Και ο Πάγκαλος υπέρ ενιαίας γραμμής για τη λαθρομετανάστευση

Πολλαπλασιάζονται οι φωνές που ζητούν κοινή γραμμή στο τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Στην ανοιχτή επιστολή προς Καραμανλή και Παπανδρέου την περασμένη Κυριακή συμπίπτει απόλυτα και ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Ξεκάθαρα το προτείνει στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Και μάλιστα προχωρά παραπέρα.
Αν δεν συμμορφωθεί η Τουρκία με την υποχρέωσή της για επανεισδοχή, τότε να βάλουμε βέτο στην ένταξή της στην ΕΕ. Λέει συγκεκριμένα:
«Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, ας καλέσει τα κόμματα να ακούσει τη γνώμη μας. Η πόρτα πρέπει να κλείσει όχι γι’ αυτούς που εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα, αλλά για εκείνους που τη χρησιμοποιούν ως πέρασμα στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.
Δεν έχουμε πρόβλημα να στηρίξουμε την κυβέρνηση για μέτρα στη σωστή κατεύθυνση. Και ένα τέτοιο θα ήταν μια συμμαχία με την Ιταλία και την Ισπανία, προκειμένου να ανακόπτουμε από κοινού αποφάσεις που αφορούν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας αν δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της στο μεταναστευτικό.
Θα σας έλεγα ότι και μόνοι μας, όπου έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να εγείρουμε αρνησικυρία».
Και άλλες φωνές ζητούν επίσης κοινή αντιμετώπιση του καυτού προβλήματος που έχει γίνει πλέον απειλή για την ίδια τη χώρα.
Ο γνωστός έγκυρος δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας σημείωσε στο κυριακάτικο άρθρο του στην «Καθημερινή» για τη λαθρομετανάστευση και τις τραγικές επιπτώσεις που έχει ότι «η πολιτική ευθύνη για άμεση και αποφασιστική αντιμετώπισή της κατανέμεται ισομερώς σʼ όλα τα πολιτικά κόμματα».


Σχολιάστε εδώ