άλλες τυπολογίες

• Μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 κάθε σκέψη για κλείσιμο του ημερήσιου «Βήματος», αναστέλλεται… Τον Νοέμβριο, δηλαδή του χρόνου, από το πώς θα πάει η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» θα εξαρτηθεί η παραπέρα πορεία της ημερήσιας έκδοσης…

• Εκτός ο Γιάννης Μιχελάκης και επίκεινται απολύσεις τουλάχιστον 34 εργαζομένων στον ΑΝΤ1. Δυστυχώς οι πληροφορίες που αναρτήσαμε στο www.typologies.gr επιβεβαιώθηκαν και ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του ομίλου παραιτήθηκε δηλώνοντας πως δεν αποδέχεται τις απολύσεις των εργαζομένων. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Παναγόπουλος, ενώ στην ανακοίνωσή του ο σταθμός αναφέρει πως «η διοίκηση του ANT1 και ο Γιάννης Μιχελάκης αποφάσισαν από κοινού να διακόψουν τη συνεργασία τους» και τον ευχαριστεί «θερμά για όσα προσέφερε κατά τη διάρκεια της 9ετούς θητείας του», συμπληρώνοντας πως «ευελπιστεί σε μια νέα μελλοντική συνεργασία». Το ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει ο σταθμός στις μαζικές απολύσεις όταν την ίδια ώρα διαθέτει 620 εκατ. ευρώ στο ταμείο από την πώληση της Nova Televizia στη Βουλγαρία.

• Την 1η Ιουλίου ανήγγειλε η ΙΜΑΚΟ ότι θα βρίσκεται το περιοδικό «Esquire» στα περίπτερα, μετά το λουκέτο στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

• Η πώληση του 12,5% της NetMed NV από το Mega στη Forthnet ενισχύει εμμέσως τα ταμεία των εκδοτών. Το κανάλι αποφάσισε να διαθέσει 23 εκατ. ευρώ στους μετόχους ως μέρισμα από τα «καθαρά» 38 εκατ. ευρώ που εισέπραξε από την πώληση, ενώ με τη μορφή αποθεματικών διατήρησε τα υπόλοιπα κεφάλαια στη θυγατρική του στην Κύπρο για να ενισχύσει τα αποτελέσματα του 2009 σε περίπτωση που υπάρξουν ζημίες. Στο πεντάμηνο το Mega, που είναι ίσως η πιο σταθερή τηλεοπτική επιχείρηση, εμφανίζει μείωση των κερδών του κατά 96% από 9,6 εκατ. ευρώ στα 300.000 ευρώ.

• Απλήρωτοι για έξι μήνες οι εργαζόμενοι στην «Εξπρές», χωρίς να υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.

• Ως αρθρογράφος στη «Real News» ο Χ. Πασαλάρης. Άνευ άλλου σχολίου.

• Διαβεβαιώσεις από τη Μάνια Τεγοπούλου πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις.
Επίσης, όπως ειπώθηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», θα φιλοξενήσει ένα τετρασέλιδο με τις απόψεις των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου».

• Οι Γιάννης Αλαφούζος, Γιώργος Κωνσταντινίδης και Γρηγόρης Τιμαγένης εξελέγησαν από τη γενική συνέλευση της «Καθημερινής» ως μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής του άρθρου 37 του Ν. 3693/2008.

• Μέσα στο καλοκαίρι δηλώνει και η ένωση περιφερειακών καναλιών για την ψηφιακή τηλεόραση UniMedia ότι θα αρχίσει διαφημιστική καμπάνια για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση με σποτ μέσα από τα κανάλια της.

• Το πολυτελές κτίριο της Γιάννας Αγγελοπούλου παραμένει υπό κατάληψη από τους υπό απόλυση εργαζόμενους στα δύο Μέσα. Καθημερινά γίνονται γενικές συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι έφτιαξαν μπλογκ το οποίο ενημερώνουν ταχύτατα με όλες τις εξελίξεις και τα ρεπορτάζ. Ελήφθη απόφαση για έκδοση ενός μόνο φύλλου, που θα είναι η δημοσιογραφική πολιτική παρέμβαση των εργαζομένων στην απόφαση-λουκέτο, και ακούγονται προτάσεις για λειτουργία ηλεκτρονικού σάιτ. Παράλληλα, στον κυριακάτικο Τύπο θα υπάρξουν καταχωρίσεις με τη θέση των εργαζομένων.

***

Ήταν μια θλιβερή επιβεβαίωση. Την περασμένη Κυριακή η στήλη («Έβδομάδα εξελίξεων στον ΕΤ») έγραφε πως «όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τον ”Ελεύθερο Τύπο”» και πως «στο τραπέζι είναι η πώληση των δύο ΜΜΕ, η μεταβίβαση μετοχών, ακόμη και το κλείσιμο…». Δεν θέλαμε να γίνει, ούτε το πιστεύαμε, όμως δυστυχώς έγινε.

***

• Ως ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Ναυτεμπορικής» ορίστηκε ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, μαζί με τους Ανδρέα Ακάβαλο, Νικόλαο Πιμπλή και Λάμπρο Λυκογεώργο.

• Αλλαγές στον ΣΚΑΪ TV. Ο Κώστας Σπυρόπουλος αναλαμβάνει το υπό ανάπτυξη τμήμα των ελληνικών παραγωγών (ντοκιμαντέρ κ.ά.) και ο Κώστας Τσακανίκας την ευθύνη του δελτίου ειδήσεων και του ενημερωτικού τομέα.

• Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός, τότε πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944. «Έφυγε μαχόμενος ως την τελευταία στιγμή της ζωής του για τα ιδανικά στα οποία πίστευε. Έφυγε διδάσκοντας τους νεώτερους ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να αναζητεί πάντα την αλήθεια και γι’ αυτήν να γράφει και να μιλάει με λόγια απλά και κατανοητά», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941-44, του οποίου ο Καραντηνός ήταν πρόεδρος για χρόνια. Και καταλήγει ως εξής: «Χάσαμε πέρυσι έναν σεμνό αγωνιστή, αγνό φίλο, συνάδελφο, συναγωνιστή και σύντροφο. Αλλά κρατάμε τις παρακαταθήκες που μας άφησε».

• Το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό αλμανάκ που εκδίδει ο καλός συνάδελφος Ντένης Αντύπας έφθασε αισίως στα 14 χρόνια. Η φετινή έκδοση «Η σεζόν 2008 – 2009» θα παρουσιαστεί μεθαύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Πατάκης» (Ακαδημίας 65, δίπλα στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής, σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο»). Την παρουσίαση θα κάνουν ο Χρήστος Πασαλάρης και ο Ανδρέας Μπόμης.

• Πριν από λίγες εβδομάδες δημιουργήθηκε ένα νέο webradio, το www.365radio.gr, για όσους αγαπούν την ελληνική και την ξένη μουσική. Οι ακροατές έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εξαιρετική ποιότητα ήχου, ενώ μπορούν να επικοινωνήσουν για μουσικές τους επιλογές. Σύντομα δε το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με ζωντανές εκπομπές. Αξίζει να το παρακολουθήσετε.

• Νίκη των εφημερίδων έναντι των εταιρειών αποδελτίωσης. Σύμφωνα με νέα δικαστική απόφαση στην Ισπανία, όπως μας ενημερώνει η έκδοση του ΙΟΜ «Ενδιάμεσα», οι εφημερίδες διατηρούν αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα και έχουν τον απόλυτο έλεγχο στο περιεχόμενό τους.


Σχολιάστε εδώ