«Θα παραμείνω συνδικαλιστής και στο Ευρωκοινοβούλιο»!

«Στο Ευρωκοινοβούλιο θα μεταφέρω την αγωνία της κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας για την αναγκαιότητα προστασίας. Ζητώ συνεργασία και στήριξη από τη ΓΣΕΕ, το Ινστιτούτο Εργασίας και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) για την προώθηση των αιτημάτων και διεκδικήσεών μας. Σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου θα αναζητήσω συμμαχία ανάμεσα στους κοινωνικούς εκπροσώπους των κομμάτων, ώστε οι θέσεις και της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), ειδικότερα μέσα στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε, να βρίσκονται όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις στο προσκήνιο και το τραπέζι του διαλόγου…».
Ο ευρωβουλευτής πια Κώστας Πουπάκης, που ίσως και τις επόμενες ημέρες εγκαταλείψει το αξίωμα του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ (παραμένοντας όμως μέλος της διοίκησής της) αισθάνεται βαρύ το φορτίο να είναι το μόνο συνδικαλιστικό στέλεχος ανάμεσα στους 22 έλληνες ευρωβουλευτές.
Πόσο εύκολο είναι, ως εκλεγμένος με το κόμμα της ΝΔ, που ανήκει στην ομάδα των Συντηρητικών της Ευρώπης, οι οποίοι διαμορφώνουν έως τώρα αποφάσεις περικοπών εργατικών δικαιωμάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης, ένας συνδικαλιστής να επηρεάσει την πορεία των πραγμάτων; Ο κ. Πουπάκης απαντά αμέσως, λέγοντας ότι «όντως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο», όμως, όπως μας λέει ανάμεσα στους γερμανούς ευρωβουλευτές τόσο ο επικεφαλής όσο και άλλοι δέκα είναι «κοινωνικοί εκπρόσωποι» και μαζί με άλλους, άλλων χωρών, θα επιδιώξει προσεγγίσεις και συγκλίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα παρέμβασης.
Μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτής, ο κ. Πουπάκης απέστειλε τόσο στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο όσο και στον επιστημονικό διευθυντή Σάββα Ρομπόλη, επιστολές στις οποίες δεσμεύεται να ενημερώνει για κάθε εξέλιξη στο Ευρωκοινοβούλιο που ενδιαφέρει τους έλληνες εργαζόμενους. Παρόμοιες επιστολές έλαβαν και οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Ο κ. Πουπάκης υπογραμμίζει ότι οι έρευνες και μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας με τα στοιχεία που παρέχουν θα είναι η βάση των δικών του τοποθετήσεων «με τη δική του βεβαίως ιδεολογική χροιά».
«Θα τους εκπροσωπήσω όλους και ως εργατικό κίνημα θα κάνω παρεμβάσεις» υπογραμμίζει ο κ. Πουπάκης.
Ιδιαίτερη σημασία προσδίδει στο Ευρωκοινοβούλιο και την εκλογή του ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, που μας υπενθυμίζει ότι «πάνω από το 60% των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή μας, λαμβάνονται στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα οποία το Ευρωκοινοβούλιο κατέχει εξέχουσα θέση.
Ο κ. Πουπάκης έχει ήδη προωθήσει νέα στελέχη στους οργανισμούς στους οποίους εκπροσωπούσε τη ΓΣΕΕ. Μάλιστα από χώρο αντιπολιτευόμενο -πολιτικά και συνδικαλιστικά- του κ. Πουπάκη, μάθαμε ότι ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ έδωσε εντολή για αναστολή από τώρα της μισθοδοσίας και των αποζημιώσεών του.
Ο ίδιος αρνήθηκε πεισματικά να κάνει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα αυτό και μόνον ύστερα από πιέσεις επαλήθευσε την πληροφορία.


Σχολιάστε εδώ