Τελεσίγραφο Καραμανλή σε… αντάρτες

Με τη δήλωσή του αυτή ο πρωθυπουργός θέλησε να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να γίνει όμηρος του οποιουδήποτε βουλευτή. «Δεν φοβάμαι τίποτα» ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις του. Το βέβαιον είναι ότι για τη Ρηγίλλης ο βουλευτής Αργολίδας αποτελεί παρελθόν και αν δεν υλοποιήσει την «απειλή» που διατύπωσε εγγράφως ότι στις 9 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλει την παραίτησή του, θα του ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις να το πράξει πριν από την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο κ. Μανώλης δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με τους λεγόμενους «αντάρτες»… Μπορεί να ασκεί σκληρή κριτική σε κυβερνητικές επιλογές, αλλά και κορυφαίους υπουργούς (στην Ντόρα και παλαιότερα στον Αλογοσκούφη), ωστόσο στέκεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Κ. Καραμανλή. Ωστόσο, οι συνεχείς δηλώσεις του προκαλούν εκνευρισμό στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπάρχει μόνιμη γκρίνια της Ντόρας, ενώ στο Μαξίμου θέλουν πάση θυσία τους επόμενους μήνες να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει νηνεμία ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της. Με τόσο σημαντικά προβλήματα, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει από τον Σεπτέμβριο και μετά, οι εσωτερικές αναταράξεις συνιστούν… μεγίστη πολυτέλεια.
Στη Ρηγίλλης προσπαθούν να ερμηνεύσουν την υπερκινητικότητα που αναπτύσσει ο κ. Μανώλης. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες αντιλαμβάνεται ότι με την κάθοδο του Γ. Ανδριανού στην Αργολίδα πολύ δύσκολα θα επανεκλεγεί και επιδιώκει να μετακινηθεί στη Βʼ Αθηνών ή στην Περιφέρεια Αττικής, όπου είναι μεν σκληρός ο ανταγωνισμός, ωστόσο είναι μεγάλες περιφέρειες και με την αναγνωρισιμότητα που έχει μπορεί να καταλάβει μία από τις εκλόγιμες θέσεις. Άλλες πληροφορίες λένε ότι φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών με τη στήριξη Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, γι’ αυτό και επιδιώκει να αποκαταστήσει δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Καρατζαφέρη. Ωστόσο μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει ότι θα αποφύγει την οριστική ρήξη με τον πρωθυπουργό. Υπάρχουν όμως και οι πιο… κυνικοί που υποστηρίζουν ότι ο κ. Μανώλης κάνει ό,τι κάνει διότι έχει προσβληθεί από το… μικρόβιο της δημοσιότητας! «Θέλει να βλέπει τη φάτσα του στην τηλεόραση… Είναι από αυτούς που όταν βλέπει τη φωτογραφία του στις εφημερίδες νιώθει δικαιωμένος» λένε χαρακτηριστικά. Δεν λείπουν βέβαια κι εκείνοι που αποδίδουν τις κατά καιρούς δηλώσεις και συμπεριφορές του στην… παρορμητικότητά του που «σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της επιπολαιότητας» όπως σημειώνουν.
Ο ίδιος πάντως ο βουλευτής στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντά ότι στις 9 Σεπτεμβρίου θα παραιτηθεί από βουλευτής και ότι δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη. Αποδίδει, μάλιστα, τις σχετικές διαρροές σε παράγοντες της Ρηγίλλης και γι’ αυτόν τον λόγο μίλησε για «παπαγαλάκια».


Σχολιάστε εδώ