Ετοιμάζουν μεγαλύτερα πλήγματα

Κι αυτό συνυιοθετούν κυβερνητικά στελέχη και άλλοι παράγοντες του δημοσίου βίου, οι οποίοι και ανησυχούν, όχι με την τελευταία επίθεση και τη στυγνή δολοφονία του αστυνομικού, αλλά με όσα χειρότερα έπονται.

Γιατί κατά τις πληροφορίες που οι αρμόδιοι της Αντιτρομοκρατικής έχουν και αξιολογούν: Αυτό που συνέβη, όχι μόνο δεν είναι μεμονωμένο, αλλά έπονται άλλα και σοβαρότερα. Τα οποία και δεν θα σχετίζονται μόνο με στοχοποίηση αστυνομικών (και άλλων), αλλά και με σαμποτάζ επιλεγμένων στόχων, για τη δημιουργία συνθηκών αποδομήσεως του κρατικού ιστού και του συστήματος γενικότερα.

Τις ίδιες πληροφορίες –όπως το «ΠΑΡΟΝ» είναι σε θέση να γνωρίζει– έχουν διαβιβάσει στις ελληνικές αρχές και υπηρεσίες τρίτων χωρών, που από πολλού παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Την οποίαν και ήδη κατατάσσουν ψηλά στην «κλίμακα της επικινδυνότητος» σε ό,τι αφορά την τρομοκρατική δραστηριότητα.

Ενημερωμένοι πάντως κύκλοι συναρτούν αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα και τη ραγδαία επιδείνωση της εσωτερικής καταστάσεως με απόπειρες καθηλώσεως των ελληνικών αντιστάσεων γενικότερα, σε στιγμές που διαφαίνονται ήδη κρίσιμες εξελίξεις σε σοβαρά εξωτερικά προβλήματα, τα οποία και θα επιβαρύνουν την Αθήνα. Όπως είναι το λεγόμενο Μακεδονικό, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά καθώς αναπτύσσονται ήδη (και κυρίως σε ό,τι αφορά τα τελευταία) επιθετικές στρατηγικές από τουρκικής πλευράς.

Εάν οι πληροφορίες για εντατικοποίηση των τρομοκρατικών επιθέσεων και για ακόμη πιο αδίστακτη εκδίπλωση της τρομοκρατικής δράσεως γενικότερα, επιβεβαιωθούν, τότε οι συνέπειες προεξοφλούνται σε ό,τι αφορά την αποδόμηση αυτών των αναγκαίων ελληνικών αντιστάσεων στις έξωθεν εκβιαστικές πολιτικές τρίτων.

Γεγονός που δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για τους ακριβείς σκοπούς της επαναδραστηριοποιήσεως της τρομοκρατίας στη χώρα μας.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το Μαξίμου έχει ζητήσει λεπτομερή έκθεση, όχι γεγονότων, αλλά για τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις που υπάρχουν σχετικά, προκειμένου να διαμορφώσει ο πρωθυπουργός ιδίαν γνώμην όσον αφορά το ενδεχόμενο (και σε ποιον βαθμό) έξωθεν εμπλοκής στις οργανώσεις που κινούνται αυτήν τη στιγμή. Και κινούνται ως συγκοινωνούντα δοχεία, προκαλώντας σύγχυση με τη χρήση διαφόρων προσδιορισμών (Επαναστατικός Αγώνας, Σέχτα, Λαϊκή Θέληση κ.ά.).

Οι φόβοι εξάλλου για πλήγματα σε Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας έχουν οδηγήσει στη διαμόρφωση και ανάπτυξη κάποιων ιδιαίτερων μέτρων σε βασικούς τομείς, ώστε νʼ αποτραπούν αιφνιδιασμοί. Αύξηση δηλαδή φρουρών, αλλά και πιο αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας σε ορισμένες ουσιώδεις υπηρεσίες.


Σχολιάστε εδώ