Κάτω στον Πειραιά

// Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν τα έργα για την ανέγερση του νέου δημαρχείου στον Κορυδαλλό. Αύριο θα γίνουν οι εργασίες για την προετοιμασία των γύρω χώρων (όπως π.χ. το γήπεδο 8Χ8 που θα «γυρίσει» για να ελευθερωθεί οικόπεδο) και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι ανασκαφές.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες για τη δημιουργία δύο γηπέδων τένις και δύο γηπέδων μπιτς βόλεϊ. Οι χρηματοδοτήσεις έχουν γίνει από πόρους της Νομαρχίας Πειραιά και πολύ σύντομα όλα τα γήπεδα θα είναι έτοιμα.

Όταν ρωτήσαμε τον δήμαρχο Σταύρο Κασσιμάτη γιατί υπάρχει αυτή η βιασύνη για ν’ αρχίσουν γρήγορα όλα τα έργα που έχουν προγραμματιστεί, μας είπε ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει για να ολοκληρώσει το όραμά του για τον Κορυδαλλό θα εξαντληθεί σε πέντε χρόνια. Κάτι που σημαίνει ότι θα ξαναθέσει υποψηφιότητα και, εφόσον εκλεγεί, θα ολοκληρώσει την καριέρα του ως δημάρχου το 2014, γιατί δεν πρόκειται να διεκδικήσει άλλη φορά τον δήμο.

Όπως τονίζει, πεποίθησή του είναι πως ο δήμαρχος δεν πρέπει να μένει περισσότερες από δύο τετραετίες στον δήμο γιατί επέρχεται ο κορεσμός και κλείνει ο δρόμος σε άλλους, που ενδεχομένως έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν. Μάλιστα τις απόψεις του αυτές ο Στ. Κασσιμάτης τις έχει διατυπώσει δημόσια, ενώ έχει ζητήσει να γίνει ευρύτερος διάλογος για το θέμα της θητείας των δημάρχων, ώστε να τεθούν και σ’ αυτήν χρονικά όρια.

// Στην αναδυόμενη και πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας στρέφει το βλέμμα της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Νομαρχία Πειραιά, συμμετέχοντας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Πεκίνου, Beijing International Tourism Expo 2009. Με τον τρόπο αυτόν η Νομαρχία Πειραιά συνεχίζει τη συστηματική προσπάθεια για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη προβολή του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, αλλά και του ευρύτερου Πειραιά, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δυναμική και οργανωμένη παρουσία της Νομαρχίας Πειραιά στη ΒΙΤΕ 2009 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα προσοδοφόρας τουριστικής πηγής της Κίνας προς όφελος του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.

// Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περάματος.

Από κομπίνες στις άδειες για τις θέσεις στο παζάρι του Σχιστού μέχρι παιχνίδια με τα παράνομα dvd που πουλάνε οι Αφρικανοί στο λιμάνι της πόλης. Λεπτομέρειες προσεχώς.

// Οι… Διόσκουροι που γράφαμε την περασμένη Κυριακή ότι «τα έπιναν» σε απόμερο μαγαζί του Πειραιά, συζητώντας προφανώς εκείνα που τους… ενώνουν ή, αν θέλετε, τα κοινά σημεία τους, ξαναβρέθηκαν κι έδειχναν… αναστατωμένοι! Είχαν μάλιστα κι έναν τρίτο με γυαλιά στην παρέα, που τους έλεγε κάτι που αν κρίνουμε από την προσοχή που έδειχναν ήταν ενδιαφέρον.

Το ότι αυτός ο τρίτος το… παίζει παράγοντας του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά μικρή σημασία έχει… Τις επόμενες Κυριακές θα έχουμε κι άλλο ρεπορτάζ. Η… ιστορία, ξαφνικά, απέκτησε ενδιαφέρον.

// Θαύμαζαν όλοι οι… εκλογολόγοι μετά τις ευρωεκλογές πώς το ΠΑΣΟΚ κατάφερε και πήρε τόσο μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ στη Β΄ Πειραιά. Προφανώς δεν ήξεραν ότι εκεί… παίζει η «ντριμ τιμ» του Κινήματος.

Με Κασκαμπά, Αλαΐσκα, Γουρδομιχάλη, Δημόπουλο και τους υπόλοιπους… συντρόφους τι… τύχη θα μπορούσε να είχε η ΝΔ; Ο καθένας στο είδος του… Τι να λέμε τώρα…

***
Για ποιον «πράσινο» παράγοντα οι… σύντροφοί του λένε με κακεντρέχεια ότι το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να… κάθεται; Λάθος παιδιά, ξέρει να φτιάχνει και το μουστάκι του!

***
Ποιος έλεγε την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Κοραή ότι στο ψηφοδέλτιο μεγάλου κόμματος στην Α΄ Πειραιά θα μετάσχουν, μεταξύ των άλλων, ένας βλάκας, ένα λαμόγιο κι ένας μικρός, μα πολύ μικρός,
τοσοδούλης;
Και ποιους να εννοούσε άραγε;


Σχολιάστε εδώ