Ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει ο Καραμανλής να δει τον Καρατζαφέρη…

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ορισμένα κορυφαία στελέχη λένε ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές. Γιατί οποιαδήποτε κίνηση κάνει θα δημιουργήσει προφανώς περισσότερα προβλήματα απʼ ό,τι θα επιλύσει, ακόμη και εάν είναι ικανοποιητική και προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ποιες είναι όμως οι αποφάσεις αυτές;

Ο Κ. Καραμανλής δεν θέλει να δει τον Γ. Καρατζαφέρη ούτε ζωγραφιστό. Δεν πιστεύει φυσικά ότι θα επιστρέψει το σύνολο των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποθηκεύσει και το μέλλον της παράταξης και τις προσπάθειες να ξεφύγει από τα στενά όρια της Δεξιάς. Ο Καραμανλής δείχνει να πιστεύει πως εάν η Νέα Δημοκρατία στραφεί αποκλειστικά προς τη Δεξιά, θα χάσει για πάντα το Κέντρο, και η Κεντροαριστερά, που είναι σαφώς μεγαλύτερη, θα κερδίσει το παιχνίδι, καθώς θα συσπειρωθούν οι αριστερές δυνάμεις γύρω από το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσουν τη «μεγάλη Δεξιά».

Ίσως γιʼ αυτόν τον λόγο να μη θέλει… εκπρόσωπο Τύπου τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και κάποιοι να σκέπτονται τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στη θέση αυτή, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον αντίποδα για να βαστήξει δεξιότερα το κόμμα. Επίσης όλο και περισσότερο θέλουν άλλον ρόλο για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη θέση της Ντόρας εισηγούνται ορισμένοι να αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δεν φαίνεται πάντως να γίνονται… δραματικές αλλαγές, καθώς ο Καραμανλής δεν θέλει να ανακατέψει πολύ την τράπουλα. Ωστόσο κλειδί των αλλαγών θα είναι το εάν έχει κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι… «Μόνος στο σπίτι-Μαξίμου». Απαιτείται κάποιος κορυφαίος ως αντιπρόεδρος. Και εδώ ακούγεται το όνομα του Δημήτρη Σιούφα, αλλά αυτό θα πρέπει να αποκλεισθεί, γιατί δεν θα θελήσει να μπει ο Καραμανλής στην περιπέτεια μιας μυστικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής, ψηφοφορία που μπορεί να κρύβει εκπλήξεις και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Όσον αφορά τις πολιτικές αποφάσεις, είναι σίγουρο ότι ο Κ. Καραμανλής δεν θα πει το «όχι» στους «Βατοπεδινούς» πριν από το τέλος του χρόνου.

Επίσης θα πρέπει να λάβει φιλολαϊκές αποφάσεις, αλλά δεν θα πάει προς τα δεξιότερα. Είναι επίσης σαφές ότι ο Κ. Καραμανλής δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Το είπε σε όλους τους τόνους στους συνομιλητές του και το υπογράμμισε με κάθε ευκαιρία. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη πότε θα κάνει τον ανασχηματισμό (είναι σίγουρο ότι θα τον κάνει όταν νομίζει ότι θα αιφνιδιάσει) και επίσης θέλει να εξαντλήσει την τετραετία. Το κατά πόσο θα το καταφέρει θα εξαρτηθεί από τους επόμενους μήνες. Αλλαγές πάντως θα γίνουν τόσο σε ορισμένους οργανισμούς του Δημοσίου όσο και σε κάποιες επιχειρήσεις. Αυτό πιθανότατα να σημάνει γενικότερες αλλαγές όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθηθεί στον δημόσιο τομέα.


Σχολιάστε εδώ