στα ενδότερα των ομάδων

= Άρχισαν οι γκρίνιες στον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφική δραστηριότητα. Για επιθετικό και κεντρικό αμυντικό έψαχναν οι «πράσινοι», αλλά πήραν μέσο και, μάλιστα, στην ίδια θέση, όπου υπάρχει πληθώρα λύσεων όπως οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο και Μάτος!
=Για να μην αναφέρουμε και τον Τζιόλη, ο οποίος τελεί υπό παραχώρηση. Ούτε, βέβαια, τον Κατσουράνη, για τον οποίο ακούγεται ότι μπορεί να χαλάσει η μεταγραφή του.
=Ο Ένχελαρ, βέβαια, μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για τους «πράσινους». Ούτως ή άλλως, θα προσθέσει δύναμη, ύψος σε άμυνα και επίθεση και κυρίως έναν ακόμα παίκτη με παραστάσεις από υψηλό επίπεδο.
=Στη Σάλκε, βέβαια, απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όσων επένδυσαν πάνω του. Αλλά στην Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά.
=Ο κόσμος του «τριφυλλιού», όμως, δεν αρκείται σε τέτοιες μεταγραφές. Γι’ αυτό και εμφανίζονται οι οπαδοί παγωμένοι, όπως δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.
=Το άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι με τους φίλους της ομάδας ταυτίζονται και πολλοί από τους μετόχους, που από τη μια είχαν τις διαβεβαιώσεις του Νικόλα Πατέρα ότι «θα πάρουμε παίκτες που θα ικανοποιούν τον κόσμο» και από την άλλη διαπιστώνουν ότι ο πήχης ολοένα και κατεβαίνει.
=Η γκρίνια των μετόχων, μάλιστα, θα διογκωθεί εάν στις επόμενες ημέρες προκύψει μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Διότι τότε θα αυξηθεί και η πίεση του κόσμου που διαπιστώνει ότι ακόμα και η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων κάνει υπερβάσεις, όπως φαίνεται από την πρόταση στον Πανιώνιο για τον Μάκο.
=Η κριτική από διάφορες εφημερίδες δείχνει πώς κάτι δεν πάει καλά στον Παναθηναϊκό. Με τον Αντωνίου να αιωρείται πλέον στο κενό και μόνο με θαύμα μπορεί να σώσει την παρτίδα.
=Αν και μαθαίνω ότι τις τελευταίες ημέρες ο Πατέρας τον έχει κάνει στην άκρη σε κάποιες περιπτώσεις. Κυρίως επειδή θέλει να διαπραγματευθεί ο ίδιος και να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του προς τον κόσμο.
=Αλλά όπως αρχίζει να ακούγεται εκ νέου στα ραδιόφωνα και να γράφεται στα διάφορα φόρουμ, οι μεγάλες μεταγραφές γίνονται με απλό τρόπο: Όπως κάνει ο Γιαννακόπουλος που πληρώνει και φέρνει από Ουίλκινς έως Γιασικεβίτσιους, αν και ήδη διέθετε Βούγιανιτς και Μπετσίροβιτς, εκτός από τους Διαμαντίδη, Σπανούλη, Χατζηβρέττα.
=Εδώ που τα λέμε, η σύγκριση με τους Γιαννακόπουλους φέρνει σε μειονεκτική θέση κάθε άλλον παράγοντα. Κυρίως επειδή τα δύο αδέρφια επένδυσαν σε ένα άθλημα που φέρνει περιορισμένα έσοδα και το έκαναν μόνο για την τρέλα τους.
=Για φανταστείτε τον Παύλο και τον Θανάση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό με εγγυημένα έσοδα περίπου 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη χειρότερη των περιπτώσεων. Πόσα λεφτά θα ξόδευαν επιπλέον εάν γνώριζαν ότι με τις μεταγραφές θα γέμιζαν κάθε εβδομάδα το ΟΑΚΑ των 65.000 θέσεων;
=Ο Πατέρας, πάντως, έλεγε μέχρι και χθες ότι όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους με τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου. Προφανώς, κάτι έχει στο μυαλό του που το αγνοούν οι άλλοι.
=Αρκεί να μην είναι κάτι σαν το ταξίδι στη Μαδρίτη. Τότε που για επικοινωνιακούς λόγους πήγε ο Αντωνίου να χαιρετήσει τον Βαλντάνο και αποχώρησε όταν άκουσε τον τιμοκατάλογο που έφτιαξαν στη Ρεάλ για τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές.
