«Προπέτασμα καπνού» στον τομέα επικοινωνίας της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος ζήτησε την παραίτηση του κ. Ανέστη, θεωρώντας ότι η επίμαχη ανακοίνωση, εμμέσως υποστήριζε το κάπνισμα, ενώ το περιεχόμενό της, που εγκρίθηκε από εκπροσώπους και των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων (οπωσδήποτε της Αυτ. Παρέμβασης) έθετε ζήτημα και για τα εξοντωτικά αστυνομικά μέτρα που προβλέπονται σε βάρος των δικαιωμάτων των καπνιστών (προηγουμένως, υπογραμμίζεται οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος) και επιπλέον, επισημαίνεται το γεγονός ότι με τη γενική απαγόρευση διευκολύνονται οι επιχειρήσεις ώστε να μη δημιουργήσουν ειδικούς χώρους όπως προβλέπει ο ν. 3730/08.
Από την πλευρά του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση βρισκόταν στη Γενεύη, μαζί με άλλα μέλη της ΕΕ της ΓΣΕΕ (Φιλ. Ταυρή, Γ. Κοντοπάνο, Β. Μουτάφη) πληροφορούμαστε ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό της.
Όταν ο κ. Παναγόπουλος έμαθε την επίμαχη ανακοίνωση, ζήτησε από τον κ. Ανέστη να εκδώσει νέα, διορθωτικού τύπου, που θα ανασκευάζει το περιεχόμενο της πρώτης. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει την αυτοκατάργησή του και υπέβαλε στον κ. Παναγόπουλο την παραίτησή του, ενώ μετά εκδόθηκε «διορθωτική» ανακοίνωση.
Με δεδομένο ότι και τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ και μεταξύ τους στο παρελθόν είχαν σημειωθεί τριβές, αυτήν τη στιγμή δεν αποκλείεται να παρεμβαίνουν στη «διένεξη» και άλλες πολιτικού χαρακτήρα, διαφοροποιήσεις, οι οποίες να «ξεκαθαρίζονται» με πρόσχημα την ανακοίνωση κατά της γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος.
Στην επίμαχη ανακοίνωση τονιζόταν μεταξύ των άλλων:
«Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη διαφωνία της στη γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους ιδιωτικούς χώρους εργασίας.
Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος είναι αναμφισβήτητες και σοβαρές στην υγεία των πολιτών όπως και η ενόχληση των μη καπνιστών. Επιβάλλεται όμως να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των καπνιστών για τους οποίους λαμβάνονται εξοντωτικά-αστυνομικά-μέτρα».


Σχολιάστε εδώ