Ρώσικο reality με κυπριακή αντικαταβολή!

Το πρόγραμμα «Star Factory» θέλει να γυρίσει στην Κύπρο το ρωσικό κρατικό κανάλι Channel One. Για να υλοποιήσει την πρότασή του όμως ζητάει 8 εκατ. ευρώ από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», με αποτέλεσμα την έναρξη συζητήσεων μεταξύ της ρώσικης πρεσβείας στην Κύπρο και του Προεδρικού Μεγάρου.

Η πρόταση παρουσιάστηκε και στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 Μαΐου και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανέλαβε τη σύνταξη μιας εισήγησης.

Πρόκειται για ένα reality αναζήτησης ταλέντων «Star Factory», διάρκειας τριών μηνών, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο 2009, που θα μεταδίδεται απευθείας από την Κύπρο από το ρωσικό κανάλι Channel One.

Σύμφωνα με το «προσχέδιο», τα «άμεσα οφέλη» της Κύπρου θα είναι η «διαφήμιση και προβολή της Κύπρου ως ιδανικού προορισμού στο δημοφιλέστερο κανάλι της Ρωσίας», περίπου «3.650 λεπτά με αφιερώματα που θα προβάλλουν την Κύπρο στο κανάλι σε περίοδο υψηλής ακροαματικότητας» και «ευρεία κάλυψη από τα ρωσικά ΜΜΕ» του γεγονότος. Το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλει η Κύπρος ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1% θα πρέπει να καταβληθεί με την υπογραφή των συμβολαίων (80.000 ευρώ) και το υπόλοιπο ποσό (7.920.000 ευρώ) σε έναν μήνα.

Ο ΚΟΤ αντιπρότεινε όπως τα 8

εκατομμύρια ευρώ πληρωθούν με πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις (1,6 εκατ. ευρώ Χ 5) από την έναρξη του προγράμματος και για τη διάρκεια πέντε μηνών.


Σχολιάστε εδώ