=Επικοινωνιακό λοιπόν ήταν το ταξίδι του Αντωνίου στην Ισπανία. Για να μάθουν όλοι ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ μπορεί και μιλάει ακόμα και με τους παράγοντες της «βασίλισσας».
=Μόνον που ο κόσμος έβαλε τα γέλια όταν έμαθε τι ακριβώς συνέβη στη Μαδρίτη. Και αρκετοί αντιμετωπίζουν πλέον με δυσπιστία και τον Πατέρα.
=Εκτός από τον Παναθηναϊκό, όμως, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Λάρισα. Ο Πηλαδάκης, πάντως, έφερε στην Ελλάδα αρκετούς παίκτες, όπως ο Τσέρνατ και ο Ντίκα.
=Τόσο οι Ρουμάνοι, όμως, όσο και ο τούρκος φορ, Ουμίτ Καράν, αρνήθηκαν τις προτάσεις του. Έτσι, ο Ουζουνίδης παραμένει στην αγωνία, διότι υπάρχουν φέτος και διεθνείς αγωνιστικές υποχρεώσεις.
=Κοινός παρανομαστής στις περιπτώσεις Παναθηναϊκού – Λάρισας η περιορισμένη κίνηση στα εισιτήρια διαρκείας. Σε αντίθεση με ΠΑΟΚ, Άρη, που σχηματίζονται ουρές έξω από τα γραφεία των ΠΑΕ.
=Στην ΑΕΚ έχουν άλλο πρόβλημα: Την προσπάθεια πίεσης που ασκείται στον Ντούσαν Μπάγεβιτς με στόχο να τα βροντήξει και να φύγει.
=Καθημερινά κυκλοφορούν διάφορα υπονοούμενα για τις επιλογές του «Ντούσκο». Επιχειρούν να συνδέσουν τις εισηγήσεις του με οικονομικά συμφέροντα επειδή φοβούνται μήπως χάσουν δουλειές οι δικοί τους άνθρωποι και κυρίως διότι τους χαλάει η προοπτική να πετύχει ο Μπάγεβιτς.
= Αν καταφέρει ο «Ντούσκο» να δημιουργήσει ισχυρή ομάδα, τότε θα τεθεί οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η περίοδος του Ντέμη Νικολαΐδη. Κι αυτό ενοχλεί αρκετούς που διατηρούν έμμεση ή άμεση σχέση με την ΑΕΚ.
=Μπορεί να έδωσε ένα… ποδοσφαιρικό παιδί του ο Απόστολος Παπουτσάκης, αλλά το κενό, που άφησε στην καρδιά του ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, καλύφθηκε άμεσα. Το αφεντικό του Εργοτέλη έγινε παππούς για δεύτερη φορά και όσοι τον είδαν τις τελευταίες ημέρες έλεγαν ότι «πρώτη φορά έδειχνε τόσο ευτυχισμένος» και εκτιμούσαν ότι «από τη χαρά του θα κάνει σίγουρα μια μεγάλη μεταγραφή».
=Πιέζει ο Κομπότης με τον τρόπο του την ΑΕΚ να κάνει την κίνηση για τον Λεονάρντο, αλλά ο Θανόπουλος δεν τσιμπάει. Έχει μάθει ότι ο πρόεδρος του Λεβαδειακού θέλει να πουλήσει τώρα τον Βραζιλιάνο και τον αφήνει να βράζει στο ζουμί του.
=Ο Κομπότης φοβάται μήπως απογοητευθεί ο πιτσιρικάς εάν μείνει στη Βοιωτία και το πρώτο τρίμηνο – τετράμηνο ψάχνεται αγωνιστικά. Γι’ αυτό θέλει να τον δώσει στην «Ένωση», καθώς εκεί μόνον θα υπογράψει ο Λεονάρντο.
=Όμως στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους και αφήνουν τον Κομπότη να καίγεται. Ασχολούνται οι «κιτρινόμαυροι» με άλλες υποθέσεις και αφήνουν τον Βραζιλιάνο για αργότερα.
=Στόχος τους να τον πάρουν όσο πιο φθηνά γίνεται. Με 600.000 ευρώ, για παράδειγμα, που θα ‘ναι η πρώτη προσφορά τους στον Λεβαδειακό.
=Με 600.000 ευρώ τον χρόνο έκλεισε και ο Ντερνίς στη Μονπελιέ. Μιλάμε για παίκτη 28 χρονών με γεμάτες χρονιές στη Σεντ Ετιέν που είχε προταθεί σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά οι ελληνικές ομάδες σφύριζαν αδιάφορα…


Σχολιάστε εδώ