επί του πιεστηρίου

Μην περιμένουμε να ʼρθουν οι άλλοι να μας προστατεύσουν από την εισβολή λαθρομεταναστών, αν εμείς δεν φροντίσουμε τα του οίκου μας. Και αυτό που πρέπει αμέσως να γίνει είναι να φράξουμε τους δρόμους. Στο Αιγαίο να μπει ασπίδα ΟΛΟΣ ο στόλος και άντε τότε να περάσει σκάφος. Στον δε Έβρο και στα βόρεια σύνορά μας να εγκατασταθεί όλος ο Στρατός. Μόνο έτσι θα υπάρχει έλεγχος και θα το σκεφθεί πλέον πολύ κανείς να μπει χωρίς χαρτιά στην Ελλάδα.

Μπορεί να έχει ο καθένας –όπως κι εμείς– ενστάσεις για τον κ. Βασίλη Μαρκεζίνη, αλλά δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια σε καίριες επισημάνσεις αλλά και σε προτάσεις για το τι πρέπει να κάνει η χώρα για να μη βρεθεί ουραγός και… γιουσουφάκι της Τουρκίας. Προτάσεις που δείχνουν ότι υπάρχει δρόμος.

Είναι από αυτήν την πλευρά άξια προσοχής η κατάληξη του άρθρου που είχε στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Μαρκεζίνης με τίτλο «Η αξιοζήλευτη υπερδραστηριότητα της Τουρκίας». Σημείωνε συγκεκριμένα:

«Από τη σύγχρονη Ελλάδα απουσιάζει ένα ιδανικό: ένας στόχος προς τον οποίο θα τείνουν οι ελπίδες και οι προσπάθειες των πολιτών. Ο πολιτικός που θα προσφέρει στον λαό ένα τέτοιο ιδανικό, μια πηγή ελπίδας και περηφάνιας, θα γίνει ο λυτρωτής της σημερινής “χαμένης” γενιάς. Ώσπου όμως να συμβεί αυτό, οι Έλληνες θα παραμείνουν απελπισμένοι, αποπροσανατολισμένοι, εσωστρεφείς και ανίσχυροι».

Και καταλήγει:

«Πρέπει να σταματήσουμε να αφήνουμε τον κόσμο του χθες να καθορίζει τον κόσμο του αύριο»!

Μπορεί κανείς να διαφωνήσει;

Μήνες διεξάγεται η δίκη του ΕΛΑ στο Εφετείο κι ούτε μονόστηλο δεν υπάρχει στις ημερήσιες εφημερίδες, ούτε λέξη δεν ειπώθηκε στα κανάλια, αν και έχουν 2 και 3 δικαστικούς ρεπόρτερ… Και τη σημασία της υπόθεσης που απασχολούσε και ανησυχούσε χρόνια την κοινή γνώμη, την είδαμε με την εκτέλεση του αστυνομικού που φρουρούσε καίρια μάρτυρα από εκείνους που θέλουν να μην ανοίξουν στόματα. Αυτή την ενημέρωση προσφέρουν τα ΜΜΕ… Το ενδιαφέρον είναι ο Μανώλης και τίποτε άλλο…

Μια απόλαυση που σκοτώνει! Ποια; Το κάπνισμα. Η πατρότητα του εύστοχου σλόγκαν ανήκει στον επικεφαλής της εκστρατείας κατά του καπνίσματος, τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το είπε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, όπου έκανε μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές παρουσίες του. Πειστικός, με επιχειρήματα και σωστά μηνύματα.

Με το χρυσό μετάλλιο και με τον τίτλο του ισόβιου Γενικού Γραμματέα τίμησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (Ι.W.F) τον πρώην πρόεδρο της Ε.Ο.Α.Β. και πρώην Γενικό Γραμματέα της I.W.F. Γιάννη Σγουρό, σε ειδική εκδήλωση του Κογκρέσου της I.W.F., που διεξήχθη στο Βουκουρέστι παρουσία των εκπροσώπων των μελών κρατών της I.W.F.. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός είναι ο πρώτος έλληνας αθλητικός παράγοντας που δέχεται μια τέτοια διάκριση, που είναι η ανώτατη του αθλήματος. Τον κ. Γιάννη Σγουρό βράβευσε ο Πρόεδρος της I.W.F., Dr T. Ajan, παρουσία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Όλοι τους εξήραν την προσωπικότητα και το ήθος του τιμώμενου, δίνοντας έμφαση στη μεγάλη προσφορά του τόσο στην άρση βαρών όσο και στον παγκόσμιο αθλητισμό.

• Όσο μας κυβερνούν ανεπάγγελτοι μην περιμένουμε φως… Κι αυτό ισχύει από δεξιά και αριστερά.
Και το διαπιστώνουμε κάθε μέρα.
Ο λαός το βιώνει. Κινδυνεύει η χώρα να το πληρώσει πολύ ακριβά…
Δυστυχώς αυτή είναι η αμείλικτη αλήθεια…
Ώρα, όχι να πάμε για μπανάκι, αλλά να ξεσηκωθούμε… ΟΛΟΙ… Μήπως και προλάβουμε και γλιτώσουμε τίποτα…


Σχολιάστε εδώ