ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΤΑΣΕΙΣ… αναχωρητισμού καταγράφονται στον χώρο της κυβερνητικής παράταξης! Βαθύτατα απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αλλά και στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό ο Μιχ. Λιάπης. Σε σημείο που να σκέφτεται σοβαρά ακόμη και να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. «Έτσι που έχουμε καταντήσει, δεν έχει νόημα ν’ ασχολείσαι με την πολιτική», σημειώνει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι η απογοήτευση του πρώην υπουργού και οι τάσεις φυγής έχουν… βαθύτερα αίτια. Φέρει βαρέως την αποπομπή του από την κυβέρνηση και δεν μπορεί να… συγχωρήσει για το γεγονός αυτό τον ξάδελφό του και πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ενώ οι μυστικές δημοσκοπήσεις δεν είναι και τόσο ευχάριστες. Δείχνουν ότι δύσκολα θα επανεκλεγεί. Αν λεγόταν Καραμανλής, ίσως αλλιώς να ήταν τα πράγματα για τον Μιχάλη.

o ΔΕΝ είναι, ωστόσο, μόνον ο κ. Λιάπης που κάνει… μαύρες σκέψεις για το πολιτικό του μέλλον. Αντίστοιχα προβληματισμένη είναι και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά που μέσα στην καταχνιά που επικρατεί σκέφτεται αν ήρθε η ώρα να αποχωρήσει δίνοντας τη θέση της στην κόρη της Αλεξάνδρα, η οποία, θυμίζω, ήταν σε μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Ωστόσο, η υπουργός Απασχόλησης θα λάβει τις τελικές αποφάσεις της με βάση τις προοπτικές που θα έχει η Νέα Δημοκρατία. Αν διαπιστώσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές, κατακτώντας ισχυρή αυτοδυναμία, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια και θα παραχωρήσει τη θέση της και την πολιτική προίκα της, εννοείται, στην κόρη της. Αν δει ότι βγαίνει αυτοδυναμία κι ότι αυτή είναι οριακή και άρα πάμε για «παρένθεση ΠΑΣΟΚ», θα δοκιμάσει άλλη μια φορά την τύχη της στη Β΄ Αθηνών.

o ΜΠΑΡΟΥΤΙ… μυρίζει το Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής οι εργασίες του οποίου είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι μόνον ότι την πρώτη κιόλας ημέρα θα… παραιτηθεί -υποτίθεται- από το βουλευτικό αξίωμα ο Γ. Μανώλης, αλλά και ότι στο συγκεκριμένο τμήμα μετέχουν (με επιλογή της Ρηγίλλης, φαντάζομαι…) όλοι οι λεγόμενοι… «προβληματικοί» βουλευτές. Ήτοι Βουλγαράκης, Δούκας, Παυλίδης, Ρουσόπουλος, Λιάπης… Το ερώτημα που τίθεται και από στελέχη της κυβερνητικής παράταξης είναι: Στο Μαξίμου φοβούνται ότι κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών δεν θα υπερψηφίσουν τα νομοθετήματα που πρόκειται να έρθουν στη Βουλή στα πρώτα θερινά τμήματα ή επιθυμούν αυτό να συμβεί στο Γ΄ Τμήμα, εκεί κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου δηλαδή, οπότε θα μπορούσε αυτό να είναι μια… εξαιρετική αφορμή για πρόωρες εκλογές; Φοβούμαι ότι οι βουλευτές θα φύγουν για τις θερινές διακοπές με αναπάντητη τη συγκεκριμένη απορία… Αν και μέχρι τώρα κανένας από τους γνωστούς νταήδες βουλευτές δεν πέρασε σε έργα… Όλοι έμειναν στα λόγια.

o ΕΔΩ… λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική, θα άντεχαν αυτοί στις σχέσεις Ντόρας – Ρουσόπουλου; Λοιπόν, όπως μαθαίνω, η «αιώνια έχθρα» που τους… χώριζε τα προηγούμενα χρόνια, όσο ο δεύτερος ήταν στα «πάνω» του, αποτελεί παρελθόν. Όχι πως ξαφνικά έγιναν αυτό που λέμε «κολλητοί», αλλά σίγουρα έχουν υποχωρήσει τα πάθη και οι εντάσεις. Μάλιστα, προεκλογικά η κ. Μπακογιάννη τηλεφώνησε στον τέως υπουργό και τον συνεχάρη για το σποτ με τα παπαγαλάκια, το οποίο ήταν, ως λέγεται, δική του ιδέα!

o Α, επειδή ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία ενδεχομένως… αγωνιούν για τις επόμενες κινήσεις του τέως υπουργού, σπεύδω να επισημάνω ότι αδίκως αγωνιούν. Δεν είναι στις προθέσεις του να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση, όσο κι αν δεν κρύβει την πικρία του για τη στάση του Μαξίμου. «Το κατάλαβα ότι δεν με ήθελαν στο ψηφοδέλτιο, αλλά περίμενα να μου το πουν ευθέως», λέει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του. Εκείνο όμως που -ως φαίνεται- ξεχείλισε το ποτήρι και επέσπευσε τις αποφάσεις του ήταν οι δηλώσεις βουλευτών του κόμματος, που ζητούσαν την «αποπομπή» των λεγόμενων «Βατοπεδινών». «Δεν μπορούσα να συνεχίσω και να είμαι υπό την κρίση του κάθε Γιακουμάτου και της κάθε Παπακώστα», σημειώνει. Πάντως και στο Υπόλοιπο τα πράγματα ήταν μαύρα και άραχνα.


Σχολιάστε εδώ