή την επιθυμία του να τοποθετηθεί επικεφαλής πρεσβείας μας σε… πολιτισμένη χώρα, ει δυνατόν της Κεντρικής Ευρώπης. Να σημαίνει άραγε κάτι ευρύτερο αυτή η κινητικότητα; Ή απλώς οι συγκεκριμένοι διπλωμάτες πλήττουν θανάσιμα στο Προεδρικό Μέγαρο και θέλουν να επιστρέψουν στην ενεργό δράση; Υπομονή μέχρι το φθινόπωρο…

oΤετοια εποΧη τα προηγούμενα χρόνια ο Κώστας Μητσοτάκης είχε για τα καλά εγκατασταθεί στα Χανιά για τις θερινές του διακοπές. Έκτακτοι λόγοι τον κρατούν φέτος ακόμη στην Αθήνα. Μην πάει ο νους σας στο… κακό, απλώς στην ευρύτερη οικογένεια επικρατεί «ανήσυχη αναστάτωση» λόγω Ζήμενς. Θεωρούν ότι έχουν στοχοποιηθεί και για τον λόγο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιδοθεί παρασκηνιακά σʼ έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να περιορίσει τις ζημιές (πολιτικά εννοώ) κυρίως για την Ντόρα και δευτερευόντως για τον Κυριάκο. Αυτό ήταν και το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε με τον Κ. Καραμανλή την περασμένη Τρίτη στο Μαξίμου. Διότι, πέραν των άλλων, στην οικογένεια γκρινιάζουν ότι η κυβέρνηση δεν «κάλυψε» επαρκώς την Ντόρα για την υπόθεση της Ουρουγουάης. Αυτά και άλλα σχετικά είπε στον κ. Καραμανλή, ασχέτως αν από την Αραβαντινού έδιναν διάφορους άλλους λόγους για… ξεκάρφωμα. Σιγά μην είχε κάψα ο επίτιμος για την κατάσταση της οικονομίας και τον ανασχηματισμό.

oΤι Αλλο είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό; Ότι δεν τον βρίσκει σύμφωνο αυτή η συζήτηση που έχει ανοίξει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τον αποκλεισμό όσων βουλευτών έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων ή έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους. Κατά την άποψή του, οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται από τον λαό. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε μʼ έναν από τους «εμπλεκομένους», τον Π. Δούκα, και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του για το… δράμα που περνάει.

Εν κατακλείδι, ο επίτιμος επιδεικνύει μια αιφνίδια και σε διάφορα επίπεδα… δραστηριοποίησης, που έχει βάλει σε σκέψεις το Μαξίμου.

oΔεν θελω να γίνω μάντης κακών, αλλά υποψιάζομαι ότι παραμονές εθνικών εκλογών η Ρηγίλλης θα βρεθεί σʼ έναν απροσδόκητο… κλοιό πιέσεων (εκβιασμών) από ανά την επικράτεια κομματικά στελέχη, που θα ζητήσουν να περιληφθούν στις λίστες με την «απειλή» ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους… υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Εννοώντας φυσικά τον ΛΑΟΣ, δεδομένου ότι ο Γ. Καρατζαφέρης έχει ήδη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τα συγκεκριμένα στελέχη. Σας βεβαιώ ότι η συζήτηση δεν είναι διόλου θεωρητική. Στη Ρηγίλλης έχουν πάρει τα σχετικά «μηνύματα» από τρεις τουλάχιστον εκλογικές περιφέρειες. Κατόπιν τούτου, τι να πω, εύχομαι καλά ξεμπερδέματα στον… διάδοχο του κ. Ζαγορίτη!

oΜπορεΙ στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας να μην εκδηλώνουν σχετικές προθέσεις, στο… υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης ωστόσο άρχισε η συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Στις 7 Ιουνίου η κυβερνητική παράταξη υπέστη μια βαριά ήττα στη συμπρωτεύουσα και τώρα «έχουν βγει τα μαχαίρια», καθώς τα στελέχη επιχειρούν να μοιράσουν την… πίτα των ευθυνών. Στο στόχαστρο έχει μπει και ο Π. Ψωμιάδης, τον οποίο κατηγορούν ότι στην καλύτερη περίπτωση «αδιαφόρησε» για τις εκλογές και στη χειρότερη «έστειλε κόσμο στον Καρατζαφέρη»! Μαρτυρίες τοπικών στελεχών, που έχουν φθάσει και στʼ αυτιά της Ρηγίλλης, αναφέρουν ότι σε δικούς του ανθρώπους ο νομάρχης έδινε γραμμή για… «ψήφο κατά συνείδηση». Βαριές κατηγορίες που επιδεινώνουν έτι περισσότερο το κλίμα στις εκεί οργανώσεις, με ορισμένα στελέχη να απειλούν με ρεβάνς τον κ. Ψωμιάδη στις νομαρχιακές εκλογές του 2010. Τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη οι Νεοδημοκράτες το… γλεντάνε!


Σχολιάστε εδώ